Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

upokorzyłam dzisiaj ukrainkę

Polecane posty

Gość gość
Żałosna jesteś, autorko, jeśli to jest prawda co piszesz. Polacy też wyjeżdżają za granicę za lepszą pracą albo za jakąkolwiek w ogóle, Polak w Anglii to tak jak Ukrainiec w Polsce jeśli chodzi o emigrację zarobkową. Jeśli pracuje uczciwie to jakie to ma znaczenie czy Polak, Ukrainiec, Białorusin, Tunezyjczyk czy jeszcze kto, trzeba być chorym z nienawiści żeby mieć takie uprzedzenia. Albo z tym gościem co pytał o drogę - a ty umiesz tak czyściutko z akcentem native speaker'a (o ile wiesz co to znaczy) powiedzieć cokolwiek po angielsku czy w jakimkolwiek innym obcym języku? A jak facet próbował mówić po polsku to znak że próbuje się zasymilować, miał pecha że trafił na kogoś takiego jak ty.

Gość gość
Ja bym bardzo chętnie popracowała przy pakowaniu płyt w moim rodzinnym mieście, ale dzięki ukrolom płaca spadła tam do poziomu 1800 netto, sorry, ale faktycznie za taką płacę żaden Polak tam nie wpadnie tam do pracy.

Gość gość
za 1800 netto da się wyżyć, jeżeli to nie jest duże miasto typu W-wa Wrocław Kraków

Gość gość
Polacy chętnie zatrudniają Ukraińców, bo dla nich taka najniższa to kupa kasy na hrywny, a poza tym pracodawca dostaje dofinansowanie od rzadu na nich, a im dokłada kilka stow do pensji (jakieś wyrównanie) ot cała filozofia

Gość gość
autorka to szmata :(

Gość gość
poza tym pracodawca dostaje dofinansowanie od rzadu na nich x Żartujesz chyba? Z jakiej racji rząd dofinansowuje miejsca pracy dla ukroli, a nie daje grosza na miejsca pracy dla obywateli Polski?

Gość gość
Autorka ma fantazję a nie żadna szmata prowo tak słabe ze az boli 0/10

Gość gość
gość dziś Jestes menda i swinia. Wylac ci wiadro pomyj na ryj to za malo x wyliż mi brochę, banderowski podnóżku :D

Gość gość
Mam powody, by tego narodu nie trawić. Ale ty jesteś KANALIĄ nie ma usprawiedliwienia dla podłości i chamstwa, wystawiłaś sobie cenzurę. Żyj z tym świnio.

Gość gość
za 1800 netto da sie wyżyć... ta chyba mieszkając jak ukropy w 10 na 2 pokojach, śpiąc na zmianę a na śniadanie wcinając cebule bo trzeba chociaż ze 200 zł przesłać do Donbasu

Gość gość
Już jest ich milion, niech się zjadą jeszcze 2-3 miliony, narobią dzieci, to za 20 lat nie będziemy mieli problemu z islamistami, tylko z uczniami Bandery. Muzułmanie przynajmniej nikomu nie zabierają pracy, bo sami sobie zakładają interesy typu buda z kebabem.

Gość gość
Gdzie się człowiek nie ruszy tam pełno Ukraińców. Co się dzieje? Ciekawe jak wyglądały by dzisiaj polskie zarobki gdyby nie oni. Nie mam nic do nich ale wolałabym żeby byli u siebie w kraju poza tym słyszałam że wyklócają się z polakami o jakieś wojny czy coś. A moja babcia mi mówiła że to bardzo mściwy naród. Jej ojciec jej opowiadał o czasach z wojny. Także uważaj autorko zemsta może nadejść.

Gość gość
dokładnie, muzułmanie są bardziej zaradni niżeli przygłupie ukropy, które co najwyżej za słupa potrafią robić

Gość gość
gość dziś Mam powody, by tego narodu nie trawić. Ale ty jesteś KANALIĄ nie ma usprawiedliwienia dla podłości i chamstwa, wystawiłaś sobie cenzurę. Żyj z tym świnio. x już zrobiłaś po lasce stadu banderowców? :)

Gość gość
w Rosji i na Białorusi też zarobią, po chuj się tu pchają, gdzie nikt ich nie chce?

Gość Eurudyk
Polacy , którzy pracują w Niemczech również mają przechlapane , ponieważ rodowitym Niemcom obniżyli stawki godzinowe, Polak na budowie zapierdziela zdrowo za 12 Euro na godzinę a Niemiec jeszcze dwa lata temu robiąc dokładnie to samo zarabiał ok. 25 Euro za godzinę pracy netto, dzisiaj Niemiec otrzymuje 17 Euro i jest wkurzony totalnie na Polaka a gdy do Niemiec przyjadą Ukraińcy i będą pracować za 6 - 7 Euro za godzinę pracy 'na czarno' to się zrobi horror !

Gość gość
Eurudyk dziś Polacy , którzy pracują w Niemczech również mają przechlapane , ponieważ rodowitym Niemcom obniżyli stawki godzinowe, Polak na budowie zapierdziela zdrowo za 12 Euro na godzinę a Niemiec jeszcze dwa lata temu robiąc dokładnie to samo zarabiał ok. 25 Euro za godzinę pracy netto, dzisiaj Niemiec otrzymuje 17 Euro i jest wkurzony totalnie na Polaka a gdy do Niemiec przyjadą Ukraińcy i będą pracować za 6 - 7 Euro za godzinę pracy 'na czarno' to się zrobi horror ! x Dobra, ale Niemiec za to 17 euro da sobie radę, zbiedniał, jest w****iony, ale spokojnie wszystko sobie opłaci. A u nas już pensje stanęły w miejscu i za chwilę, dzięki ukrolom, zaczną spadać do poziomu z czasów kryzysu, nikt nie zapłaci więcej niż minimalna, kiedy za te 2000 brutto będzie miał stado chętnych ukraińców do z********ania jak dzikie osły, jak to ujęła autorka tematu. Co, aż tak dobrze zarabiamy?

Gość gość
Na budowie nigdy nie płacili 25 euro netto

Gość gość
ej sorry, ale powołując się na rzekomą analogię między PL-UKR a nami i państwami starej Unii sami strzelacie sobie w stopę. To takie Brytole i Szwaby błagały nas byśmy wstąpili do struktur Unii Europejskiej licząc na tani rynek zbytu dla ich towarów, trochę się przeliczyli pod kątem migracji do ich kraju, a takiej żebrackiej Ukrainy nikt nie chce w UE

Gość gość
dziś Mam powody, by tego narodu nie trawić. Ale ty jesteś KANALIĄ nie ma usprawiedliwienia dla podłości i chamstwa, wystawiłaś sobie cenzurę. Żyj z tym świnio. x już zrobiłaś po lasce stadu banderowców? usmiech.gif x Banderowcy zabili mojego dziadka. Matka chowała się jako półsierota. Ale to nie znaczy, że nie jestem człowiekiem. Może tym bardziej jestem. Więc śmieciu nie pisz mi o robieniu laski banderowcom

Gość gość
Dobra, ale Niemiec za to 17 euro da sobie radę, zbiedniał, jest w****iony, ale spokojnie wszystko sobie opłaci. A u nas już pensje stanęły w miejscu i za chwilę, dzięki ukrolom, zaczną spadać do poziomu z czasów kryzysu, nikt nie zapłaci więcej niż minimalna, kiedy za te 2000 brutto będzie miał stado chętnych ukraińców do z********ania jak dzikie osły, jak to ujęła autorka tematu. Co, aż tak dobrze zarabiamy? xxx Taki Ukrop też udowodni Lachom, że można żyć, a właściwie wegetować - po 15 na 2 pokoje, żrąc cebulę na śniadanie a mięso widząc tylko w niedzielę byle żeby odłożyć 200 zł dla rodziny w peryferyjnym Doniecku

Poziom twojej inteligencji jest gdzieś głęboko na dnie morza :) Brak słów na takie osły.

Gość gość
gość dziś Dobra, ale Niemiec za to 17 euro da sobie radę, zbiedniał, jest w****iony, ale spokojnie wszystko sobie opłaci. A u nas już pensje stanęły w miejscu i za chwilę, dzięki ukrolom, zaczną spadać do poziomu z czasów kryzysu, nikt nie zapłaci więcej niż minimalna, kiedy za te 2000 brutto będzie miał stado chętnych ukraińców do z********ania jak dzikie osły, jak to ujęła autorka tematu. Co, aż tak dobrze zarabiamy? xxx Taki Ukrop też udowodni Lachom, że można żyć, a właściwie wegetować - po 15 na 2 pokoje, żrąc cebulę na śniadanie a mięso widząc tylko w niedzielę byle żeby odłożyć 200 zł dla rodziny w peryferyjnym Doniecku x Dokładnie.:( Mieliśmy chwilę względnego dobrobytu, to już nam ją zabierają wschodnie hordy, którym nikt nie chce postawić tamy, szczególnie ci, od których to zależy i którzy chętnie drą japę w sprawie uchodźców, która nas właściwie w ogóle nie dotyczy.

Gość Eurudyk
Ukraińcy w Polsce już nawet nie chcą zbierać truskawek na plantacjach, mają Nas Polaków w zadach i za moment miliony Ukraińców wyjedzie do Grupy Schengen i dosłownie 'wykoszą' Polaków z budów i plantacji chmielu , dla Polaków praca w Grupie Schengen już się zakończyła !

Gość gość
Niejestem ani za ani przeciw ale tezbylem ponad 20 lat za granica zate pieniadze kupilem sobie mieszkanie i ulorzylem przyszlosc w PL to co oni wywiaza z PL my przywozimy z UE

Gość gość
Nie bój się, tam są już tak zdesperowane Polaczki, że nie zdziwie się jak będą rozruchy o te zapierdziałe posady u Bauerów i zagrzybiałe flaty na Wyspach - dla nich praca w strefie Schengen albo śmierć

Gość gość
gość dziś Niejestem ani za ani przeciw ale tezbylem ponad 20 lat za granica zate pieniadze kupilem sobie mieszkanie i ulorzylem przyszlosc w PL to co oni wywiaza z PL my przywozimy z UE x Większość Polaków została w PL, obudź się. Niedługo będziemy mieli sytuację, jak w latach 2000., kiedy kasjerki siedziały na kasach w pieluchach, bo nie wolno im było iść do toalety, a gdyby to zrobiły, z miejsca by wyleciały, bo za bramą czekało 15 bezrobotnych do wyboru. Teraz będzie to samo, zapiervdalaj więcej za mniej, bo za bramą czeka cały tłumek ukrów śliniących się na polskie 10 pln za godzinę brutto. :(

Gość Eurudyk
i jest jeszcze jeden PLUS dla Ukraińców z którymi pracowałem i mam kontakt w Polsce, Ukraińcy w szkołach podstawowych uczyli się języka niemieckiego ! Oni normalnie szprechają po niemiecku a dla Niemca to jest atut

Gość gość
no to wypad do Bauerów podcierać cztery litery ssmanom za 700 euro/msc - za to Ukrop może pół Lwowa wykupić

Gość gość
No i bardzo dobrze. Takiego wała polaczki. Skończyłam właśnie studia i wyfruwam z tej śmiesznej polski do UK. A Ukraińcom życzę jak najlepiej. A wy dalej fundujcie pińcet plus dla patoli ;p ciekawe kto będzie pracował tutaj za 20 lat.