Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

upokorzyłam dzisiaj ukrainkę

Polecane posty

Gość gość
Autorko.. ona sie rozplakala.. Tam na prawde jest bieda.. Kazdy czlowiek to inna historia. Tez bylam za granica w pracy, tez plakalam przez zle traktowanie. Takiej traumy nikomu nie zycze.. Zwyczajnie upokorzylas niewlasciwa.. Nie rob juz tego, to Srodek Europy, XXI wiek.. Przeciez to Polska, a nie dzicz..

Gość gość
Dejta spokój jak oni zaleja jewrope , mam wrażenie że Polska w 2004 była bardziej nowoczesna mentalnie niż oni dzisiaj

Gość gość
Swoją drogą jakby Ci niemka tak dowalila to też bys nie płakała ? Ciebie chyba nikt w życiu nie upokorzyl, nie patrz na nią jak na ukrainke lecz jak na człowieka , Masz prawo jej nie lubic ale nie dowalaj tak , sama byłam upokorzona przez obcokrajowca i to nie jest mile

Gość gość
nie patrz na nią jak na ukrainke lecz jak na człowieka x dobre :D

Gość gość
.... a siebie ośmieszyłaś

Gość gość
Ja uslyszalam Arbeit mach frei i to nie bylo mile :( :/

Gość gość
gość dziś Tak samo mowi sie o nas na Zachodzie.. Albo i gorzej..

Gość gość
co to znaczy, że ukraińcy nie znają nowych technologii? o jakich technologiach mówicie?

Gość gość
Nie przesadzaj przepaść mentalna między Polakami a Niemcami jest dużo mniejsza niż przepaść między Polakami a dalszym wschodem i jest to opinia nie moja a Niemca włoskiego pochodzenia

Gość gość
też nie wiem, bo na smartfonach pociskają jak dzicy

Gość gość
Tyle się mówi o ubiorach ukrainek ze co one na siebie nie zakładają a prawda jest taka ze tu w Polsce chodzą ubrane jak Polki z bluzach i jeansach , tylko ze do Polski przyjeżdżają te biedne ze wsi a te wyrobione z miasta podróżują po Europie i szukają szczęścia na zachodzie , zauważyłam ze te bardzo ubogie ukrainki przyjeżdżają do Polski a te ładnie ubrane lalunie na zachód

Gość gość
Czy wiecie że gdyby nie Ukraińcy jedzenie w MC donaldzie kosztowało by znacznie więcej. Gdyby nie Ukraińcy przejazdy taksówką byłyby droższe, owoce, masę usług itd. Imigracja jest zjawiskiem które występowało w całej Europie i jest jak najbardziej potrzebne. Wiele firm polskich upadłość gdyby nie Ukraińcy. A generalnie pensje za które pracują nie są jakoś znacznie mniejsze, a w niektórych branżach takie same.

Gość gość
Lubię Ukraińców ale gadasz bzdury , ukraincy maja wyrownianie z rządu do wypłaty i dostają tyle co Polacy albo więcej , więc to ze dzięki nim jedzenie z mc jest tańsze ... wybacz ale durnota nad durnotami

Gość gość
Jakie wyrównanie z rządu?

Gość gość
Czyli janusz biznesu sobie oszczędza zatrudniając ukrów za półdarmo, a oni dostają wyrównanie do minimalnej z podatków. Zaye/bisty deal! To jest prawda? Bo jeżeli tak, to skandal.

Gość gość
No ze rząd Polski dorzuca do ich śmieciowych pensji żeby mieli wyrównane z Polakami , serio nie wiedzieliście ?

Gość gość
Jestem właścicielem firmy transportowej. Na 25 kierowców zatrudniamy 15 Ukraińców. Dzieki temu stawki za transporr sa takie same od 5-7lat. Żadnego wyrównania nikt mi ani im nie płaci. Część moich ciężarówek jeździ w firmach kurierskich dzięki czemu twoja paczka dochodzi taniej. Wszyscy wygrywają. Ukraińcy bo mają lepiej niż u siebie, ja bo moja firma istnieje, ty bo masz taniego kuriera.

Gość gość
Bo wyrównanie jest do jakiejs tam kwoty a nie do wypłaty kierowcy ciężarówki który zarabia 4000 , z resztą ja już nie pamiętam jakiej grupy Ukraińców to dotyczy ale często dane mi było czytać o dofinansowaniu do ich wypłat

Gość Eurudyk
jest tak, przedsiębiorczy Janusz zatrudnia na budowie Ukraińców, pracujących nawet na wysokości powyżej 3 metrów i pod napięciem a żaden Ukrainiec nie posiada żadnych uprawnień do pracy pod napięciem, jest jakiś Polak , zaufany od Janusza , który kieruje pracą Ukraińców i jako pracownicy nie podpisali żadnej umowy, pracują we własnych ubraniach roboczych, bez kasków, własnymi narzędziami , za godzinę pracy otrzymują 13-14 PLN netto i są bardzo zadowoleni, pracują bez żadnego ubezpieczenia w PZU lub Warta i inne , jak się zdarzy wypadek w czasie pracy Ukraińcowi to mają ustalone aby zabrać zwłoki z placu budowy natychmiast i jego tu nigdy nie było, Janusz powiedział przed pracą Ukraińcowi, za alkohol wypad za bramę natychmiast i zapomnij o forsie !

Gość gość
Wszyscy wygrywają. Ukraińcy bo mają lepiej niż u siebie, ja bo moja firma istnieje, ty bo masz taniego kuriera. x ja nie wygrywam, bo niedługo nie będę miał z czego tego kuriera opłacić, kiedy jeden ukrol zacznie robić za 2 naszych, więc zaczną się redukcje. Pier/dolony januszu.

Gość gość
No to zmień pracę :O w szkołę kamieniami rzucałaś a teraz masz pretensje do ukrów, że potrafią to , co ty - sprzątać / podawać żarcie / inna prymitywna praca

Gość gość
TERAZ SPOJRZYJ W LUSTRO I SPLUN SOBIE W TWARZ.

Gość gość
Firma taniej wyprodukuje, to więcej zarobi, może rozwinie kolejną linie i zatrudni więcej ludzi. Tak to działa nie odwrotnie.

Gość gość
Ty też wygrasz. Dzięki temu że przesyłki kurierskie są tanie jakiś sprytny Polak otworzy sklep internetowy i zatrudni ciebie do pracy biurowej. Generalnie póki bezrobocie nie rośnie nie jest to zle rozwiązanie. Zbyt szybki wzrost płac nie jest wskazany bo może zatrzesc rynkiem. Oczywiście można płaci kierowcy ciężarówki 10000 PLN a zbieraczowi truskawek 6000 ale to bardzo szybko wróci w postaci wyższych cen. Swojego czasu mieszkałem w Irlandii, pracowałem tam jeszcze przed wejściem do Unii. Wielu Irlandczyków było wdzięcznym Polakom że dzięki nim miasteczka ożywiają się. Ze Polacy pracują tam gdzie inni nie chcieli, że są chętni do pracy w małych firemkach, że ci Polacy wynajmują irlandzkie mieszkania, kupują samochody których nikt by nie chciał już kupić itd itp. Podobnie jest w Polsce obecnie.

Gość gość
gość dziś Ty też wygrasz. Dzięki temu że przesyłki kurierskie są tanie jakiś sprytny Polak otworzy sklep internetowy i zatrudni ciebie do pracy biurowej. Generalnie póki bezrobocie nie rośnie nie jest to zle rozwiązanie. Zbyt szybki wzrost płac nie jest wskazany bo może zatrzesc rynkiem. Oczywiście można płaci kierowcy ciężarówki 10000 PLN a zbieraczowi truskawek 6000 ale to bardzo szybko wróci w postaci wyższych cen. Swojego czasu mieszkałem w Irlandii, pracowałem tam jeszcze przed wejściem do Unii. Wielu Irlandczyków było wdzięcznym Polakom że dzięki nim miasteczka ożywiają się. Ze Polacy pracują tam gdzie inni nie chcieli, że są chętni do pracy w małych firemkach, że ci Polacy wynajmują irlandzkie mieszkania, kupują samochody których nikt by nie chciał już kupić itd itp. Podobnie jest w Polsce obecnie. x nie przypominam sobie, żeby ktoś ukrolom za cokolwiek dziękował, nawet janusze im nie dziękują, bo mają ich za niewolników, a reszta lokalsów ma już ich powoli dość, a to dopiero początek najazdu tych hord

Gość gość
gość dziś Firma taniej wyprodukuje, to więcej zarobi, może rozwinie kolejną linie i zatrudni więcej ludzi. Tak to działa nie odwrotnie. x raczej doje/bie dodatkową produkcję na nową linię i obciąży tych pracowników, którzy już są bajeczki wciskaj ukraińcom, je/bany januszu

Gość gość
jesteś tępa

Gość gość
Tylko ze w Irlandii jest nadmiar pracy a w Polsce w niektórych regionach potężny niedobór , ale niech Polacy zdychaja z głodu po co ojciec ma iść do pracy wykarmic dzieci jak może dac miejsce ukraincowi, idioci mówią ze nikt nikomu pracy nie zabiera , bzdura , uposledzeni polscy janusze biznesu zatrudniają Ukraińców umyślnie zamiast Polaków więc zabierają pracę , gdyby dopelniali etaty ukraincami było by ok ale oni Polaków zwalniają żeby im miejsce dac, I to robi Polak Polakowi

Gość gość
Już nie zalujcie tak tych ukrainek one takie Święte też nie sa , jak pracowałem na magazynie to wyzywaly Polaków od smierdzieli lajz , że Polacy to gowno i to jest historia autentyczna , nie mówiąc ze te na umowie próbowały wlesc na łeb polkom ja bym sobie nie dał bo by w łeb ostala choć kobiet nie bije

Gość gość
Z resztą z dnia na dzień ukrainkom rośnie morda w Polsce , może zdazaja się takie chamki jak autorka wśród Polek ale wśród ukrainek też jest dużo chamic , pracowałem z ukraincami na magazynie 2 lata i powiem ze one też nie sa niewiniatkami potrafi być jeszcze bardziej pyskate od Polek , pyskate i agresywne , taki jura das jej w mordę w domu a ta przylazi do pracy i się na polkach wyzywa (bo Polaków się boją ) ale już nie raz zwracałem uwagę jak jakaś masza za bardzo sobie pozwalała