Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandra36

wypadanie włosów, czy to normalne?

Polecane posty

Gość sandra36

Jaka jest norma na wypadanie włosów? Ostatnio wydaje mi się, że włosy zaczęły mi przerzedzać... Może to głupie, że je liczę, ale czy tak ok. 100 włosów dziennie to jest normalne? Ktoś coś wie na ten temat?

Gość gość
Nie normale zdecydowanie za dużo gdyby mi wypadło 30 to bym wpadła w panike

Gość angela221
100 włosów to jest norma :) część włosów musi wypadać, na ich miejsce wyrastają nowe. jak kiedyś ci wypadało mniej, to może teraz związane to jest ze stresem albo zmieniłaś dietę?

Gość gość
Do 100 włosów to faktycznie nie powinno budzić zmartwień, ale piszesz, że Ci się te włosy przerzadziły, a to może oznaczać, że włosy nie są zastępowane nowymi. A to już problem. Jak Cię to martwi, to najlepiej zgłoś się do specjalisty i zrób badania (hormonalne, poziom żelaza, badania skóry głowy itp.)

Gość gość
Popieram, że tu najlepiej udać się do specjalisty, zwłaszcza jak pojawił się jakiś stan zapalny, swędzenie skóry itp. To może być wtedy łysienie bliznowaciejące, a tu trzeba działać szybko.

Gość gość
Mi włosy ostatnimi czasy wypadały garściami , policzyłam pewnego razu i na szczotce po jednym czesaniu miałam ich 350 a czesałam je przynajmniej dwa razy dziennie. Pojawiły mi sie na czubku głowy straszne prześwity , wręcz puste miejsca. Z koka grubości na trzy palce został mi cieniuteńki koczek grubości jednego palca . Zaczęłam więc ratować te które pozostały. Kupiłam witaminy , wcierkę po trzech miesiącach widzę dużą poprawę . Na szczotce mam około 10-15 włosów i mnóstwo nowych włosków na głowie które zapełniły puste miejsca. Wynika z tego że brakowało mi witamin i stąd u mnie to łysienie.

Gość gość
Podobno 100 włosów dziennie to taka norma, która nie powinnismy się przejmować. jak zauważamy więcej, to trzeba szukać winowajcy. Mnie najczęściej wypadają włosy na jesień. Używam wtedy plastrów dermastic i mam spokój. wzmacniają włosy i zapobiegaja wypadaniu.

Gość gość
gość dziś Masz płacone od jednego spamerskiego wpisu czy ryczałtem? :O

Gość gość
Sprzedam tanio Alpicort E. NOWY, nieotwierany. Zużyłam jedno opakowanie, kuracja wcześniej dobiegła końca, a byłam zaopatrzona w dwa opakowania. Jedno całe zostało. Zapłaciłam za niego w aptece 70zł, sprzedam za 40zł. Proszę pisać pod adres Lotos-79@wp.pl

Gość gość
może coś brakuje w Twojej diecie? Na pewno musisz wprowadzić więcej produktów zawierających żelazo. Ale warto też wspomagać się suplementmi, z żelazem bardzo dobry jest dicofer

Gość gość
mnie też strasznie wypadają. Ale może to być wina stresu. Generalnie zawsze jestem spięta.

Gość gość
Nic ci tak dobrze nie wyszło jak włosy.

Gość gość
No podobno sto włosow dziennie to jest normalna liczba i nie trzeba sie nia zbytnio przejmować. jeśli jednak wypada ci więcej włosów, to warto się juz tym zainteresować. Mnie np bardzo pomogło stosowanie plastrów dermastic. Sa do dostania w aptece a kuracja nimi trwa dwa miesiące.

Kiedyś sama miałam ogromny problem z wypadaniem włosów... znalazłam tego bloga: 

wlosomaniaczkapl.wordpress.com 

znalazłam tam specyfik do włosów dzięki któremu moje włosy całkowicie ożyły