Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaaa123

Przyjmę pomoc

Polecane posty

Gość Mamaaa123

gdyby chodziło o mnie to bym nie żebrala ale mam 20 miesięczne dziecko. często brakuje na jedzenie. ja nie pracuje zajmuje się dzieckiem. mąż zarabia grosze. mieszkamy z mamą którą choruje na cukrzycę ,depresję i żyje jedynie z renty. przyjme symbolicznà kwote lub pampersy 5 z firmy pampers bo corka ma uczulenie na inne , husteczki nawilzajace z pampersa , zupki z hipp ,gelbera po 8,9,10,12 zycia i 1-3r, mleko-bebiko 3 ,biszkopty soczki (każde np ;hortex , tarczyn tylko nie z kubusia i pysia bo ma uczulenie.

Gość gość
Moze zgłoś sie do mops po zasiłki - dopłaty do mieszkania, opału, okresowy itp? Pobierasz 500 plus? Bo myśle ze wam sie należy

Gość gość
Jak jedna osoba zarabia najniższą to podziel to na 3 i dostaniesz 500+ co miesiąc i załatw to serio!!! na 1 dziecko dają jak ma się małe dochody .

Gość gość
Mąż jak pracuje w dużej firmie niech bierze pożyczkę socjalną, potem można pisać o umorzenie np pisać o wyprawkę, dotację trzeba napisać pismo wezmą z funduszu socjalnego. Daje przykład np jak w jakimś hipermarkecie by pracował, można tak załatwić kasę.

Gość mamaa123
Dostajemy 500 plus ale to niestety idzie na poczet alimentów z jego pierwszego zwiazku.

Gość gość
Nie pomogę skoro 500plus dziecku zabieracie bo tamten nieudacznik nie umie zarobić na Pierwsze swoje dziecko!!!! Jak tak można???

Gość Mamaa123
Od wrzesnia otwieraja zlobek u mnie na wsi wiec mysle ze dam tam dziecko I pojde do pracy . Ciezko jest naprawde bo Sama zmagam sie z depresja po ciazy.

Gość gość
"Dostajemy 500 plus ale to niestety idzie na poczet alimentów z jego pierwszego zwiazku." SŁUCHAM????!!!!!

Gość gość
To znaczy on z wyplaty swojej placi alimenty oplaty a z 500 plus kupujemy wiekszosc dziecko ale I tak brakuje jeescse

Gość gość
Tylko chodzilo mi o to ze wychodzimy na zero I now mamy wiecej o te 500 plus

Gość Mamaa123
Nie oceniajcie nas . On dziecka nie zostawil I jej . Sama odeszla bo spodobal jej sie kto inny. Nie pomozecie to Tez zrozumiem w koncu jestem obca osoba

Gość gość
To może niech ten mąż pójdzie do sąsiadki. Zrobi jej dziecko. Ona dostanie 500+ Ty go pozwiesz o alimenty. I sąsiadka będzie ci dawać te 500. Niezły sposób na zwiększenie dzietności płatności alimentów ;)

Gość gość
Wcale mi nir jest do zartow

Gość gość
Wcale mi nie jest do zartow. Zalozylam dziecku majteczki bo pamperow juz braklo

Gość gość
Czy babcia jest w tak złym stanie, że nie może zająć się dzieckiem ? Niestety ale maż powinien podjąć dodatkowy wysiłek i iść do drugiej pracy, jedna praca w dzień a druga w nocy - niekoniecznie codziennie, na przykład 2-3 razy w tygodniu (w łykendy???) nocki na stacji benzynowej. Przecież nie będzie musiał robić tego do końca życia, wystarczy, żebyście podchowali dziecko. Niestety alimenty będą się za wami ciągnąć ale tego byłaś świadoma. Chyba. Mój tak pracuje. Ja też pracuję w kilku miejscach. Nie mamy długów, nie mamy dzieci, zbieramy na mieszkanie. Nie da rady bez wzmożonego wysiłku.

Gość gość
Moja mama ma depresje dwubiegonowa dzisiaj jest ok jutro ucieka do warszawy , krakowa bierze chwilowki , itd

Gość gość
"Zalozylam dziecku majteczki bo pamperow juz braklo" A słyszałaś o pieluchach tetrowych? Koszktują po 2 zł/szt na alleniedrogo. 10 szt wystarczy na cały okres niemowlęctwa dziecka. Czyli zamiast pampersów jedonorazowy wydatek max 30 zł. Proste?

Gość gość
Te chusteczki dla niemowląt to ponoć straszny syf, używasz ich mimo, ze dziecko na alergie na różne rzeczy ? Ja je dostałam kiedyś w gratisie, w sklepie, zużyłam do czyszczenia butów - do tego nadały się świetnie. W internecie krąży historia, jak to babcia przecierała pupę wnuczce takimi chusteczkami. Dziecko zawsze darło się wniebogłosy przy tym zabiegu - nie wiedzieć czemu. W końcu babcia poszła przetestować chusteczkę na własnej pupie i zobaczyła dopiero wtedy dlaczego wnuczka płacze - babcia poczuła koszmarne pieczenie, mimo, że ma grubszą skórę niż niemowlę. Myślę, że dziecku wyjdzie na dobre jak nie będziesz używać takich chusteczek. Kupne soczki, biszkopty to sam cukier i wpędzanie dziecka od małego w choroby i uzależnienie od cukru. Teraz już małe dzieci mają cukrzycę typu II czyli wyhodowaną na własne życzenie.

Gość gość
O jejciu : / Macie przechlapane idź to dostaniecie może coś z karitasu do jedzenia a to co oszczedzicie to dziecku

Gość gść
Na husteczki z pampersa nie ma uczulenia ale biestety sa najdrozsze

Gość gość
Sprawdź na gumtree czy innym olxie czy ktoś nie chce oddać czegoś za darmo dla dziecka w Twojej miejscowości. Tam są działy "oddam za darmo". Sama pozbywałam się w ten sposób różnych rzeczy, które szkoda mi było wyrzucić na śmietnik a mnie były zbędne.

Gość gość
Dobrze dzieki sprawdze . Ostatnio napisalam do pani ale z daleka no I sie nie odezwala . Niestety mieszkam na wsi

Gość gość
To jej wycieraj chusteczką do nosa!!! Maczaną w naparze z rumianku własnoręcznie zebranego. A zupki to sie dziecku gotuje samemu, przeciera i miksuje. Szczególnie jak sie siedzi w domu i nie ma nic do roboty! Sie, %^$%$#@#@$ wygodna zrobiła!! Ale od siebie nic! Ogarnij sie dziewucha!!

Gość gość
" Ostatnio napisalam do pani ale z daleka no I sie nie odezwala . " Pani pewnie miała przywieźć, poprosić żebyś wzięła i podziekować za to że wzięłaś??

Gość gość
Zupki gotuje czasem ale tez sa potrzebne dziecku produkty urozmaicone a w sloiczkach jest wszystko

Gość gość
Pani miala wyslac mi poczta bo dzielily nas setki km oczywiscie zaplacilabym za przesylke

Gość gość
sama gotuj i przecieraj zupki to będziesz miała gar za parę złotych, a nie jeden słoiczek

Gość gość
Pani chce same markowe pampersy bo takie najłatwiej sprzedać. Prawie 2 letnie dziecko spokojnie można nauczyć na nocnik skoro i tak siedzi w domu i nic nie robi, jeszcze ma mame do pomocy na miejscu.

Gość gość
Skonczmy ta dyskusje ona do niczego nie prowadzi ani mi nie pomoze

Gość gość
mleko modyfikowane też niepotrzebne takiemu dużemu dziecku