Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xxx8362828

Mam dopiero 17 lat, nie mogę być w ciąży

Polecane posty

Gość Xxx8362828

Z moim chłopakiem jestem od roku czasu, od 3 miesiecy biorę tabletki antykoncepcyjne i od tego czasu zaczęlismy współżyć ze sobą. Tabletki biorę co do minuty, tak jak sie powinno brać, plus tego nie raz uzywamy prezerwatywy a i tak nigdy nie pozwoliłam chlopakowi skonczyc we mnie poniewaz strasznie boję sie zajscia w ciaze. Jednak w tym tygodniu odstawilam na te 7 dni tabletki, w poniedzialek bralam ostatnią i teraz mam 7 dni przerwy. Ostatnim razem mialam krwawienie 3 dni po odstawieniu a teraz nic, spoznia mi sie. Jak to ja oczywiscie musialam zacząc panikowac, stresowac sie a wiem ze to tez moze spowodowac opoznienie okresu. W sobote chlopak do mnie przyjezdza z testem zeby wykluczyc ciaze, zrobilibysmy to teraz ale pracuje a mieszka 40 km ode mnie. Nie wytrzymam do soboty, musze znac kogos zdanie na ten temat. Jezeli nie ciaza to co moglo spowodowac opoznienie okresu?

Gość gość
uspokoj sie to nie ciaza , jak bierzesz tabletki to nie masz okresu tylko krwawienie z odstawienia czasem moze ono wystapic w innym dniu niz zawsze

Gość gość
Czytalam wlasnie cos na ten temat i niby wystepuje od 3-5 dni po odstawieniu a u mnie nadal nic, najwyzej zrobie ten test i mam nadzieje ze to nie ciaza...

Gość gość
Nie to na pewno nie ciąża. Jeśli bardzo Cię to niepokoi poproś o tabletki vines, mają niższą dawkę hormonów i są idealne w takich przypadkach podobno.

Gość Melisandree
To ze stresu,zreszta zalezy jakie masz tabletki,np ja po Elin dostawałam w 5 dzien po odstawieniu.Teraz mam Jeanine i dostaje na 2 lub 3 dzien.Czasem sie to moze opoznic dzien czy dwa.Nie wiem czy wiesz,ale mały procent kobiet chyba jakies 8% w ogole nie ma miesiaczek przy 7 dniowej przerwie.Nie panikuj.Nie dostaniesz trzasnij test,lec do gina.A wlasnie jakich tabletek uzywasz? Napisz.

Gość gość
A może to ciąża pozamaciczna :(