Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jezioro Bajkał Wrocław Opinie

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie o tym jeziorze Bajkał co jest blisko Wrocławia?

Gość kokos25
wpisz na google albo youtube BIWAK NAD BAJKAŁEM to sobie wyrobisz opinie o tym jeziorze, lepiej zobaczyć film niż czytać opinie zadowolonych i niezadowolonych bo komuś może byle błahostka przeszkadzać i już wystawi złą opinie

Gość gość
Nie wiem czy wiecie ale jezioro Bajkał jest też w rosji :)

Gość kokos25
tak ruskie mają jezioro o takiej nazwie ale w Polsce też jest Bajkał tylko trochę mniejszy

Gość gość
Tam jest plaża w Kamieńcu Wrocławskim nad Jeziorem Bajkał a Kamieniec Wrocławski jest kilka km od Wrocławia czasem tam na ryby jeździmy i się kąpać bardzo fajne kąpielisko.

Gość gość
nad bajkałem często wędkuję ale też na samej odrze a co do kąpania to są dwa dobre punkty brzegowe a przeważnie to nie nadaje się do wejścia do wody

Gość gość
Dzięki wielkie fajna ta strona nabiwaku.pl zaraz się biorę za czytanie!

Gość gość
są tam noclegi nad tym bajkałem mam na myśli wynajęcie domków

Gość gość
Noclegi to chyba prywatnie u kogoś w Kamieńcu Wrocławskim bo tam chyba nie ma domków do wynajęcia ale nie jestem pewny. Zawsze możesz wziąć namiot i pojechać nad Bajkał pod namioty :)

Gość gość
namiot fajna sprawa ale z rodziną to tylko domek wynająć

Gość gość
Mam pytanie czy w tym jeziorze Bajkał są ryby jak tak to jakie bo mam 20 km do kamieńca Wrocławskiego jeszcze tam nie byłem ale skoro to nie daleko to bym pojechał tam połowić rybki tylko czy jest sens ? Ja najczęściej jężdzę bezpośrednio nad Odrę na ryby

Gość gość
a tu na tej witrynie są zdjęcia jeziora Bajkał http://nabiwaku.pl/zdjecia a przynajmniej jest kilka zdjęć i widać kogoś z wędką na łodzi to pewnie ryby łowi :)

Gość gość
A w Bajkale można się kąpać bo przeważnie w takich jeziorach jest zakaz kąpieli i czysta jest tam woda bo chyba to jest woda prosto z Odry a w Odrze to woda za czysta to nie jest

Gość gość
jest tam zakaz kąpania się bo bajkał nie jest strzeżonym jeziorem nie ma tam ratownika i na własne ryzyko wchodzisz do wody a czy są jakieś kary za kąpanie się w bajkale to tego nie wiem

Gość gość
z tego co przeczytałem to tam nad bajkałem jest plaża duża ta plaża tam jest i skoro nie można się kąpać to po kiego ta plaża jest tam ??.

Gość gość
Przeważnie jak jest zakaz kąpania w czy to w jeziorze rzece stawie to oznacza że jest nie pilnowane i brak ratownika i raczej ryzykujesz życie bo na własną odpowiedzialność ale są z reguły tabliczki z ostrzeżeniem i tam powinno pisać czy są jakieś kary za wchodzenie do wody .

Gość gość
Prowadzi tam na Bajkał trasa rowerowa czy tylko dojazd jest po tych dziurach? Dawno tam nie byłem :D W Kamieńcu Wrocławskim są ścieżki rowerowe bo jak czasem przejeżdzam to widzę tylko jak dojechać rowerem nad to jezioro bajkał jest trasa rowerowa?

Gość gość
wyżej jest link podany przez gość i pod tym linkiem jest opisane jak dojechać na Bajkał / Wrocław albo możesz też tu sprawdzić trasę na tej stronie nabiwaku.pl i wybierz zakładkę GDZIE NA BIWAK

Gość gość
Z tego co wiem to są jakieś noclegi nad jeziorem Bajkał nie wiem jakie ceny ale da się coś wynająć,chociaż moim zdaniem lepiej jechać tam pod namiot albo jak ktoś ma to przyczepą kempingową albo kamperem ale co kto lubi

Gość gość
tam na stronie nabiwaku.pl wszystkie filmiki są o bajkale z tego co tak na szybko widzę o i nad odrą w ratowicach ...

Gość gość
super miejsce na wypoczynek na dziko blisko Wrocławia, lepszego miejsca w pobliżu Wrocławia nie znajdzie się

Gość gość
Plaza to te 5 metrow naturalnego piasku, nie ma zadnych noclegow, zakaz rozbijania namiotow, zakaz kapieli nie dlatego ze brak ratownikow tylko dlatego ze caly bajkal i okolice naleza do rezerwatu przyrody. Nie ma kublow na smieci dlatego przez nas tubylcow niemile widziani sa turysci ktorzy przywoza tony smieci i zostawiaja je na brzegu lub w krzakach. W nocy bywa niebezpiecznie z uwagi na imprezowiczow z okolicznych wsi.

Gość gość
No właśnie a gdzie ten kontener na śmieci co był przy wjeździe ? Teraz trzeba worki ze śmieciami brać ze sobą i wyrzucać tam gdzie mieszkam czyli we Wrocławiu :(