Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy za 7tys zl w warszawie

Polecane posty

Gość gość

wyżyje 3-osobowa rodzina (dziecko w drodze)? Kredyt jest, ale bardzo niski (650 zl miesięcznie).

Gość gość
Za 7 tys w warszawie to jest wegetacja a nie życie

Gość gość
ja pytam poważnie

Gość gość
ja też odpowiadam poważnie, 7 tys jest dobre dla 20 letniego singla, a nie dla 3 osób

Gość gość
ja mam tyle na jedną osobę i to jest bieda, może nie nędza, ale bieda. Tyle że ja płacę prawie 3k za mieszkanie (kredyt plus czynsz i opłaty)

Gość gość
Kredyt 650, jakiś czynsz plus prąd, kablówka i tel. to ok 800, jedzenie i chemia że 2000 to już ze 3500. Z reszty ubrania, buty, pieluchy i inne rzeczy dla dziecka (jak małe i je z piersi to koszty nie są duże, głównie pieluchy, potem gorzej), lekarz , leki i inne nieprzewidziane wydatki. Można żyć, bez przesady Warszawa to nie Oslo i jak dla młodej rodziny 2+1 7000 to dobre pieniądze na przyzwoite życie ale bez szału i wodotrysków.

Gość gość
jedzenie i chemia 2000 zl? dotychczas wydawaliśmy na dwójke około 800 zl. To dziecko podwyższa o tyle?

Gość gość
Napisałam 2000 , choć my akurat wydajemy wiecej, ale mam dwoje juz starszych dzieci, kupujemy w droższych delikatesach i nie żałujemy sobie różnych frykasów więc trochę pieniędzy idzie. Warszawa jest droga w stosunku do innych polskich miast jeśli chodzi o usługi więc fryzjer, mechanik itp. czasem wychodzi 2x drożej niż gdzie indziej , jedzenie też jest drożdże (porządne wędliny to od 50 zlotych ). 7000 na start jest ok ale na pewno nie jakoś super.

Gość gość
to uscislij, proszę, że masz dwójkę starszych dzieci i kupujesz produkty jedynie z gornej pólki cenowej. Ja pytam o średnie warunki przy 3-osobowej rodzinie (dziecko w drodze) - też uscislam. Dotychczas kupowalam wędliny na poziomie 35-40 zl za kg, więc taniej niż Ty.

Gość gość
wystarczy. szalu nie bedzie, ale wystarczy na godne zycie

Gość gość
Oczywiście że wystarczy. Jeszcze sporo odłożycie. Jakiś doopek przechwala się że 7 tyś. to biednie. Albo jest takim nieudacznikiem, albo żre jak ....no nie chcę być wulgarna.

Gość gość
Nie kupuję tylko z górnej półki cenowej ale owszem raczej droższe produkty i pewnie więcej bo mam dzieci, które jedzą już normalnie , nie niemowlaki. Dacie radę na spokojnie z takim dochodem ale to nie kokosy i tyle.

Gość gość
no pewnie jeszcze 1000zl odkladalabym

Gość gość
A co za różnica czy Warszawa czy jakaś pipidówa. Tu też są biedronki.

Gość gość
Przecież w Wawie drogie są tylko mieszkania. Cała reszta jest tak samo droga jak wszędzie indziej, no może z wyjątkiem uslugówek typu fryzjer (ale też można tanio znaleźć).