Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaaa123

Przyjmę pomoc

Polecane posty

Gość gość
Prosilam o pampersy z firmy pampers bo na dady i happy ma uczulenie . Moga byc inne tez pampersy moze akurat spasuja ale moze.

Gość gość
Mleko modyfikowane ma duzo witamin roznych pozatym po zwyklym mleku ma biegunke

Gość gość
Gotuj dziecku to co masz, tak zawsze jest najtaniej, gotować w domu. Idź do swojego kościoła, do najbliższego mopsu, może w przychodni wiedzą gdzie dodatkowo można się zwrócić ? Te wszystkie gotowce i słoiczki to fast food dla dzieci, taki sam syf jak dla dorosłego Mc donalds ,czipsy i cola. Tylko te jednoskładnikowe są w miarę bezpieczne, typu przetarte jabłko. Czytasz skład tych gówieniek w słoiczkach ? Ta różnorodność to tylko mamienie reklamą ślepych matek.

Gość gość
Przecież gołym okiem widać ,że mamusi sie nie chce nauczyć dziecka na nocnik, ugotować zupkę, czy czyścić pupę rumiankiem.....lepiej siedzieć na necie i żebrać o drogie, markowe rzeczy.

Gość gość
Czytam sklad I jest ok.

Gość gość
A dlaczego pieluchy tetrowe ci nie odpowiadają? Za 30 zł masz już na zawsze. A nawet dla wnuków wystarczą. Powiedz no nam. Dlaczego nie?

Gość gość
Dziecko nie chce siadac na nocnik. Czasem g gotuje czasem jej daje ze sloiczka. A pampersy nie czarujmy sie ze sa wazne . Niechcecie mi pomoc to przynajmniej mnie nie o******lajcie

Gość gość
Pieluchy tetrowe prac I proszek idzie woda idzie

Gość gość
Co z tym drugim etatem dla męża ?

Gość gość
"Pieluchy tetrowe prac I proszek idzie woda idzie" Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości z kim mamy do czynienia? Autorka jest leniem do 10 potęgi. Albo co wyżebrze to sprzedaje na wino z konkubentem.

Gość gość
Nie wiem co z etatem pytal sie w dwuch miejscach u nas na miejscu ale nie bylo mozliwosci na stacji benzynowej kiedys tez sie pytal o prace stala ale niestety go nie przyjeli . Pozatym mieszkamy na wsi I tu nie ma zabardzo gdzie dorobic.

Gość gość
Nie możesz oczekiwać, że tu ktoś pomoże, nie wiadomo kto pisze. Próbuj uzyskać pomoc u siebie na miejscu. Spróbuj skorzystać z porad, może któraś będzie celna. Mops, Caritas, kościół, sąsiedzi, rodzina, tam prędzej coś wskórasz.

Gość gość
A jak się przemieszczacie z miejsca zamieszkania na wsi ? Macie samochód ? Teraz poczta poszukuje listonoszy. W dzień na poczcie, w nocy na stacji benzynowej, niekoniecznie najbliższej. To tylko przykład pracy dla męża.

Gość gość
", nie wiadomo kto pisze" Jak to nie wiadomo? Już wiadomo. Gotować nie. Prać nie. Pracować nie. Jeszcze jakieś niejasności?

Gość gość
Wszędzie patologia. Diler koło szpitala handluje narkotykami i daje na kreche potem czeka na zasiłki 500+ i inne od tych co im daje. A ta farbowana long w wieku około 40 lat wozi do Niemiec rowerem, i ten z czerwonego t4 niby po wystawki a zarabia na czymś innym. Potem przyjeżdża bus niebieski transport i niby meble w asyście dilera w. Bez przesady głupi wie co oni Robią. Gdyby państwo chciało zatrzymać proceder patologii zrobiło by to jednym ruchem ustawy. Mianowicie jara śmierci za handel. A dlaczego kara tak wysoka? Ponieważ narkotyki niszczą kraj i zabijają pośrednio wiele istnień wykorzystują dilerzy słabości ludzi, którzy nie mają pracy i są zagubieni, a narkotyki to taki gwóźdź do trumny i nóż w plecy z uśmiechem na twarzy.

Gość gość
do gościa z z 9:11 o pieluchach tetrowych , niekoniecznie taka oszczędność bo takie pieluchy po pierwsze też się zużywają po drugie co siku trzeba je prać więc dochodzi koszt proszku (skoro mała jest uczulona więc to nie może być zwykły proszek jak dla dorosłych) plus płyn , plus woda opcjonalnie prąd wychodzi drożej niż pampers. Autorko czy próbowałaś pieluch z Rosmana ? moja córka miała wiecznie odparzenia pieluszkowe i mogła używać tylko i wyłącznie pieluch z rossmana , chusteczek z biedronki i emolium krem barierowy (krem był najdroższy) . Słuchaj , bardzo ci współczuje tej sytuacji naprawdę, mam nadzieje że uda wam się przetrwać ten trudny czas ,ale musisz być trochę zaradniejsza . Za koszt dwóch słoiczków gerberków ugotujesz przecież zupę dla całej rodziny na dwa dni, twoja córka ma już prawie dwa lata może jeść normalną zupę ! , jest lato nie musi chodzić cały czas w pieluszce , siedzisz w domu więc zakładaj pieluchę tylko na noc niech już uczy się siusiać na nocnik . Soki ,nieważne czy hortex czy kubuś nie są najzdrowsze dla dziecka , dawaj jej pić wodę, tyle się teraz mówi o dobrych nawykach , mojej córce jak skończyła dwa lata przestałam podawać już mleko proszkowe , pije normalne takie jak my . Wiele osób ma problemy popatrz na to z takiej strony że mąż bądź co bądź ale pracuje , macie gdzie mieszkać na głowę wam nie kapie . Zastanów się może coś potrafisz na czym można zarobić , teraz jest modne rękodzieło dziewczyna która mieszka w mojej miejscowości robi piękne kwiatki ze wstążek , później z tego opaski dla dzieci , na wielkanoc zdobiła tymi kwiatkami koszyki , dziewczyny robią bransoletki, storczyki z rajstop , może ktoś w twojej okolicy potrzebuje opiekunki do dziecka ?

Gość gość
Sasiedzi nie wiedza raczej o naszej sytuacji . Na rodzine tez nie mozemy liczyc moj ojciec zostawil nas jak mialam 17 lat chodzilam do szkoly I kapal mi po 50 zl tygodniowo (na jedzenie )

Gość gość
To niekoniecznie oszustka, chociaż takie są pierwsze wnioski. To może być tzw. niedojda życiowa, niezaradna osoba. Nie wie jak poradzić sobie z dzieckiem, nie umie prać i gotować ekonomicznie, przymuszona losem i koniecznością stworzyć coś z niczego, zmusić męża do większego wysiłku i zaradności.

Gość gość
"Mops, Caritas, kościół, sąsiedzi, rodzina, tam prędzej coś wskórasz." Obawiam się że te instytucje już ją znają.

Gość gość
Od wrzesnia chce isc do szkoly kosmetycznej bo bardzo lubie malowac. No I do pracy. Najhorzej do wrzesnia przetrzymac

Gość gość
No widzisz, skoro sąsiedzi nie wiedzą to może nie wykorzystałaś jeszcze wszystkich możliwości ? Może trzeba się do nich zgłosić, może mają warzywa z ogródka skoro wszyscy mieszkacie na wsi ?

Gość gość
Powiem tak jak jest maż nie zdaje sobie sprawy z naszej sytuacji I Nie stara sie zeby bylo lepiej uwaza ze jest nie wadomo kim bo pracuje. Poniza mnie na kazdym kroku. Jestem z nim tylko dlatego ze mam depresje I sama w zyciu czuje ze nie dam rady jeszcze z matka chora psychicznoe

Gość gość
Czy tylko ja mam coraz większe i większe wrażenie, że albo to kobieta bezradnie idąca na łatwiznę i tak naprawdę zakłamana (zakłada temat dla dobra małego dziecka, ale +500 które dostaje na to dziecko, oddaje na alimenty obcego dla niej dziecka) Albo naciągaczka, bo coś za duzo przeszkód i sprzeczności, na jedno nie ma pieniędzy a na drugie wydaje więcej niz trzeba. I zawsze mnie dziwi dlaczego ludzie wolą biadolić w necie o kasę, zamiast szukac jej tam gdzie powinni, mops/gops/carittas/instytucje poza państwowe wszelakich rodzajów itd itd

Gość gość
Bylam w mopsie pare razy nie zapropobowali mi zadnej pomocy .

Gość gość
500 plus nie oddaje na obce dziecko. Tylko na moje ale niestety Z wyplaty idzie na obce dziecko I potem trzeba zalatac dziure ze tak powiem I wychidzimy na zero

Gość gość
Ale przecież pracy jest po same uszy. Brak ludzi do roboty. Także na wsi. Wystarczą 3 matki z takimi dziećmi w okolicy. Jedna się opiekuje 3 dzieci, a dwie mają dwa dni na rwanie truskawek. I zmiana. Potem jabłka. Potem grzyby. Potem pomoc przy weselach. Roboty nie do przerobienia - tylko trzeba chcieć.

Gość gość
Jakbym byla oszustka to chcialabym pieniadze a ja prosze o jedzenie I rzeczy Fla dziecka

Gość gość
" I wychidzimy na zero" No to czego więcej chcieć? Oszczędności to z pracy a nie z żebrów.

Gość gość
Nie znam takich matek u mnie na ulicy nie ma nikogo takiego. Jestem tu najmlodsza matka man 21 lat

Gość gość
z której częsci Polski pochodzisz?