Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to możliwe, że miałam okres i jestem w ciąży?!

Polecane posty

Gość gość

Zaznaczam z góry,że nie jest to temat staraczki, a raczej kobiety przerażonej ciążą,więc na pewno nie doszukiwałabym się u siebie jakichkolwiek objawów. Po 4 dniach opóźnienia dostałam okres, więc stres związany z ciążą minął ( a podejrzenia miałam,bo uprawiałam seks bez zabezpieczenia). Okres się skończył dziwnie szybko, a ja czułam się źle. Boli mnie brzuch na dole, mam napady zimna, jestem zmęczona. Nie mam co najważniejsze mdłości, ale najgorzej mam z tym brzuchem, takie dziwne uczucie na dole niby jak na okres (niemożliwe w końcu go miałam niedawno) albo takie kłucie. Pełna złych obaw zrobiłam dziś test. I są dwie kreski:O Jakim cudem do cholery??? Test zrobiłam i tak pod wpływem koleżanki, która mnie nastraszyła. Kiedy mogłam zajść w ciążę skoro seks uprawiałam w 16 dniu cyklu (to jakbym wtedy zaszła to przecież okresu by nie było) i drugi raz w 22 i 23 dniu cyklu, a przecież jakbym zaszła za tym drugim razem to na wykrycie ciąży byłoby za wcześnie, a tym bardziej na objawy, prawda?

Gość gość
To nie był okres tylko plamienie we wczesnej ciąży. Co piąta kobieta tak ma i nic w tym nadzwyczajnego. Teraz idź potwierdzić ciążę u lekarza. Nie wiem czy Ci gratulować czy nie więc powiem że będzie dobrze.

Gość gość
Jeżeli jest ciąża i leci z ciebie krew to powinien o tym wiedzieć lekarz bo to raczej nic dobrego nie oznacza

Gość gość
tu autorka słyszałam o plamieniu, ale bez przesady to nie były brązowe jakieś plamki, okres normalny z tym, że krócej trwał. Plamienie raczej tak nie wyglada. No i kiedy niby miałabym zajść w tą ciążę? Nie za wcześnie na objawy? Do lekarza się oczywiście wybieram w tygodniu. Gratulować nie ma czego niestety:O

Gość gość
Ja też krwawiłam w ciąży i to dość mocno.

Gość gość
No chyba że to było plamienie implantacyjne to co innego

Gość gość
no a skąd ja mogłam wiedzieć żeto ciąża skoro czekałam na okres? I z opóźnieniem ale się pojawił. Już nie krwawię, gdyby nie to, że się dziwnie czułam (tylko czy nie za wcześnie na objawy?) i koleżanka mnie nastraszyła to bym nawet testu nie robiła. I czy to normalne w ciąży,że brzuch pobolewa? Jutro powtórzę test.

Gość gość
"uprawiałam seks bez zabezpieczenia" gratuluję .

Gość gość
do gość dziś jak to krwawiłaś w ciąży? Miałaś takie krwawienie jak na okres? Plamienie implantacyjne to chyba mało możliwe, bo z tego co czytałam to pojawia się kilka dni po zapłodnieniu, a ja tydzień po ostatnim razie dostałam okres. Autorka

Gość gość
Normalne. Mnie tez bolał brzuch w bardzo wczesnej ciąży.

Gość gość
tu autorka jednak biorąc to na logike to chyba dziwne. Jeśli zaszłabym w ciążę w tym 16 dniu cyklu to nie miałabym w ogóle okresu. Prawda? A okresu dostałam 32 dnia cyklu. Gdybym więc nawet zaszła tego 22-23 dnia cyklu to na objawy byłoby za wcześnie jeszcze. Jakoś nie słyszałam o objawach dwutygodniowej ciąży, a tak by to było jakoś.

Gość gość
Od kiedy plamienie to tylko brązowe plamki? :D widać masz na co dzień dość skąpe miesiączki skoro plamienie dla Ciebie to tylko takie coś. Jeśli 16 dnia cyklu uprawiałaś seks (a tojak najbardziej płodny dzień) to już 23-25 miałaś jajco zagnieżdzone. u 30% kobiet takie coś występuje, nawet 2-3 razy. U jednych większe, u drugich mniejsze

Gość gość
Ale Ty nie dostałaś okresu, kobieto :O Po prostu miałaś krwawienie będąc już zapłodniona - a co to było to lekarz oceni. Ale kup 2 test i zobacz czy kreska jest tak samo mocna. Bo może to krwawienie zwiastowało poronienie.

Gość gość
Ja mialam okres do 2 msc ciazy. Lekarz mowil ze to sie zdarza.

Gość gość
Miałam krwawienie 13 dni po stosunku, wyglądało normalnie jak okres i trwało 5 dni. Byłam w ciąży i wszystko było ok. Autorko nie rozumiem dlaczego masz pretensje?

Gość gość
Nie jest za wczesnie na objawy. A bylby to 5-6 tydzien ciazy a nie 2, bo ciaze liczymy od 1 dnia ostatniej miesiaczki. Ja od 6 tygodnia mialam juz codzienne mdlosci, a wczesniej sie czulam jak na okres wlasnie.

Gość gośćOlqa
ja zaszlam biorac regularnie tabletki anty qlaira. jestem w 17 tc... mamy juz dwoje dzieci wiecej nie planowalismy .

Gość gość
A ilu dniowe masz cykle autorko?

Gość gość
Tu autorka Cykle mam 27-28 dniowe. Ja rozumiem krwawic tydzien po zaplodnieniu bo to wlasnie krwawienie implantacyjne ale ja krwawilam 32 dnia cyklu, biorac pod uwage ze zaszlam 16 dnia to aż 16 dni po.

Gość gość
bywa ja tez tak mialam

Gość gość
No to skąd takie zd***** skoro niemal centralnie w owulacje bzykałaś się bez zabezpieczenia? A przypadki krwawień podczas ciąży to dość oklepany temat, sądziłam, ze kobiety wiedzą, że coś takiego występuje (ja i na studiach o tym miałam - mimo, że nie mam żadnych medycznych tylko humanistyczne, i znajoma mi o tym opowiadała, i nawet ten glupi program "ciąża z zaskoczenia" i tym wspomina). I tu nie masz coś się roztkliwiać "ja rozumiem wtedy a wtedy, a nie rozumiem jak jest kiedy indziej".

Gość gość
Jesli mialas owulacje 16 dni po to czasami zdarza sie ze jajo wedruje tydzien az sie zagniezdzi .... moglas krwawic , moze to byc ciaza biohemiczna tez . Jesli okres byl skapy i Krotko to widocznie organizm nie zakodowal jaja ale to i tak sie zagniezdzilo i bedzie baby

Gość gość
Tu autorka Okres nie byl skapy tylko krotko trwal ale krwawilam normalnie stad nie mialam podejrzen zadnych. Jak dla mnie to dziwne bym zaszla wtedy 16 dnia, już predzej uwierzylabym ze tego 23 zaszlam i to było lrwawienie implantacyjne, ale wtedy za wcześnie ma objawy by bylo chyba.

Gość gość
Autorko a to by była Twoja pierwsza ciąża? Tak z ciekawości pytam.

Gość gość
Tu autorka Tak, pierwsza ciąża ale cos mu sie w ta ciaze wierzyc nie chce. Testy sie myla w koncu, ten okres tez swiadczy o tym ze to malo prawdopodobne i jeszcze ten bol brzucha.

Gość gość
No to powtórz test, z innej firmy najlepiej. Czasem może się pomylić choć częściej się mylą w drugą stronę.

Gość gość
To nie byl okres a plamienie implantacyjne. Nic dziwnego.

Gość gość
A można zapytać co zrobisz jeśli jednak jesteś w ciąży?

Gość gość
Tu autorka No ale to mozliwe zeby plamienie implantacyjne bylo az 16 dni po zaplodnieniu? Co zrobie? Nie wiem sama, na razie ludze sie ze to nie ciaza.