Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapisalybyscie swoje dziecko do zlobka 24h

Polecane posty

Gość gość

Zapisalybyscie swoje dziecko do żłobka w ktorym mozna dziecko oddać w dowolnej godzinie dnia i nocy np jak okaże sie ze pilnie musicie i gdzieś wyjechać albo iść do lekarza albo na jakas imprezę z pracy. Bo w Lodzi ma sie otworzyc taki zlobek 24h we wrzesniu z kamerami do podgladu dzieci online i filtrami powietrza zabijajacymi bakterie i wirusy żeby dzieci tak nie chorowaly.. Nazywa się ten zlobek Niedźwiadek i ma str na fb

Gość gość
Nie.

Gość gość
Czemu nie?

Gość gość
Up

Gość gość
Ja bym zapisała w normalnych godzinach. A w razie "W" dogadała się w żłobku. Sądzę, że wieczorami działałoby to na zasadzie opiekunki, bo tak dużo dzieci to by nie było.

Gość gość
Ja się właśnie zastanawiam i nie wiem czy dzis nie zadzwonie bo to fajna sprawa moc od czasu do czasu gdzies wyskoczyć sobie :)

Gość gość
myślę że spoko pomysł dla pracujących na zmiany, tylko czy opiekunki są te same. Dziecko może się czuć źle jak się ciągle będą zmieniały.

Gość gość
Z tego co wiem to ma byc przyjazny zlobek i podobno zakladaja go ludzie z powołaniem właśnie nie chca częstych zmian opiekunek. Bylo w dzienniku lodzkim.

Gość gość
Z tego co wiem to ma byc przyjazny zlobek i podobno zakladaja go ludzie z powołaniem właśnie nie chca częstych zmian opiekunek. Bylo w dzienniku lodzkim.

Gość gość
Podnoszę temat

Gość gość
Up

Gość gość
Jestem samotna matka i pielegniarka.Zapisalam dziecko do takiego przedszkola.Duze ulatwienie. Mieszkam w Warszawie a rodzicow mam 300 km stad.Ex maz zostawil nas i nie interesuje sie dzieckiem. Nie mialam wyboru.Dziecko musi jesc i nosic nowe buciki.

Gość gość
Podziwiam Cie jestes dzielna kobieta. Wzorem do naśladowania. Nie poddalas sie. I jak ogólnie jestes zadowolona z placówki?

Gość gość
Masakra.

Myślę, że tylko jako możliwość awaryjna. Bo w sumie tak na całą dobę nikomu bym dziecka nie oddała.

Gość gość
A jak ktos np ma prace za granica np w Niemczech na pól etatu przykładowo od poniedzialku do środy ?

Gość gość
to po co dzieci rodzicie jesli nie macie warunkow ich wychowac.

Gość gość
to wszyscy wpadaja ? przeciez wy kafeterianki nie wpadacie. Znacie sie bardzo dobrze na antykoncepcji stosujecie jednoczesnie pigulki, spirale prezerwatywy i wytrysk poza pochwa. Nie rozumiem zdziwienia. takie zaradne i w ogole i dziecko nie ma domu zeby mialo gdzie noce spedzac?

Gość gość
Ale to ty oddajesz dziecko do zlobka na 24h noce i dnie inni sa wrecz przeciwni. To moze odrazu oddaj do domu dziecka po co bedziesz sie przemeczac i kombinowac. Swoja droga wy bogaczki nie stac was na opiekunke zeby na noc do dziecka przyszla tylko szwedasz dziecko po nocach ?

Gość gość
Oczywiscie, ze nie ale nie wlocze dziecka po miescie nocami. Bierzemy nianie lub bacie. W czym w ogole problem. Dziecko spi bezpiecznie w swoim domu, swoim lozku. Nas nie ma ale jest w swoim domu.

Gość gość
To niech go otworza od 8 do 18 a po co 24h. zakupy w nocy? bez sensu.

Gość gość
Nie masz do tego glowy ? o bosze. To porzuc do domu dziecka bo stracisz glowe i ci dziecko przez balkon wypadnie.

Gość gość
Ja jestem na nie. Co to hotel dla dzieci ?:/ nie dlugo dzieci nie beda odrozniac gdzie jest dom a gdzie przedszkole.

Gość gość
Ale nie jestem przekonana, że ten żłobek będzie tak działał, jak wam się wydaje tzn. chcę wyjść na kolację, to oddaję tam dziecko. Moim zdaniem, to będzie normalny żłobek, gdzie dzieci będą zapisane, a nie tak, że każdy "z ulicy" może tam przyjść. Rozumiem rodziców, którzy pracują na zmiany, że oddadzą tam dziecko, bo nie mają innego wyjścia. Ale nie podoba mi się pomysł, że zanoszę dziecko w obce miejsce, często na noc, gdy jest zmęczone, bo chce wyskoczyć na kolację czy do kina. Zmęczony maluch, wśród obcych, będzie przerażony i zamiast spać, będzie płakał cały czas. Nie mogłabym z ta świadomością siedzieć spokojnie w kinie.

Gość gość
Ludzi, nie znacie ojczystego języka. Nie można dziecka szwendać lub włóczyć. Można się szwendać z dzieckiem lub włóczyć się z dzieckiem. Jak chcecie dzieci nauczyć mówić, skoro same nie potraficie. :o

Gość gość
Co ty opowiadasz. Fryzjer, manicure, ploteczki, imprezka, drineczek... Wyobrazam sobie jakie pieklo rozpeta ten zlobek niektorym dzieciom. Sa matki, ktore rzeczywiscie musza pracowac sa naprawde same. Nie maja na kogo liczyc. Ale wiecie jak beda naduzywac tego matki ladacznice imprezowiczki ? Pomysla przyzwolenie jest. Opieka jest. Niech siedza, a w rzeczywistosci beda jej tam dziecko wychowywac. Matki sa rozne. Jak jeszcze nie maja gdzie i wiedza, ze musza to siedza ale jak zostawi raz, drugi spodoba jej sie i poplynie taka matka to dziecko tylko na tym ucierpi. To furtka dla takich.

Gość gość
To jest zlobek calodobowy, a nie przedszkole. Dzieci do 2 lat tak? Spokojnie klub mozna odpuscic.

Gość gość
bosze to trzeba bylo sie pozbawic plodnosci. tak juz tak wzruszylas, ze posrac sie mozna.

Gość gość
"Ale wiecie jak beda naduzywac tego matki ladacznice imprezowiczki ? Pomysla przyzwolenie jest. Opieka jest. " Takiej matki jak bedzie chciala isc w tango nic nie powstrzyma :O Przynajmniej jest szansa ze dziecko bedzie pod opieka a nie zostawi go samego w domu (bo i takie wypadki byly)... Dla mnie taki zlobek to dobra rzecz, dla samotnych rodzicow (nie tylko matek, samotni ojcowie tez istnieja ;) ) ...choc sama wolalabym zeby ktos do domu przyszedl zeby sie dzieckiem zajac... ten zlobek to tez nie instytucja charytatywna i placic tez trzeba, tyle ze, przypuszczam, mniej niz opiekunce.