Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosha1989

Czy brak ślubu to brak zaangażowania

Polecane posty

Gość gosha1989

Wczoraj byłam wybierać pierścionek zaręczynowy. Oczywiście nie dla siebie! Kolejny przyjaciel mojego faceta, poprosił mnie o pomoc w wyborze dla swojej wybranki. Przyjaciel mojego Maćka, faceta, z którym jestem od 6 lat. Faceta, dla którego przyjaciół jestem z jakiegoś powodu doradczynią w sprawach oświadczyn. Zabawne jest to, że mój Maciek nie widzi takiej potrzeby. Postanowiłam z nim szczerze porozmawiać. Zapytałam więc, czy ma kiedykolwiek zamiar się ze mną ożenić, czy po prostu nie wierzy w instytucję małżeństwa. "Oczywiście!". Brnęłam więc dalej pytając czym w takim razie kierują się faceci? Miłością- czy inni kochają swoje kobiety bardziej? Nacisk- ich partnerki cisną ich tak bardzo, że nie pozostawiają im wyboru? Staż związku- bo już wypada? Odpowiedź mnie załamała. "Ostatnio wszedłem na inny poziom miłości. Widocznie postrzegasz ją jeszcze jak młódka. Chcę się z Tobą ożenić, kiedyś, teraz nie mam takiej potrzeby. Kto wie, może jutro się obudzę i stwierdzę, że to już?". I co tu zrobić z takim fantem? Odpowiedziałam, że skoro chce mieć ze mną dzieci, w zasadzie to już (mamy co prawda tylko po 28 lat), to czy kobieta musi do cholery wydać na świat potomka, żeby udowodnić głupiemu samcowi, że jest warta przysięgi? Dziewczyny, a może i faceci- o co tu chodzi? Czy on w ogóle traktuje mnie poważnie? Może mam się stać krową rozpłodową? Cóż za zaszczytna funkcja! Nic już nie rozumiem...

Gość gość
...czy ma kiedykolwiek zamiar się ze mną ożenić, czy po prostu nie wierzy w instytucję małżeństwa. x Pytasz czy udzielasz sobie sama odpowiedzi ? Jakby np zapomniał w co wierzy lub nie...to z ciebie- podpowiadacz, aż miło ;)

Gość gość
WG mnie niespecjalnie mu na Tobie zalezy i uwaza ze jestes glupia smarkula, co daje Ci do zrozumienia

Gość gość
Nie zależy mu na Tobie w ogóle. Ja tez kiedyś chciałam ślubu. Facet mi się oświadczył po dwóch latach, ale wcześniej sama o tym wspomnialam ze juz chyba czas. Wiec mój się chociaż oświadczył a ten Twój ma Ciebie totalnie w d... Tyle ze z kolei potem zamieszkalismy razem i ja juz tego ślubu nie chce, wole być wolna i odejść sobie jak będę chciała. Kwestia brania ślubu powinna zależeć od kobiety a nie od faceta. A u was zależy od faceta i to jest żałosne i upokarzające dla Ciebie. Powinnas kopnąć go w d.. Masz juz 28 lat, to nie jest malo. Ciężko ci będzie po 30 znaleźć fajnego wolnego faceta, a ten ciebie tylko wprowadza w lata.

Gość gość
Kieruj się w życiu poradami z kafe buhaha :D chyba jesteś naprawdę młódka

Gość gość
Jesteś tymczasowa, a po 30tce , będąc samotną i zgorzknialą, weźmiesz ze 2 koty na osłodę.

Gość gość
Ciesz się, że jak ci zrobi dzieci to przynajmniej się oświadczy. Znam kilka par, gdzie pomimo dzieci ślubu brak. To dopiero brak zaangażowania i patologia.

Gość gość
Ja się rozwiodłam w wieku 28 lat a teraz mam nowego męża, więc nie bój się, kogoś znajdziesz ;) Jak chcesz to sama mu się oświadcz, powiedz, ze potrzebujesz teraz i tyle. Jak się nie zgodzi to go zostawisz. Lub nie. Nie wiem czemu zostawiasz decyzję w jego rękach. Ślub w USC jest tani i można go łatwo przeprowadzić

Gość gość
Ja się rozwiodłam w wieku 28 lat a teraz mam nowego męża xxxx to teraz tak można ? myślałem że ślub to tylko raz i z jednym partnerem całe życie...