Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje koleżanki są zachwycone rządami PIS, mówią że to najlepszy rząd jaki był

Polecane posty

Gość gość
gość dziś jakaś nawiedzona jesteś. Nie znasz chyba wysokości płac w naszym kraju jakie oferują prywaciarze i ja ze swoich 2 tyś mam ci ufundować twoje? xxx ciiiiii, bo ci zaraz ten pełowski wygryw systemu pojedzie po rajtach, że on to 1600 zł samej podwyżki dostał

Gość gość
Przeczytałam tylko 1 stronę. Pis pomyślał o najbiedniejszych? A to Ci dowcip! O emerytach nie pomyślał. O biednych rodzinach z jednym dzieckiem i głową na karku (bo się nie mnożą jak króliki skoro ich nie stać) też nie pomyślał. O samotnych matkach ledwo wiążących koniec z końcem już nie wspomnę. One z najniższa krajowa sa bogate. No super rząd nie ma co :o wszystko poszło w górę, kredyty, OC. dramat

Gość gość
ciiiiii, bo ci zaraz ten pełowski wygryw systemu pojedzie po rajtach, że on to 1600 zł samej podwyżki dostał ale wiesz ze to on płaci większe podatki ode mnie, wiec on bardziej sponsoruje to rozdawnictwo. I jak mu sie nalezy to niech zarabia. Niech 90 tyś zarabia naprawdę dobry lekarz który ratuje ludzi robiąć nowatorskie operacje, a nie jakaś kobieta z PIS, która nawet sie nie zna na robocie jaka dostała

Gość gość
Skoro na PiS głosują nieudacznicy to wytlumaczcie mi dlaczego wy, ludzie sukcesu i pieniądza wylewacie jad na babskim forum i żal wam tyłek ściska że ktoś tam dostanie 500 zł? Przecież dla Was to grosze. No ale za PO można było robić przekręty i wysprzedawac państwowe i nikt tego nie pilnował a zwykli ludzie jakich większość musiała się prosić o prawda 1000 zł bez płatnych nadgodzin i wolnych niedzieli żeby zlodziejom i wyzyskiwaczom żyło się coraz lepiej. Poprzewracało się wam w głowach, litujecie się nad beżowym młodymi byczkami a jak wasi rodacy ledwo żyją od 10tego do 10tego to mówicie że dobrze im tak. Powiedzcie tzw uchodźcom (prawdziwi uchodźcy to jest matki z dziećmi nadal są w Syrii lub państwach graniczacych) to co tutaj, że trzeba było oszczędzać to mieliby teraz wille na kanarach. Albo to co wasz Bronek, żeby wzięli kredyt i zmienili pracę.

Gość gość
ale nie dorabiało banków i developerów oferując młodym rodzinom mieszkanie w rozsądnej cenie co za naiwność, developer wybuduje to w tej cenie, a jesli taniej to z bieda materiałów, tylko resztę ceny dopłaci c***aństwo, a państwu to spłacisz w podatkach i tak. Naprawdę myslisz ze ktoś to zrobi charytatywnie:D

Gość gość
A powiedz mi w jaki sposób PO dbali o te rodziny z 1 dzieckiem czy samotne matki? Zresztą 80% tych samotnych żyje z gachami bez ślubu i naciaga panstwo. Czy 3-4 dzieci to mnożenie się jak króliki? Wasi ukochani muzulmańcy mają średnio po 8 a na zasilkach siedzą jak mało kto w Europie a mimo to chcecie ich tutaj koniecznie.

Gość gość
Skoro na PiS głosują nieudacznicy to wytlumaczcie mi dlaczego wy, ludzie sukcesu i pieniądza wylewacie jad na babskim forum i żal wam tyłek ściska że ktoś tam dostanie 500 zł bo to oni pracują na to 500 plus. I to wcale nie ci najbogatsi, ci rozliczają swoje firmy w innych krajach, tylko na to pracuje grupa ludzi nie bogatych, ale ciężko pracujących i nie wyciagajacych ręki po socjal, a oni tez nie moga ciągle finansować reszty, rozumiesz? bogate sa te państwa gdzie jest duza grupa klasy sredniej, tak jak w danii.

Gość gość
15.56 Bo niby dlaczego mam się dzielić SWOJĄ kasą z biedotą i patologią, która nie zna podstawowych praw ekonomii?

Gość gość
Mówisz o alkoholikach i degeneratach pobierających w OPS świadczenia i więźniach ? Bo chyba nie o polskich dzieciach? W każdym państwie UE są dodatki na dzieci, a jeśli znasz jakąś patologiczna rodzinę to zgłoś to do odpowiednich instytucji, ja nikogo takiego nie znam.

Gość gość
bo żeby rozdawać to trzeba zarobić. Trzeba zachecac do inwestowania, do kształcenia, a dopiero jak masz od kogo brać podatki to dociągasz resztę w górę. Duńczycy dobrobyt i rozdawnictwo budowali 100 lat, a ty chcesz od razu?No to zajeździsz tych którzy moga płacić podatki i wszystko zdechnie,

Gość gość
10.02 bo tak działa państwo. Z moich podatków utrzymywani są mordercy o gwałciciele, do niedawna a była też w znacznej części dofinansowywana wyborcza a też sobie tego nie życzę.

Gość gość
Platforma 8 lat zachęcała i jakoś nie zachęciła.

Gość gość
Polska według PiS DAJ, daj i daj, a skąd weźmiesz to nie jest ważne, do tego postrasz obcymi, bredź coś o wyimaginowanej polskiej potędze, dodaj hasełko o złym Niemcu i rozliczaj każdego na trzy pokolenia wstecz, wygraną masz jak w banku.

Gość gość
Mam w d***e 500 zł bo i tak to nie dostaje a na PiS będę głosować bo po prostu nie ma nikogo lepszego.

Gość gość
Wy tak piszecie jakby tylko patologia pobierała 500+ Przecież większość ludzi która korzysta z tego programu pracuje .

Gość gość
gość dziś 15.23 kochana a dlaczego ja z podatków mam ci fundować mieszkanie, dałaś mi na moje? Oszczędzałam na wszystkim żeby je mieć, a ty teraz chcesz prezentów. Teżzarabiam mało, tez wolałabym więcej, ale dlaczego państwo ma sponsorować nieudaczników zyciowych, wszędzie ludzie bez pomysłu na siebie maja gorzej od tych sprytniejszych, bardziej wykształconych itp. a dlaczego developer zarabia- bo to jego biznes, sklep zarabia na handlu, fryzjer na strzyzeniu, a on na budowie i sprzedazy mieszkań, nie chcesz u niego, to kup tanie, gorsze od kogoś kto mieszka w blokach budowanych za komuny. Czemu chcesz mieć nie wiem jak dobre na cudzy koszt? to tak jak idziesz do jubilera i chcesz kupić pierścionek z brylantem za cenę srebrnego kółka. Dla biednych sa po prostu gorsze rzeczy i gorsze zycie. I owszem może dostaniesz to mieszkanie, ale pamiętaj żę i tak kiedyś oddasz te pieniadze z powrotem państwu xxx Przecież developerka to największy bandytyzm, zaraz po dilerach narkotyków i stręczycielach. Poprzez zmowę developersko-banksterską i kredyty na lichwiarskich warunkach napompowano bańkę spekulacyjną, mało tego jeszcze w ramach programu MDM dofinansowywano się głównie tych wyzyskiwaczy z pieniędzy podattników. Także ja już dołożyłam do tego biznesu i w ramach rekompensaty wskazane jest uruchomić mieszkanie+. Mało tego chyba nie za bardzo masz orientacje ile kosztują mieszkania na rynku pierwotnym - są niewiele tańsze,a zarabiają główne agenci nieruchomości na prowizjach (kolejni cwaniacy), Poza tym jakaś anarchistka z ciebie, żyjesz w umowie społecznej zwanej państwem i to ono kieruje wydatkami publicznymi, na które składają się podatnicy. Ze swej strony cieszę się, że pieniądze z ściągniętego vatu idą na 500+ i inne prosocjalne programy, a nie optymalizacje podatkowe i wrzucanie w koszta przez wstrętnych prywaciuchów

Gość gość
u mnie przy okazji następnych wyborów cała rodzina będzie solidarnie głosować na pis :)

Gość gość
gość dziś Polska według PiS DAJ, daj i daj, a skąd weźmiesz to nie jest ważne, do tego postrasz obcymi, bredź coś o wyimaginowanej polskiej potędze, dodaj hasełko o złym Niemcu i rozliczaj każdego na trzy pokolenia wstecz, wygraną masz jak w banku. xxx z lepszej ściągalności vat-u, podatku bankowego, a nie twoich grosików z kieszeni

Gość gość
Ze swej strony cieszę się, że pieniądze z ściągniętego vatu idą na 500+ i inne prosocjalne programy, a nie optymalizacje podatkowe i wrzucanie w koszta przez wstrętnych prywaciuchów nasza mała komunistka, wszystko wspólne, Lenin wiecznie zywy, kucharka na prezydenta:) A tego co idzie na Rydzyka zamiast na szpitale itp to ci nie zal, bo miliardy idą i to oficjalnie jako dotacje z róznych ministerstw

Gość gość
ty tak serio wierzysz w VAT? A podatek bankowy zwracasz w opłatach za usługi banku, wiesz ze banki planują zeby od wypłaty z każdego bankomatu była opłata. Przecież to oddajesz chłopie, który bank to płaci ze swojego?Oj jak naiwne dzieci

Gość gość
Jednakże banki potrafiły zrekompensować sobie straty na podatku, wyciskając jeszcze więcej gotówki z klientów. Jeszcze przed wprowadzeniem nowej daniny przez rynek przetoczyła się fala podwyżek marż kredytów hipotecznych – czyli najbardziej wrażliwego na nowy podatek produktu bankowego. Jeszcze w listopadzie 2015 roku średnia marża na „hipotece” wynosiła 1,72%. A w lutym 2016 już 2,04%. I potem nadal rosła aż do 2,10% w listopadzie Pomimo groźnych pohukiwań z obozu władzy banki zrobiły to, co robi każda firma obłożona nowym podatkiem: zaczęły przerzucać go na klientów. Z pewnym opóźnieniem ruszyła lawina podwyżek w tabelach opłat i prowizji. Dotkliwe były podwyżki opłat za wypłatę gotówki w bankomatach. Kolejna fala podwyżek wystartowała dopiero w 2017 roku. Wzrost opłat to nie wszystko. Banki zareagowały w jeszcze jeden sposób, którego mało kto się spodziewał: obniżyły i tak już bardzo niskie oprocentowanie depozytów, mimo że zarówno rynkowe (Wibor) jak i urzędowe (stopa referencyjna NBP) stopy procentowe przez cały 2016 rok utrzymywały się na niezmienionych poziomach. Dzięki temu banki obniżyły koszty odsetkowe o 1,3 mld zł i poprawiły wynik wynik odsetkowy o blisko 2,4 mld zł w ciągu 11 miesięcy 2016 roku. Odbyło się to kosztem oszczędzających, na których banki przerzuciły znaczną część podatku. Ta prawidłowość dotyczyła także kontrolowanego przez państwo PKO BP. tak nawet ten panstwowy bank tak kombinował:) Wynik netto sektora bankowego w 2016 roku był niemal tak samo dobry jak w okresie kredytowej bonanzy z lat 2011-14. Stało się tak, ponieważ za podatek bankowy w znacznej mierze zapłacili klienci poprzez wyższe marże, opłaty i prowizje oraz niższe oprocentowanie depozytów, a także (choć tu podatek odgrywał trzeciorzędną rolę) wyższe składki na ubezpieczenia OC.

Gość gość
gość dziś ty tak serio wierzysz w VAT? A podatek bankowy zwracasz w opłatach za usługi banku, wiesz ze banki planują zeby od wypłaty z każdego bankomatu była opłata. Przecież to oddajesz chłopie, który bank to płaci ze swojego?Oj jak naiwne dzieci xxx w getin banku mam darmowe konto, bezpłatne wypłaty z najlepiej dostępnej sieci bankomatów i przy obrocie kartą płatniczą na 300 zł także unikam opłat, więc siej farmazony gdzie indziej propagandzisto.

Gość gość
typsonie z 19:29 tym bardziej więc potwierdzasz, że kredyty hipoteczne oferowane przez banki komercyjne to bandytyzm i wyzysk i trzeba ruszyć z programem mieszkanie+ biedne banki ło jeny, jeny, a wszystkie - z PEKAO na czele - wykazały zysk netto, nawet Getin, który to oferując bezpłatne konto i sieć bankomatów w ramach "przerzucania kosztów na klienta, bo grabież podatkowa" wykazał zysk netto. Boże, jakie barany na tej kafeterii.

Gość gość
to prawda, że jesteście jak dzieci, zero nawet prostego pojecia o gospodarce, zero krytycznego i analitycznego myślenia tylko operowanie zasłyszanymi sloganami- nawet jak podnieśli wam opłatę w banku to nie wiecie dlaczego bo to was przerasta, zero znajomości zasad polityki zagranicznej i funkcjonowania państwa. Mentalność chłopów pańszczyźnianych nawet jeśli macie jakieś wykształcenia byle pełna micha, byle nie mysleć, byle ktoś mówił co mam robic. I żeby nie było- nie cierpię PO, ale ograniczonych ludzi co z życia maja tyle wrażeń ile daje im jedzenie, spanie i wydalanie też nie lubie

Gość gość
to z czego ma zysk ten twój getin, no z czego, pomysl?

Gość gość
gość dziś to prawda, że jesteście jak dzieci, zero nawet prostego pojecia o gospodarce, zero krytycznego i analitycznego myślenia tylko operowanie zasłyszanymi sloganami- nawet jak podnieśli wam opłatę w banku to nie wiecie dlaczego bo to was przerasta, zero znajomości zasad polityki zagranicznej i funkcjonowania państwa. Mentalność chłopów pańszczyźnianych nawet jeśli macie jakieś wykształcenia byle pełna micha, byle nie mysleć, byle ktoś mówił co mam robic. I żeby nie było- nie cierpię PO, ale ograniczonych ludzi co z życia maja tyle wrażeń ile daje im jedzenie, spanie i wydalanie też nie lubie xxxx chyba tobie podnieśli naiwniaczku, który dał się wrobić w uzasadnienie propagandowe banków fiskus nas grabi, to my ograbimy was

Gość gość
a z czego bedzie finansowanie mieszkanie +? odpowiedzcie mi

Gość gość
gość dziś to z czego ma zysk ten twój getin, no z czego, pomysl? xxx na pewno nie z twojej mizernej pseudoanalizy - bo ja żadnych kosztów pobocznych nie ponoszę. Może z tych, co się zarzynają, ale kredyt hipoteczny muszą wziąć, no muszą zamiast domagać się sprawnego budownictwa mieszkaniowego w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego.

Gość gość
gość dziś a z czego bedzie finansowanie mieszkanie +? odpowiedzcie mi xxx żywie nadzieje, że z progresji podatkowej - tzw. "grabienia najbogatszych" dla ludz z syndromem sztokholmskim

Gość gość
Finansowany będzie m.in. z budżetu państwa, Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, funduszy europejskich, Banku Gospodarstwa Krajowego, czyli z twoich podatków.Na fundusze unijne nie licz, bo w nowej perspektywie finansowej unia nie da nam kasy . A co do opłat bankowych, to tak mam konto w PEKAO, które należy do państwa i w zarządzie są teraz ludzie PIS i podnieśli opłaty, a jest to i tak jeden z droższych banków