Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anty pierwszy raz

Krwawienie z odstawienia

Polecane posty

Gość Anty pierwszy raz

Od środy zaczęłam 7 dniowa przerwę w braniu antykoncepcji, dziś dostałam plamienia. Czy to już jest to? Czy powinno być takie krwawienie jak przy normalnym okresie? Ciążę wykluczam bo dzień przed przerwa robiłam dwa testy które wyszły negatywne. Proszę o pomoc bo to moje pierwsze tabletki i nie znam się na tym za bardzo. W sumie cały czas plamiłam i nie wiem czy teraz tak powinno być czy też mam się czymś martwić?

Gość gość
Krwawienie z odstawienia wygląda różnie u każdego. Wcale nie musi być takie jak twoj okres dotychczas, może być zupełnie inne. Przykład ja: zawsze mój okres był dość obfity, przy tabletkach było to lekkie plamienie przez 4 dni.

Gość Anty pierwszy raz
Ja cały czas lekko plamiłam przy braniu tabletek. Dziś pojawiła się rano dodatkowo krew ale nie dużo. Wkręcać sobie niewiadomo co już zaczynam a wizytę u lekarza dopiero mam 14 czerwca.

Gość gość
Przy pierwszym blistrze bywa różnie, organizm dopiero się przyzwyczaja. Współżyłaś bez żadnego innego zabezpieczenia w trakcie pierwszego blistra? Ogólnie powinno się dopiero po pierwszym krwawieniu z odstawienia, by mieć pewność ze wybrane tabletki w ogóle na organizm działają.

Gość 1518
Plamienie w trakcie brania tabletek występować nie powinno. Napisałaś, że robiłaś testy - wnioskuję, że współżyłaś mimo tych plamień? No nie za dobrze, lekarz na wizycie nic nie wyjaśnił?

Gość gość
Ile masz lat?

Gość Anty pierwszy raz
To był mój pierwszy blister.. Lekarz stwierdził że plamienie przy pierwszych tabletkach to rzecz normalna. 24 lata. Współżyłam ale z dodatkowym zabezpieczeniem bądź stosunek przerywany (wiem że to żadna forma antykoncepcji). Raz się zdarzyło że finisz jednak był we mnie. Testy robiłam bo już tak sama wszystko kalkuluje i sobie może niepotrzebnie wkręcam cokolwiek. Czytałam gdzieś w artykule i ulotce yasmin że tabletki działają od pierwszej dawki. Chciałam się poradzić ;)

Gość Anty pierwszy raz
Plamienia w sumie słabe zdarzały się w moim przypadku rano do południa wieczorem ich nie było.