Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kajka989

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

mam 16 lat kochałam się z chłopakiem pierwszy raz w swoim życiu 1 lipca następnie drugi raz 8 lipca ( według aplikacji która liczy kiedy powinien być okres to były dni bezpłodne) oba razy z prezerwatywą. 12 lipca powinnam dostać okresu, dzis jest 17 a jego nadal brak. zrobiłam 3 testy ciążowe wszystkie negatywne ( ostatni robiony 15 lipca) Czy to mozliwe abym była w ciązy? dlaczego okres mi spoznia? dodam ze jestem tym wszytskim bardzo zestresowana. a i moj cykla zazywczaj trwa 22 dni i nie sożniał się az tyle

Gość Cleo1976
Po pierwsze.Aplikacje "wyliczające" dni płodne nie zawsze mówią prawdę.Lepiej obserwuj, jakie zmiany zachodzą w Twoim ciele w czasie cyklu.Jeśli np.obserwujesz mokry, przejrzysty śluz, to jesteś płodna.4 dni po zniknięciu takiego śluzu w ciążę już nie zajdziesz.Można też sprawdzać.płodność mikroskopem owulacyjnym na ślinę.Polecam.W dniach płodnych zawsze używajcie prezerwatywy.Co do Twojego pytania, przy 3 negatywnych testach ciąża jest raczej wykluczona.Ale pierwszy z nich powinno się wykonać co najmniej 14 dni po stosunku.

Gość Cleo1976
Okres zależy od owulacji (dni płodnych) w cyklu.Miesiączka normalnie występuje 10-18 dni po niej.Ale różne czynniki, nawet strach przed ciążą, mogą zahamować owulację.I myślę, że tak właśnie stało się u Ciebie.I pamiętaj, że odchylenia w długości cyklu do 7 dni są normalne i nie świadczą o żadnych zaburzeniach.Nawet jeśli zawsze miałaś cykle 22-dniowe, czasem może się trafić nawet cykl 29-dniowy i to o niczym nie świadczy.Pamiętaj też, że jeśli masz takie krótkie cykle, nawet w czasie okresu niepłodne są u Ciebie tylko pierwsze 3 dni.

Gość gość
Spóźniając się miesiączka w tym wieku to normalności, nie zawsze musi sugerować ciążę. Stres czy zła dieta lub odchudzanie mają wpływ na miesiączkę. A jeżeli testy wyszły negatywnie to nie masz powodów aby się przejmować.