Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje koleżanki są zachwycone rządami PIS, mówią że to najlepszy rząd jaki był

Polecane posty

Gość gość
dziś zrobił to jawnie, każdy o tym wie i ludzie nie zmanipulowani wiedzą... A PO zrobiła to niejawnie? Przecież sprawa poszła od razu do TK i było to naglasniane. Jedyna różnica jest taka, że PO podporządkowaloby się wyrokowi (i nie piertol że TK by pozwolił na taki numer, to była sprawa jednoznaczna), a PiS zrobił jeszcze większy przekręt i ma w doopie wszelkie wyroki.

Gość gość
Wiesz co kolezanko. Nie masz pojecia o ustawie dezubekizacyjnej ? Kto ci powiedzial, ze z emerytury nie moga niczego zabrac? Moga, moga. Nie plec glupot tutaj. Dodam, ze PO wlasnie komornikom przyzwolilo na egzekwowanie nawet najnizszej emerytury tak aby na egzystencje pozostawalo 400zl. Wyobrazcie sobie w jaki sposob czlowiek ma splacoc dlug? Tutaj podam kolejny przypadek. Starsza kobieta, schorowana. Wnuczek no niestety zlodziej. Zrobil taki przekret, ze na babcie wzial pozyczke provident w wysokosci 2000zl. Odsetki narosly niesamowicie. Od samej pozyczki procent z gory to 100% . Calkowita kwota do splacenia 4000zl potem odsetki. Komornik zostawil ja bez srodkow do zycia. Nikt nie zainteresowal sie tym w jaki sposob doszlo do tranzakcji jesli kobieta nie uczestniczyla w pobieraniu pozyczki.

Gość gość
Co wy patolicie tutaj? W koncu czas na to ze jesli ktos moze to niech jak najszybciej spada na emeryture bo jak juz pisu nie bedzie to beda jepac do 90 na emeryture na budowach i tasmach produkcyjnych, jako pielegniarki, polozne, i inne. Jak skoncza sie rzady pis to odrazu muslimy przejma polske.

Gość jestlepiej
Ja tez uważam ze zyje mi sie lepiej . Moje dziecko nie musi isc w tym roku do szkoły . Rok dłużej będzie w przedszkolu co dla mnie wiele znaczy . Moja mama w styczniu przejdzie na emeryturę (ponad 2 lata wcześniej niz jakby miala przejść według ustawy Po ) . Mam jedno dziecko ale dostałam 500 + i przez ten rok bardzo nam to pomogło . Moje dziecko pójdzie do 8 klasowej szkoły podstawowej co mnie bardzo cieszy . Pracy u nas w mieście nie brakuje . Co prawda pensje niskie ale zawsze można cos zarobić .

Gość gość
Ale jakim cudem ta babcia czy Ciocia ma 800 zł emerytury skoro najniższe świadczenie wynosi 1000 zł bez pielęgnacyjnego? Nawet ustawa dezubekizacyjna nie mówi że ma.byc mniej niż najniższa więc skąd ta kwota? Pewnie ma jakieś potrącenia.

Gość gość
do gość dziś Wiesz czy się różnimy? Ja nie liczę na pomoc państwa. Nie pracuje w budżetówce, tylko w prywatnej firmie, przez 10 lat byłem 20 dni na zwolnieniu, nie oszukuje nie chodzę na lewe zwolnienia. nie pobieram żadnych dodatków, zasiłków, nie biorę od Państwa ani złotówki. W jedną rzecz zainwestowałem dużo, to nauka. Wykształciłem się w dobrym zawodzie, jestem dobry w tym co robię bo dobrze mi płacą, a Ty co zrobiłaś, żeby coś osiągnąć? Napisałaś mi mąż ma podwyżki, niewielkie ale ma. Rozśmieszasz mnie swoim myśleniem. Ja np. w maju dostałem podwyżkę 1600 zł na rękę. Współczuję Ci dlatego, że nie myślisz o swoich dzieciach. Tak wiem, wiem każdy kocha swoje dzieci, ale choć przez sekundę zastanowiłaś się co je czeka za 10-20 lat. Nie bo myślisz kategoriami tu i teraz, reszta Cię nie obchodzi. Masz w d***e przyszłość swoich dzieci, a ja swoich nie mam. Dlatego na studia wyślę je za granice i niech tam się dorabiają, tam mieszkają i tam płacą podatki. Polska utonie, ale tych dupków z sejmu to nie obchodzi bo ponad 50% z nich już wtedy będzie leżeć w piachu.

Gość gość
Udziel*takiego wywiadu dla TVP, będziesz jak pierszomajowa entuzjastka w latach 50tych. Tak w ogóle to te wasze laurki przypominają mi seksmisje i wypowiedzi rzekomych Maxa i Albercika po operacji zmiany płci :)

Gość gość
gość dziś skoro tak ci dobrze skąd ta złość? dlaczego przeszkadzają ci ludzie którzy pracują fizycznie ? Nie każdy musi miec studia wiec daj ludziom zyc i nie czepiaj sie ,ze ktos korzysta z tego co mu sie należy .

Gość gość
PiS dobrze rządzi.

Gość gość
9.30. A dlaczego zarzucasz mi, że oszukuję, chodzę na lewe zwolnienia, pracuję w budżetówce i liczę na pomoc państwa? Stosujesz komunistyczną taktykę odpowiedzi na pytania przez stawianie zarzutów (absurdalnych zresztą) jako pewniki. Nie wiem, dlaczego śmieszy Cię ze ktoś cieszy się z niewielkiej nawet podwyżki, mam nadzieję że twoja pogarda dla ludzi nie jest tak wielka jak twoje ego. Ja nie mam zamiaru wysyłać nigdzie swoich dzieci, tu jest mój i ich kraj.

Gość gość
Nie ma zadnych potracen emerytura 2000zl. W tamtym roku zabrano jej 500 zl z powodu ustawy dezubekizacyjnej, a kilka dni temu listem poleconym otrzymala powiadomienie ze od pazdziernika 2017roku jej emerytura zmniejszy sie o kolejne 500zl. Przeczytaj ustawe dokladnie o co chodzi. 2000zl to nie byla najnizsza emerytura. Od najnizszej zabrac nie moga, jej emerytura pod najnizsza nie podlegala. Ma prawo odwolania sie ale co to da w konstytucji jest ustawa dezubekizacyjna zgodnie z ktora to sie dzieje.

Gość gość
do gość dziś Bo szkoda mi kraju, kocham Polskę tu się urodziłem i tu się wychowałem. Jestem patriotą, ale nie takim co gada, że jest a tylko na prawo lewo kombinuje. Przez patriotyzm rozumiem oprócz szacunku dla państwa, instytucji państwowych, przepisów prawa, również patriotyzm ekonomicznych. Pałce uczciwie podatki, nie oszukuję, uważam, że moim obowiązkiem wobec społeczeństwa, narodu jest to robić. Wiem, że jednym powodzi się lepiej innym gorzej, wiem też że rol,ą państwa jest pomagać najuboższym. I najlepsze jest to, że się z tym zgadzam. Tak powinno działaś normalne państwo, że ,udzie się wspierają, jak nie bezpośrednio to właśnie poprzez płacenie podatków i redystrybucje tych środków dla osób, które pomocy potrzebują. Dlaczego jestem zły? Tak jak napisałem na początku, kocham kraj, który pod przykrywką tekstów o bogu i patriotycznym bełkocie jest niszczony przez obecną władzę. Martwię się o życie moich dzieci, bo je kocham i moim zdaniem większość spraw idzie w złą stronę. Czy to wystarczające powody dla Ciebie?

Gość gość
Jej emerytura nawet po pierwszym potraceniu nie byla emerytura najnizsza. Pracowala tam 40 lat.

Gość gość
O matko znow ten pedofil na kobiecym forum. Spierdzielaj stad zboczencu. Zaczynasz irytowac twoje poglady na temat dzieci rowniez. W koncu tu kogos tak wkurzysz ze naprawde ktos to zglosi na policje. Szczegolnie twoje tematy o dzieciach pedofilu. Polska to nie muslim world ze pedofilstwo jest dopuszczalne.

Gość gość
A przez rządy PO kraj nie był niszczony, prawda?

Gość gość
Jest wrecz scigane z urzedu. Co? Myslisz ze jak PO bedzie rzadzic to zwola muslimow i bedziesz mial pedoflski raj na ziemi.

Gość gość
gość dziś to skąd tak pogarda dla osób biedniejszych ? Jedziesz po kobiecie która cieszy sie z podwyżki męża i musisz jej dokopać bo TY dostałeś 1600 zł . Ona nie ma prawa cieszyć sie życiem bo ty masz więcej ?

Gość gość
do gość dziś Nie mam pogardy dla innych ludzi, mylisz się bardzo. Napisałem tak, bo podnoszony jest argument, że pis robi dobrze, bo np. dostałam 500+ czy 1000+. Czyli co? Jest kilka złotych kasy a reszta mnie nie obchodzi? To jest przekupstwo, dają pieniądze tylko po to, żeby kupić poparcie. Myślisz, że oni martwią się o Twój los? Dla nich liczy się tylko Twój głos, w d/u/p/i/e mają Ciebie i Twoją rodzinę. Uważam, że źle rządzą bo nie mają kompetentnych ludzi do roboty. Przykład: Wyobraź sobie, że najmujesz robotników do położenia płytek w łazience. Przychodzą kładą okazało się, że jest źle, poprawiają i znowu źle poprawiają, i tak 7 razy. O czym to świadczy? Według mnie tylko o tym, że robotnicy, którzy kładli płytki w Twojej łazience g/ó/w/n/o się na tym znają. Ty jesteś wściekła bo remonty łazienki przeciąga się nieskończenie długo a na końcu i tak nie jesteś zadowolona z efektu. Jeszcze do tego płacisz za kolejne poprawki, więc cena remontu rośnie. Teraz masz ustawę o Trybunale Konstytucyjnym. Poprawiali ją 7 razy w ciągu roku, widzisz analogię do remontu łazienki? O czym to świadczy? O tym, że g****o się znają, a kasę biorą i w kółko robią to samo, a na końcu i tak stworzyli potworka niezgodnego z konstytucją i nie opublikowali wyroku. Tak oceniam obecną władzę.

Gość gość
Ciężko się dyskutuje z ludźmi, którzy nie czytają tego co piszę. Ja jedno a Ty próbujesz dokonywać oceny mnie i interpretować to co piszę bardzo negatywnie. NIE GARDZĘ NIKIM, szanuje wszystkich, katolików, niewierzących, muzułmanów, prawosławnych, lesbijki, gejów, biednych, bogatych, o prawicowych poglądach, lewicowych. Te rzeczy nie mają dla mnie żadnego znaczenia, ,liczyć się to jakim jesteś człowiekiem , jak postępujesz. Proszę czytajcie ze zrozumieniem co piszę i nie dokonujcie jakieś interpretacji tego co napisałem, bo jest błędna.

Gość gość
Przestań pieprzyć, bo wyraźnie napisałeś że RÓŻNICA między Tobą a tamta kobieta jest taka, że Ty się wyksztalciles i masz podwyżkę 1600 zł a ona kombinuje, chodzi na lewe l4 i liczy na zasiłki. Więc gogusiu nie wciskaj nam teraz kitu o twoim szacunku i naszej błędnej interpretacji. Niby kochasz kraj ale dzieci wypchasz poza granice, niech budują cudzą gospodarkę. Znikaj.

Gość Pielmieni
Fatalny rząd. Rozwalili TK, podporządkowują sobie sądy, nie inwestują w naukę. Gowin coś tam pieprzy o reorganizacji żeby było lepiej, a tak jest lepiej, że na dużych państwowych uczelniach są ogromne zwolnienia, ale co do obchodzi prostego pisowskiego luda? Ważne żeby w tv leciało disco polo i była kiełbaska na grilla.

Gość gość
do gość dziś Szkoda mi Ciebie, naprawdę. Już mnie osądziłeś/aś. Do tego wiesz co myślę, wiesz co czuję i generalnie wszystko wiesz o mnie i pewnie o całym świecie. Do tego próbujesz mnie obrazić. Nie znam Cię, może masz gorszy dzień, ok wybaczam. Znowu nie rozumiesz co miałem na myśli pisząc o wykształceniu dzieci za granicą. Nie chcę ich tam wysyłać, ale skoro nie będę miał wyjścia, zrobię to co muszę. Zależy mi na ich dobru i szczęśliwym życiu. Tak sobie myślę, że gdyby nietłumiona w Tobie agresja, to może bardziej przychylnie odczytał/a to co piszę. Z chwilą zastanowienia i refleksji, próbą lekkiego zdystansowania się i próbą zrozumienia innego punktu widzenia niż Twój. No ale trudno, jest jak jest. Pozdrawiam (GOGUŚ) :-P

Gość gość
08.47. moja babcia też była zwykła biurową i też ma ponad 1100 zł emerytury, w czym niby lepsza jest twoja ciocia ze ma dostawać 2x więcej? a w tym , zę może twoja wypracowała sobie mniej lat pracy- np później zaczeła pracować, albo wychowywała dzieci, albo była biurwa po liceum jak to w tamtych latach często bywało, a ta druga po studiach więc dostawała wyszszą pensję , ale i składkę większą odprowadzała. Może tamta miała dodatek za odpowiedzialniejwszą pracę a twoja tylko pieczątkę waliła przez 20 lat w jednym miejscu

Gość gość
do gość dziś A i jeszcze na końcu Twój tekst: Znikaj. Do tego wszystkie co napisałem o Twojej wiedzy na mój temat, jeszcze dyktujesz mi co mam robić? Kim Ty jesteś? Zresztą masz rację znikam, ale na moich warunkach a nie Twoich. Dyskusja z agresywnym osobnikiem może się przerodzić tylko w kłótnie. Dla mnie szkoda na to czasu. Żyj szczęśliwie, pozdrawiam

Gość gość
10.21 lecz się na głowę. W pierwszym poście plułeś jadem i zarzucałeś innym złodziejstwo, wyśmiewałeś drobne podwyżki a teraz udajesz dobrego wujka. Gładkie słówka nie zmienią tego, co napisałeś wcześniej. I tak, osądzam ciebie. Zabroń mi :D Bez odbioru.

Gość gość
kolejny przypadek komornika, ktory egzekwujac dlug ludzi z chorym dzieckiem na raka. Ludzie naprawde nie mieli pieniedzy, wszystko szlo na leczenie dziecka. Tragedia fatalna. Zero empatii. Komornik sprzedal mieszkanie za smieszna sumke 30% wartosci mieszkania. Sprawa trafila do sadu. Ciagnela sie latami. W koncu trafila do strasburga. no ok, to okrutne, ale gdybys pozyczył tym ludziom np. 20 tys ze swoich i sam ich potem potrzebował to odpusciłbyś spłatę bo nie mogą zapłacić? Mało kto by zrobił taki prezent. Kazdy kij ma dwa końce mój drogi- jak masz taka kasę i empatie to po prostu daj im te pieniadze, albo daj mieszkać u siebie

Gość gość
gość dziś chłopie sam pierwszy pojechałeś po kobiecie a teraz jęczysz jakie to my jesteśmy niedobre?

Gość gość
Nikt nie zainteresowal sie tym w jaki sposob doszlo do tranzakcji jesli kobieta nie uczestniczyla w pobieraniu pozyczki. bo to babcia jak sie dowiedziała powinna iść na policję, oskarzyć wnuka i z kwitem ze sprawa karna w toku iść do komornika z podaniem o zawieszenie egzekucji do czasu rozstrzygnięcia sprawy karnej. Kto ma pilnować jej interesu? W żadnym państwie policja na siłę nie uszczęśliwia ludzi, tym bardziej ze to sprawa w rodzinie i z tego powodu ona może nie chcieć donosić na wnuka. Skoro tak sie interesujesz takimi "sensacjami" to mógłbyś też cos tam doczytać o tym jak to wyglada wg. przepisów. Bo to że policja z urzędu będzie chodzić po domach i sprawdzać każda pozyczkę, czy przypadkiem wnuczek nie oszukał to raczej mało realne, nie sądzisz?

Gość gość
Sprawa toczyla sie dalej. "Sensacje" nikt nie bedzie ci tutaj podawal konkretnych danych. Ogarnij sie. Co do sprzedazy mieszkania. Nikt nie mowi, zeby wierzyciel robil ci prezencik. Czytaj ze zrozumieniem. Polecam codziennie wieczorem ksiazka i z dnia na dzien bedzie coraz lepiej ;) Chodzi o to ze sprzedal mieszkanie za bezcen tylko po to zeby zrobic to szybko.

Gość gość
To forum to rynsztok. Naprawde. Co za polglowki tutaj siedza.