Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Palenie tytoniu w ciazy dla niepoinformowanych.

Polecane posty

Gość gość

Wiecie dlaczego warto rzucic papierosy w ciazy ? 1. Palenie papierosow w ciazy moze powodowac przedwczesne odklejanie sie lozyska. Chyba domyslacie sie jakie sa tego konsekwencje. 2. Lozysko moze nie wystarczajaco sie wyksztalcic, moze byc zbyt male i prowadzic do niewydolnosci lozyska. Tutaj chyba tez sie domyslacie. 3. Lozysko moze wapniec. 4. Dziecko rodzi sie uzaleznione od uzywek w tym przypadku tytoniu. Lozysko to wspanialy twor jednak nie ochroni plodu przed alkoholem, nikotyna, narkotykami, toksoplazmoza czy wirusem rozyczki. To tylko kilka udowodnionych powiklan palenia papierosow. Jestem pelna negatywnych uczuc gdy widze kobiete w ciazy, ktora usiluje skrzywdzic wlasne nienarodzone dziecko. Skoro matka jest w stanie szkodzic swojemu dziecku dla wlasnego "chce mi sie". Brak slow. Totalna niedojrzalosc, brak wiedzy, ktorej nie chce sie poszerzyc. Totalna nieodpowiedzialnosc. Szukanie usprawiedliwienia. Nie wierze tez w to, ze wszystkie kobiety, ktore zaszly w ciaze palac wpadly. Dziekuj bogu jesli palilas, a ciaza przebiegla prawidlowo. Naprawde mialas szczescie. I ciesz sie, ze masz zdrowe dziecko. Moglas ****ardzo skrzywdzic.

Gość gość
No to jeszcze napisz o szk9dliwosci wp*****lania wszystkiego co popadnie w ciazy

Gość gość
Ten temat nie jest o diecie ale o paleniu tytoniu. To kolejne usprawiedliwienie, tak ?

Gość gośćr
Popieram autorke

Gość gość
To na zasadzie widzialam kiedys kobiete w ciazy jedzaca ptysia wiec ja bede palic i wciagac trujacy dym. Jakie to prymitywne porownywac w ten sposob sie do innej osoby po to by znalezc dla siebie argument.

Gość gość
Nic nowego nie powiedziałaś.

Gość gość
To jest szkodliwe i zadna palaczka tego nie zmieni zadnymi argumentami, bo takich nie ma. Moze beblac glupoty pod nosem jak to dobrze palic w ciazy ale madry czlowiek nigdy jej w to nie uwierzy. To jest jasne jak slonce. Mi nikt nie wmowi, ze slonce jest blekitne.

Gość gość
Ameryki nie odkrylaś.

Gość gość
No przeciez wiadomo, ze to zadne odkrycie. Ale moze ktoras z palaczek odkryje pozytywy plynace z zerwaniem nalogu. Czy nie warto walkowac tego tematu ?

Gość gość
Ale wpadka to tym bardziej nie usprawiedliwienie. Powinna natychmiast rzucic. A co to dzieci z wpadek to jakies gorsze, ze mozna je podtruwac ? Za takie wykroczenia jak palenie fajek w ciazy powinny byc mandaty. Powaznie.

Gość gość
Szczerze nie warto o tym już pisać bo zaraz się zlecą te co paliły i będą pisać jakie to zdrowe (na szczęście) mają dzieci i palaczki uznają że argumenty przeciwko paleniu można sobie w buty wsadzić.

Jak nakłonić córkę aby nie popalała w czasie ciąży? Najgorsze jest to, że obwinia o to mnie. Owszem paliłam przy niej ale nie w czasie ciąży.