Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wprowadziłam się z partnerem i moim dzieckiem do mieszkania przestałam płacić

Polecane posty

Gość gość

Co teraz? Zameldowaliśmy się tam, mam małe dziecko i nie mam niestety z czego płacić. Napisałam smsa włascicielce ze mi przykro ale nie moge teraz jej zapłacić a żadnego innego mieszkania nie mam, zresztą to dostosowałam już do nas. Jak to wygląda od strony prawnej?

Gość gość
powinna was wywalić na zbita twarz -albo siła, albo jak bedzie milsza to na bruk , jeszcze do tego wtedy zapłacicie za eksmisję, koszty komornika, no i bedziecie musieli i tak oddać ten niezapłacony czynsz

Gość gość
Sprobuj sie z nia jakos dogadac ze zaplacisz jej jak tylko bedziesz w stanie bo moze was wywalic i bedziecie musieli dodatkowo pokryc koszty komornika.

Gość gość
Ale mam małe dziecko i ijesteśmy tam zameldowani! CZy może nas wywalić?

Gość gość
A co ci odpisała właścicielka?

Gość gość
a gdzie jest facet?nie pracuje?

Gość gość
Sprzedaj komputer z którego piszesz i zapłać jej. Przez takie zakaly jak ty ludzie boją się wynajmować ludziom z dziećmi. Szkoda mi Twojego maluszka. Zapier. Dalaj do roboty leniu. Co boisz się że sms napisałaś zamiast zadzwonić? Mam nadzieję że cię wyp**********a zbity pysk.

Gość gość
Biedna właścicielka nie wie nawet w jakie maliny sie wpakowała. Jakim sposobem sie zameldowaliście? Pewnie będziesz tak mieszkała latami i nie płaciła, przestrzegam wynajmujących - tylko wynajem okazjonalny ludzie!! Trzeba Zgłosić do skarbówki, ale w razie nie płacenia od razu eksmisja!

Gość gość
Ale mam małe dziecko i ijesteśmy tam zameldowani! CZy może nas wywalić? oczywiście, co ma meldunek i twoje dziecko do tego, zemieszkacie za darmo w cudzym mieszkaniu, za które ktoś inny i tak musi zapłacić, czyli po prostu kogoś okradacie

Gość gość
Wiola to Ty?

Gość gość
Nie wywali was tak latwo bo jest dziecko. Mediów po zlosci nie moze wylaczyc tez ze wzgledu na dziecko. Jedyne co moze zrobic to wystapic o eksmisje co troche potrwa bo nasze sady do szybkich i sprawnych nie naleza. A potem przy eksmisji musza zapewnic Ci lokal bo jest dziecko. Oczywiscie dlug bedzie rosl i bedziesz musiala go splacic. Takze dogadaj sie z wlascicielka i zasuwaj do roboty i oszczedzaj kase. Bo przez takich jak Ty pozniej ludzie boja sie wynajmowac mieszkania rodzinom z dziecmi.

Gość gość
Jesteście zwykłymi złodziejami i oszustami!!!! W ogóle to jest prowokacja

Gość gość
Meldunek nie daje prawa do mieszkania jest tylko potwierdzeniem gdzie się aktualnie zamieszkuje nic więcej. A może ma ta właścicielka jeszcze za was czynsz i rachunki zapłacić.Nie zapłacicie wypowie wam umowę najmu,jak się nie wyniesiecie to do sądu o eksmisje i tyle.

Gość gość
Meldunek nie daje prawa do mieszkania jest tylko potwierdzeniem gdzie się aktualnie zamieszkuje nic więcej. A może ma ta właścicielka jeszcze za was czynsz i rachunki zapłacić.Nie zapłacicie wypowie wam umowę najmu,jak się nie wyniesiecie to do sądu o eksmisje i tyle.

Gość gość
A jaka masz umowę?

Gość gość
Pytam po Raz wtóry - co na to właścicielka? Jesli masz troche uczuciowości w sobie, to zapłac chociaż kobiecie sam czynsz jaki płaci do spółdzielni i za media.

Gość gość
to jest najbardziej w******jace - mam male dziecko to mam prawo mieszkac za darmo! piszesz o partnerze , a on to co tez bezrobotny lachmyta??

Jak czytam takie posty to robi mi się słabo.. -rozumiem że ktoś ma małe dziecko, ale czemu robisz problem właścicielce mieszkania? Finalnie i tak Cię eksmitują, dojdą koszty komornika i sądowe.. Masakra!

Gość gość
Nie wywali was tak latwo bo jest dziecko. Mediów po zlosci nie moze wylaczyc tez ze wzgledu na dziecko. Jedyne co moze zrobic to wystapic o eksmisje co troche potrwa bo nasze sady do szybkich i sprawnych nie naleza. A potem przy eksmisji musza zapewnic Ci lokal bo jest dziecko. Oczywiscie dlug bedzie rosl i bedziesz musiala go splacic. Takze dogadaj sie z wlascicielka i zasuwaj do roboty i oszczedzaj kase. Bo przez takich jak Ty pozniej ludzie boja sie wynajmowac mieszkania rodzinom z dziecmi.

Gość gość
Małe dziecko nie daje gwarancji jest okres letni więc was szybko wywali. Meldunek nie daje nic weszła ustawa o zniesieniu obowiązku meldunku

Gość gość
Może wam narobić takiego syfu, ze będziecie uciekać w podskokach. Mam nadzieję, że wejdzie do mieszkania, jak was tam nie będzie, i wymieni zamki, a wy zostaniecie wcszmatach tyle co na sobie, dzieciak w jednym pampersie. TEGO WAM ŻYCZĘ!

Gość gość
13:29 popieram na miejscu właścicielki weszła bym z roslymi karkami i moment bym zrobiła porządek.

Gość gość
A potem przy eksmisji musza zapewnic Ci lokal bo jest dziecko. tak, tylko ze jak gmina nie ma lokalu to mogają wyeksmitowac z dzieckiem do noclegowni, a jej chłopa na bruk

Gość Host
No cóż,nie ma lekko.Jak się nie ma kasy to zamiast mieszkania wynajmuje się sam pokój lub mieszkanie 25m2 najtańsze(poza dużym miastem).Nikt ci nie podaruje opłat za mieszkanie.Bo za pokój to czasem darują,jak ktoś się czuje samotny to komuś wynajmuje,ale mieszkanie?

Gość gość
Chyba prowo, bo autorka zniknęła i nie odpowiedziała mi na pytanie, co na to właścicielka. A twoj konkubent dlaczego nie z********a na rodzine autorko??

Gość gość
Jestem, przepraszam, musiałam wyjść po zakupy. Właścicielka powiedziala ze wypowiada nam umowe i mamy do konca lipca sie wyprowadzic bo nie placimy za 4 miesiace juz. Ja to rozumiem ale ona musi mnie zrozumiec, ja mam male dziecko, moj patner mniej teraz zarabia i niestety z czesci oplat musielismy zrezygnowac.

Gość gość
Po ostatnim wpisie autorki stwierdziam, ze prowo:O

Gość gość
Szkoda dziecka, ale mnie by juz to nie obchodziło...sorry ona musi Cie zrozumieć? Nic nie musi, tak dość długo była cierpliwa. Mam nadzieje, ze jesli sie nie wyniesiecie to ma gotowy plan, zeby zmienić zamki.

Gość gość
Wlascicielka nic nie musi tepa palo bo ona w tym momencie placi za wasz pobyt w tym mieszkaniu. To już i tak zbyt wiele uprzejmości

Gość gość
zrezygnuj z internetu i komputera durne prowo