Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płaczę że mi źle a nie chcę dostać wsparcia od kogoś innego

Polecane posty

Gość gość

"Odrzucam" swojego faceta mimo że chce mnie wspierać. Mam toksyczną rodzinę, nie wnikajmy w szczegóły. Ja uważam, że sama sobie poradze, wyprowadzę się za jakiś czas i będzie ok. To że on jest dobry dla mnie i mnie pociesza nie pomaga mi wcale. Więc chyba sama sobie muszę pomagać. To ma swoje plusy i minusy, ale chyba taka po prostu jestem.

Gość gość
W 'normalnym" związku tak jest, że jedno pomaga drugiemu, wspiera, słucha, pomaga, po prostu jest. Odrzucając go dajesz mu do zrozumienia, że jest Ci nie potrzebny, a on chce przy Tobie być, w dobrych i złych chwilach. Piszesz, że masz toksycznych rodziców, więc wychowałaś się w dysfunkcyjnej rodzinie, idź na terapię, bo rozumiesz pojęcia 'związek', nie wiesz jak on powinien funkcjonować.

Gość gość
może po prostu nie czuję takiej potrzeby żeby tak było, nie pragnę tego, a nie 'nie rozumiem czym jest związek'. to brzmi trochę jakbym miała się dostosować pod to

Gość gość
Jest mi momentami gorzej ale równocześnie wsparcie od innych mi nie pomaga i tyle co mi z tego ze ktos mi powie że bedzie dobrze albo że się razem wyprowadzimy (czego też nie chcę w ogóle)

Gość gość
po co ten wątek?