Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beta27

Mamuśki polecam-odradzam!!!!!

Polecane posty

Gość aig85
jak wy mozecie tak gadac o tych dzieciach , ja na pewno bym sie zalamala majac bachora

Gość aisia
Do tatuśka:moja córcia pokonała kolki biorąc dziennie lakcid ,po pól ampułki.Pozdrawiam

Gość aisia
Akurat mojemu dziecku zrobiły się odparzenia po chusteczkach wickis z kauflandu!

Gość aisia
Czy ktoś może mi poradzić proszek do prania dla dzieci[moje dziecko jest uczulone na wszystkie proszki]!!!!

To może spróbuj płynu LOVELA. Jest delikatniejszy od proszku. Ja używam i jestem zadowolona a mam 5 tygodniową córkę.

Witam Czy któraś z Was używała moze pieluch Higieco? Trafiłam na ich stronę przypadkiem i nie wiem czy warto ryzykować? http://pieluchy.net/ Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.

Gość HEloo
jest tu kto????????????????

Gość Ewelina mama trzylatka
Cześć wszystkim. Jeśli chodzi o te pieluszki z biedronki..., są bardzo dobre! Jak mój Rafałek urodził się używałam tylko i wyłącznie pampersów. Kosztują sporo ale są bardzo dobre. Testowałam różne tańsze pieluszki. Huggies'y, Happy, typowe z Rossman'a, z Kauflandu i ileś tam jeszcze różnych, wszystkie oprócz pampersów były beznadziejne. Ale któregoś razu pieluszki DADA polecił kolega męża, powiedział że są identyczne jak pampersy i są tańsze. Z dystansem podeszłam do tego pomysłu, ale teraz jestem zadowolona. Pieluchy są bardzo dobre. Choć teraz już śpi w nich tylko w nocy, nigdy nie miałam do nich zastrzeżeń. Naprawdę POLECAM. POZDRAWIAM!!!

Gość Nika_S
Witam Próbowałam pieluszek Dada ale dla mnie są za twarde. Polecam natomiast duńskie Higieco, są naprawdę rewelacyjne i jeszcze tańsze. Transport kurierem do domu za darmo. http://pieluchy.net/

testuję właśnie tę pościel i myślę że jest dobra ( jak na razie, dostałam ją od 121pr dopiero tydzień temu) wizualnie jest śliczna, mam Pony Premium. dzięki tej nowoczesnej tkaninie jest bardzo mięciutka podobno antybakteryjna ale to to się okaże z czasem.

Gość mama_antaja
achaja - to tak samo jak ja ;-)))) Fajnie ze jest nas wiele-testowaczek..... U mnie posciel sie sprawdza rewelacyjnie.Stara poszła w odstawke.

Gość achaja 84
a prałaś już ją? ma ten specjalny system EASY WASH i mam ochotę bo wypróbować :P jak testować to porządnie no nie?

Gość mama_antaja
Tak ,u nas pierwszej nocy był mały wypadek - siusiu ;-) i co ? pozostało mi ja szybko wypróbowac i uprac.Ale nie ma sie o co bac .Posciel zachwouje swoje własciwosci i kształ wiec tu nie ma sie czym martwic. A jak Twojemu dziecku sie spi ?

brutalnie mówiąc \"pozbyłam\" sie dziecka więc chyba śpi mu ise dobrze. bardzo spodobaly mu się koniki nawet z nimi rozmawia :D sama bym taką chciała, jest bardzo milutka...

Gość mama_antaja
Masz racje , szkoda ze dla dorosłych nie ma ;-) Ale z drugiej strony to przespałybysmy wszystko otulone taka kołderka. jetes juz po testach czy trwaja nadal ?

na razie ją uprałam bo maly ulał po soku marchwiowym i to bylo straszne! płakał przed snem! nie chciał zasnąć! chyba sie do niej przywiązał. fakt nie mam w domu żadnej takiej kolorowej pościeli. więc dziś dosusze ją żelazkiem ;)

Gość basiek22
Używałam całą ciążę kremu mustella i co? i tak mam rozstępy pod koniec ciąży stosowałam nawet 2 razy dziennie, używałam do kąpieli oliwki dla dodatkowego nawilżenia, robiłam masaże, czasami rozciągałam się poprzez ćwiczenia, odżywiałam się prawidłowo i tyłam stopniowo, wyniki badań miałam idealne, a nawet po porodzie kolejne rozstępy wyszły mi na nogach i NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM, chciałam ich uniknąc za wszelką cenę (wiedza z internetu) i zostaje tylko GENETYKA...

dziewczyny polecam http://www.allegro.pl/item585927247_polecana_poduszka_do_spania_i_karmienia_190cm_prod.html spie tym tzw.przeze mnie \"wenzem\"od 3.mies ciazy,rewelacja!!!nie mam problemu z ulozeniem sie do snu,troche przewracania w nocy przy zmianie pozycji,ale mozna sie przyzwyczaic.Bez tego nie wiem jak dala bym rade.Jest taki sam z mothercare ale kosztuje 109 zł

Gość mama_leniczki
Polecam wszystkim mamusiom podanie na kolke dla maluszka kropelek Bobotic.My próbowalismy wszystkiego a to jedyne krople po których synkowi przeszło.

Gość LusiaPuck
Witajcie. Jestem przyszłą mamą - po raz drugi zostanę nią na początku marca. Po sześciu latach muszę sobie wszystko odświeżyć. Fajnie się czyta te Wasze porady. Pozdrawiam i bedę śledzić!

Gość monikuca
jeśli chodzi o pieluchy to pampersy są najlepsze, chusteczki nivea, pampers, krem do pupy bubchen wundschutz special creme, szampon nivea nie szczypiący w oczy,płyn do kąpieli nivea z oliwką,aspirator do nosa nose frida

często czytam więc może też sie komus przyda, mały ma 3, 5 mies., od urodzenia na mleku modyf., od NAN HA miał straszne kolki do 1,5 mies., zmieniłam na bebilon comfort + infacol -pomogło, wózek Mikado ze skrętnymi kołami i na pasach, jest pare niedociągnieć ale ogólnie się sprawdza, fotelik z mikado sie nie sprawdził,bo mały w zimowym ubranku się nie mieści, więc wozimy w gondoli od wózka. hustawka na prąd Papassan fiszer price, czasami sie przydaje,ale to zależy od dziecka,u koleżanki mała 4-mies--bardzo lubi, mój średnio. Teraz czekamy ma mate Tiny love-tropikalna wyspa-ewentualnie dopisze jak się sprawza. zastanawiam się nad leżaczkiem, może pomożecie,bo głowa boli od tych kolorów,wszystkie są ładne, tylko który będzie wygodny dla dziecka. w sklepie widziałam te z fisher price-wydaje mi się że nie będzie mu na tym wygodnie. co myślicie o Maclarenie z daszkiem, chicco relax-play. dzieki jakby co piszcie chętnie pomoge, pamiętam ile sama miałam pytań:) życze bezbolesnego porodu i ciągle spiącego dzieciaczka;)

Gość lueva
Hej dziewczyny, Pestko-4! Ja też mam sześcioletnią córeczkę, teraz rodzę za jakieś 7 tygodni...Zastanawiam się nad zakupem leżaczka Fisher-Price. Czy kupić taki, czy zwykły, porządny bujaczek. Z pierwszą córcią tego nie mieliśmy, teraz widzę, jak bardzo by się przydał...Pozdrawiam!!!

Gość kaja 28
Dziewczyny leżaczko-bujaczek średnio sie u nas przydaje. Mała nie chce za bardzo w nim siedzieć, tak samo mata edukacyjna, wszystko na chwilkę fajne. chusta też się nie przydała i tak myślę że trzeba próbować różnych rzeczy ale czasami po prostu szkoda kasy, matę pożyczyłyśmy od znajomych na te kilka mies. Co do pieluch to u nas tylko huggiesy bo od pampersów się uczulała i nic nie pomagało na czerwoną pupę,żadne sudocremy, bapanten dopiero tormentiol ale radzę zapytać pediatry to wypisze receptę na maśc robioną kosztuje 5 zł i jest super:) Płyny do kąpieli na początku używałam oilatum, potem oilan bo tańszy a i ten sam skład jak mnie poinformowano w aptece, a teraz nivea baby żel do ciała i włosków hipoalergiczny, super. radzę nie kupować zadnych oliwek, pudrów u mnie to wszystko leży i zawadza tak samo jak najwięszy pojemnik sudocremu. Na jakieś wypryski na buzi czy ciemieniuchę polecam oxycort a, na receptę, ładnie wszystko goi. aaa frida do noska powiem tak na pierwsze miesiące tak ale np moja córa m 5 mies i za ic w świecie jej nie da rady wyciągnąć takich suchych smarków. kombinujemu zawsze inaczej. chusteczki higieniczne dla nas totalna porażka, bo z żadnej firmy się nie sprawdziły, odparzały pupę okropnie, kupujemy płatki takie duże dla dzieci z firmy dzidziuś lub babydream w rossmannie i woda przegotowana. Co do ciuszków to teraz widzę, że nakupiłam za dużo.

jak dla mnie ostatnim hitem dla dzieci z jakim się zetknęłam są butelki antykolkowe MAM Anti-Colic - ja mam taką http://www.mambaby.pl/pro...olic_160ml.html . Córka miała straszne kolki, nic nie pomagało, non stop płakała nam. A teraz kolki ustały:) Z praktycznego punktu widzenia mamuśki powiem, że butla jest spoko, rozkręca się na kilka części i można ją umyć dokładnie. No i nie ma bisfenolu, o którym tak głośno ostatnio

Gość monikuca-1978
mam leżaczek bujaczek z fisher price ale nie kożystałam z niego zbyt wiele mała wolała być usypiana w foteliku-nosidełku i do dziś jeżeli nic nie pomaga to w tym usypia bez problemu a skończyła już rok. mata tiny love totalny niewypał leży w kącie używana tyle co nic. polecam za to kubek 360stopni z lovi u nas sprawdza się wyśmienicie, wszystkie inne niekapki, które kupiłam mogę wyrzucić. jest rewelacyjny, a u mała załapała bardzo szybko jak z niego pić.