Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaaa123

Przyjmę pomoc

Polecane posty

Gość gość
Ale daliscie mi pomysl . Poszukam peach pray zbiedaniu truskawek

Gość gość
Slask

Gość gość
Dobrze wiesz że pieniędzy to nikt nie daje. A ty masz potencjał żeby obniżyć sobie koszty w prosty sposób. Ale ci się nie chce. Bo łatwiej założyć dziecku pampersa na dope i niech kiśnie cały dzień, niż nauczyć siadać na nocnik. Łatwiej otworzyć darmowy słoik niż ugotować. Łatwiej sie malować niż pracować. itd...

Gość gość
Przecież sama może uprawiać ogródek, ja już buraczki własne i wczesną marchewkę mam, trzeba trochę pracy włożyć ale to musi sie chcieć. No i ona ma tylko jedno dziecko a ja trójkę i czas i energię znajduję bez problemu

Gość gość
Zalozylam dziecku majteczki I jak posika to przepiore I nastepne wloze I mozr tak naucze sikac do nocnika

Gość gość
Nie chce siadać i co? Będzie do starości w pampersie chodzić? Dziewczyno obudź sie! Nie potrafisz sama nauczyć to poczytaj porady w necie jak odpieluchować dwulatka

Gość gość
wyjdz z kafeterii i wpisz w gugle : praca dorywcza plus twoje misto, praca sezonowa plus twoje miasto, praca na budowie plus twoje miasto-niezle faceci teraz zarabiają,i nie podawaj zupek ze sklepu kogo na to stac?Kup kilo marchewki, dwie pietruszki,seler, piers z kurczaka pęczek koperku,pol kalafiora,co tam jeszcze chcesz,wszystko zagotuj przypraw zmiksuj i wloz do zamrazarki albo w sloiczki.

Gość gość
Ja juz uciekam mama wyszla na chwile na dwir musze sprzatac. Moze uda mi sie znalesc prace przy zbiorach. Dziekuje tych ktorzy dali mi jakies rady napewno skirzystam

Gość gość
No tak, ona sama jest jeszcze dzieckiem. Stąd ten brak zaradności i gospodarności. Matka chora i to w dodatku psychicznie jej tego nie nauczyła za nastolatki. Kochana, musisz dorosnąć i to szybko ! Nie czekaj na jałmużnę, staraj się sama coś wymyślić. Plus twojej młodości to siła fizyczna, nie daj się wpędzać w depresję i poniżać mężowi. Uświadom go jaka jest wasza sytuacja, on musi dać z siebie więcej.

Gość gość
Ale wynika że on daje wystarczająco. Ona to po prostu wydaje na najdroższe papmpersy, najdroższe zupki, najdroższe chusteczki, kosmetyki i nie wiadomo na co jeszcze. Bo na sobie też pewnie nie oszczędza - malowanki z górnej półki. Majtki, halki i haltcugi. A potem na żebry do internetu. Chłop ma sie zarżnąć żeby nieporadna żona to zmarnowała? I jeszcze ma być zadowolony? Pewnie obiadu też mu nie ugotuje jak wróci z roboty.

Gość gość
" Pewnie obiadu też mu nie ugotuje jak wróci z roboty." Bo gaz idzie i woda..... ;)

Gość gość
Przeciez napisala ze ma uczulenie na tansze. Mnie sie dziewczyna wydaje wiarygodna. Pieniedzy Jej nie przesle ale paczke pamperow z checia.

Gość gość
Podaj tylko e maila to sie dogadamy.

Gość gość
Tiaaa? Jeśli dziecko od 2 lat kiśnie w pampersach i je pasze ze słoiczków, to nie dziwne że ma uczulenie. Jakby mamusia ugotowała i na nocnik sadzała to uczuleń by nie było. A ty wyślij - pewnie. Zrobisz tylko dzecku krzywde - bo do 10 lat bedzie chodziło w pampersach. Przecież zdrowe, wygodne i za darmo sa. Przez własną głupotę hodujecie patologie, a potem zdziwienie że ludzi do roboty brakuje.

Gość gość
Wszystko racja ale nie bądźcie dla niej zbyt surowi. Ona nie umie inaczej, nie zna innego życia, ewentualnie dopiero się go uczy. Kto i kiedy miał jej pokazać, że można inaczej ? Jej matka pewnie z nią robiła to samo i też się uważała za nieszczęśliwą i chorą. Łatwiej też prosić o pomoc niż się samemu ogarnąć. Dziwię się też, że taka młoda dziewczyna poszła za chłopa z dzieckiem. Musiała mieć max 18 lat. Może chciała się wyrwać z domu, ale do kogo, przecież wiedziała, że zostaną w jej domu z chorą na głowę matką. Dziwne.

Gość gość
Ojciec ja zostawil moze szukala "ojca " I utrzymanka.

Gość gość
Nie przesadzajmy. Dziecko ma 20 miesiecy wiec nie cale 2 latka. Moja siostrzenica jest o rok starsza I jeszcze na wyjscir I na Noc musi miec pampersy

Gość gość
Odnoszę wrażenie, że na kafeterii siedzą same idealne panie, które mają zaplanowane życie od pójścia do szkoły, własne domy, mieszkania, super pracę, energię na z********anie w pracy, po pracy i oczywiście same, absolutnie same (ach..zapomniałam z cudowna pomocą mężów... ) dbające o dzieci, dom, ogród, itp... Ciekawe.. w życiu zawodowym (jestem nauczycielką) i prywatnym nie znam ani jednej takiej kobiety!! Każdy korzysta z jakiejś tam formy pomocy, a to dostanie mieszkanie, a to kasę na konto, a to dzieci u dziadków, mamusia obiad codziennie ugotuje, itd.. Takie są fakty!! Tylko zastanawia mnie co wy robicie siedząc całe dnie na kafe, przecież to takie odmozdzajace haha haha... A autorce współczuję, może nikt jej nie nauczył, może brak jej wsparcia, może, może... Miłego dnia dla wszystkich normalnych, tzn. nieidealnych.

Gość gość
Kto chce mi pomoc podaje e maila przez k torego mozna sie ze mna skontaktowac wiktoria.musialek@buziaczek.pl

Gość gość
poprawka. wiktoria.musialek@buziaczek.pl

Gość gość
21 lat to może niedużo ale było wystarczająco by zajść w ciążę mając 18. Na wsi mieszkasz dziewczyno przy odrobinie starania masz każde warzywo, jaja od własnych kurek,owoce na soki czy na kompot dla dziecka.A o tym z czego będziesz żyć i w jakich warunkach i z kim należało pomyśleć zanim się poszło do łóżka z dzieciatym facetem.

Gość gość
Ta Wiktoria to znana naciągaczka i wyłudzaczka pomocy.

Gość gość
Skad wiesz

Gość gość
Grasuje na nie jednym forum :) Jest jak szarańcza - gdy pochłonie jedno pole przenicy, przenosi się na następne :)

Gość gość
Wtslij link jak nie klamiesz

Gość gość
Wejdź na pomocne emamy tam zweryfikujemy twoją sytuację i jeśli wszystko potwierdzi się to na pewno pomóc dostaniesz.

Gość gość
ktoś może mi wyjaśnić ja wychowały się te miliony pokoleń ludzkich (z moim włącznie) gdy nikt nie słyszał o pampersach, chusteczkach do wycierania doopy, zupkach ze słoiczka itd. itp...? Bo czytający takie tematy jak ten można by pomyśleć, że fakt iż ludzkość dotrwała do XXI wieku, zanim te "dobrodziejstwa" stały się powszechnie dostępne to CUD. Moja matka czy babka musiały być cudotwórczyniami, że wychowały po kilka pociech na pieluchach tetrowych, własnoręcznie gotowanych posiłkach i doopach mytych wodą z mydłem... :o naprawdę aż mi was żal. Nie wiem jak wy sobie poradzicie bez tych wszystkich udogodnień jak ich zabraknie. a to już tylko kwestia czasu; wojna tuż - tuż

Gość gość
Dziekuj***ardzo napewno sie zaloguje na pomocne emamy :))

Gość gość
Dajcie jej wędkę! Nie rybę. Rybę zje i znów będzie głodna. Nauczcie ją gospodarności, oszczędności i pracowitości. Nauczcie ją sadzać dziecko na nocniczek, gotować zupy i kotlety. Nauczcie ją siać marchew i piertuszkę. Nauczcie ją..... Ale NIE KUPUJCIE jej pampersów!! Bo ukisi dopine tego biednego dziecka. Nie kupujcie jej słoiczków!! Bo uszkodzi system immunologiczny tego biednego dziecka. Nie kupujcie jej!!! Nauczcie ją.....

Gość gość
Dziewczyna ma depresje matke chora psychicznir I jeszcze ma sadzic na polu. Masakea