Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to możliwe, że miałam okres i jestem w ciąży?!

Polecane posty

Gość gość
Raczej to niemożliwe, więc stawiać należy na to krwawienie. Słuchaj nic ci już nie da dziwienie się i domysły. Jak był stosunek w owulacje to raczej powinnaś sie spodziewać że będzie ciąża a nie że będzie brak ciąży. Idź kup drugi test a jak coś to dalsze badania u lekarza

Gość gość
Jak mogłaś sie kochać w dni płodne bez zabezpieczenia i jednicześnie nie chcieć być w ciąży ???? Powiedz mi jak ??????? Wytłumacz dziewczyno co z twoim umysłem jest nie tak ??? I jeszcze się głupio dziwi :O

Gość gość
Tu autorka No wlasnie niemozliwe zeby to bylo krwawienie implantacyjne, wiec to musial byc okres.

Gość gość
Faktycznie autorka jest glupia jak but.

Gość gość
Tu autorka O matko nie bede sie z tego tlumaczyc, tak po prostu wyszlo. Nie liczylam sie z tym bo mialam ku temu powody.

Gość gość
A potem beda gadki "wpadlam" :D I straszenie innych "uwazaj, wpadka kazdemu moze sie zdarzyc, nie badz taka madra bo nie wiesz kiedy Ty wpadniesz".

Gość gość
Takie plamienie może wystąpić w ciąży i nie jest to plamienie implantacyjne. Zdarza się często. Już rozumiesz???

Gość gość
Tu autorka Dziewczyny przez 6 lat uprawialam seks bez zabezpieczenia w dni plodne i niepoldne i nigdy nie zaszlam wiec t razem tez sie nie spodziewalam.

Gość gość
Autorko to bylo plamienie implantacyjne ze stosunku w 22 dc. Proste. I juz 2 dni po zagniezdzeniu beta jest wykrywalna przez testy.

Gość gość
O matko. To ty od 6 lat tak sobie pogrywasz z ciążą mimo że zdecydowanie nie chcesz dziecka ? Z każdym wpisem pogrążasz się coraz bardziej. A myślałam że głupszym już być nie można.. :O Byłam w błędzie.

Gość gość
Tu autorka Sluchaj, nie wiesz nic o moim zyciu wiec mnie nie obrazaj. Gdzie wyczytalas ze nie chcialam dziecka? Bylam w dlugim zwiazku i ciaza nie byla mi straszna wiec nie pisz mi ze sobie pogrywalam. To ze rok temu chcialam dziecko nie oznacza ze chce teraz. Sytuacjja mi sie zmienila po prostu.

Gość gość
No to się zaskoczyłaś i masz niespodziankę. Nauczka od życia żeby nie być zbyt pewnym swego.

Gość gość
Autorka wygrywa order z ziemniaka za wyjątkową kafeteryjna glupote Dawno takich bzdur nie czytalam Czas wrocic do szkoly..I takie cos moze zostac matką...hmmm

Gość gość
Tu autorka Nie trzeba mnie obrazac tylko dlatego ze pytam. Jak pisalam nie moglo to byc plamienie implantacyjne po 22 dniu cyklu bo test zrobilam gdyz zaczelam odczuwac dziwne objawy. Nie moge miec objawow po tamtym razie bo to za wczesnie. A jesli zaszlam wczesniej to nie moglo to byc plamienie bo minelo za duzo czasu. Zapytam wiec inaczej, czy mozna miec po prostu krwawienie bedac w ciazy ale nie implantacyjne? Czy ktoras tak miala?

Gość gość
Dziewczyny po co to obrażanie ludzie. Babka si stresuje pyta o radę a tu jak zwykle byle dowalic. Jakby wasza bliska koleżanka miała tak sytuacje tez byście w oczy takie rzeczy mówiły fałszywe krowy? Autorko obawiam się ze to ciąża. Często zdarza się w pierwszych mcach krwawienie w terminie miesiaczki tak jakby organizm zakodowal sobie tryb bez ciąży. Moja ciocia miała takie do 5mca. Testy nie mylą się w tą stronę. Druga kreska pojawia się gdy wykryje hormon ciążowy. Nigdy w innym wypadku. Okrutne to ale być może krwawienie Zwiastowalo jej koniec. Często zdarza się ciąża biochemiczna. Wtedy hormon byłby jeszcze u ciebie wykrywalny. Który masz dziś dzień cyklu? Zrób za jaki czas ponownie test. Gdy nadal będą 2 kreski pedz do lekarza

Gość gość
Moim zdaniem zdecydowanie powinnaś iść do ginekologa. Może to nie ciąża tylko jakieś problemy hormonalne, to nie jest normalne żebyś nawet w przypadku ciąży tak szybko miała objawy. Sama miałam takie jazdy, testy pozytywne mimo braku ciąży a później negatywne w ciąży ;-) miałam wtedy torbiele na jajniku, jakieś dziwne historie prawdopodobnie przez źle dobrane leki antykoncepcyjne.

Gość gość
"Zapytam wiec inaczej, czy mozna miec po prostu krwawienie bedac w ciazy ale nie implantacyjne? Czy ktoras tak miala?" Przecież Ci dziewczyny pisały, że tak mialy!!!

Gość gość
Rozumiem ze byłaś przez 6 lat albo dłużej w związku ze stałym partnerem i uprawialiscie sex bez zabezpieczenia w dni płodne i nieplodne.... Teraz masz nowego partnera i wydawało Ci się ze będzie tak samo jak do tej pory ....ale każdy facet jest inny jeden ma bardzo silne plemniki a inny mega słabe żeby nie powiedzieć że może w ogóle być bezplodny

Gość gość
Tu autorka Zapytam jeszcze czy mozliwe by miec bole w dole brzucha? Nie sa silne tylko takie dziwne i brzuch jest twardy. Troche sa podobne do bolu na okres ale to nie to bo to nie skurcze.

Gość gość
Tak możliwe właśnie ciaza się charakteryzuje takim właśnie bólem brzucha jak na nadchodzący okres pozatym uprawialas sex w dniu owulacji więc czego innego się spodziewać. Poza tym piszesz że bardziej spodziewalabys się ciąży po stosunku 23 dnia cyklu....cieakawe jak skoro cykl masz 27 dni...

Gość gość
Tu autorka Bardziej spodziewalabym sie po 23 dniu ponoewaz wtedy ten okres moglabym wziac za plamienie implantacyjne ale z drugiej strony za wczesnie by bylo na objawy. Wiec skoro czuje sie inaczej to mozliwe ze zaszlam w dni plodne tylko ze ten okres mnie zastanawial.

Gość gość
Czasami zaplodnione jajo dlugo przebywa w mcicy szukając sobie miejsca do zagniezdzenia. Stąd to opóźnienie.

Gość gość
Tu autorka No to teraz pozostaje mi sie zastanowic co robic. Tak bardzo przeraza mnie to ze wole sobie chyba wmawiac ze to nie ciaza.

Gość gość
kochani!!! wspólnie uratujmy życie 49-letniej pani Aurelii chorej na złośliwy nowotwór jajnika z przerzutami. ostatnią szansą na uratowanie jej życia jest lek o nazwie AVASTIN. do zakończenia zbiórki pozostało jeszcze 60.000zł. Proszę,pomóż Aurelii pokonać raka... Poniżej zamieszczam link do strony fundacji SIEPOMAGA gdzie prowadzona jest zbiórka: https://www.siepomaga.pl/aurelia

Gość gość
Powiem Ci tak byłam w podobnej sytuacji kilka lat temu, lekarze mówili mi, że nie będę mogła mieć dzieci ze względu na problemy z jajnikami, więc nie stosowałam żadnych zabezpieczeń. Okres dostałam w terminie ale słaby i krótki, zaraz po tym zaczęły się dziwne zawroty głowy, bóle podbrzusza i inne dziwne rzeczy. Zrobiłam test dla potwierdzenia, że nie jestem w ciąży i wyobraź sobie jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam na teście dwie tluste krechy. Lekarz oczywiście potwierdził ciąże jednak w 12 tygodniu poroniłam.

Gość gość
Tu autorka No wlasnie ja tez bylam pewna ze w ciaze nie zajde. Kiedys nawet gdy bylam mloda zdarzalo mi sie ze gumka pekla kilka razy ale nigdy w ciazy nie bylam potem te kilka lat bez zabezpieczenia i nigdy zadnej ciazy. Niebardzo teraz chcialabym byc w ciazy bo w razie czego zostaje z tym sama i nie wiem jak bym sobie dala rade.

Gość gość
Autorko strasznie teoretyzyjesz a masz slabe pojecie. To mozliwe, to niemozliwe... To nie musialo byc implantacyjne, ja mialam w ciazy krwawienie z krwiaka, ktore wygladalo jak okres. Takie cos moze wystapic w kazdym momencie. Na objawy nie jest za wczesnie, objawy ciazy pojawiaja sie wlasnie po 2 tygodniach od zaplodnienia i sa to miedzy innymi takie bole brzucha jak opisujesz. Mozesz zrobic badanie krwi lub od razu isc do lekarza, mozesz powtorzyc test... Zamiast gdybac.

Gość gość
Dla mnie też wtedy nie był odpowiedni czas. A jednak zdecydowałam że chcę je urodzić jednak los chciał inaczej i bardzo to przeżyłam. A Tobie na teście wyszła mocna czy słaba kreska?

Gość gość
Też miałam normalna 5 dni miesiączkę. Test zrobiłam w następnym cyklu ale tylko dlatego że starałam się o dziecko. Obliczyłem sobie i wychodziła mi 5 tygodniowa ciąża a lekarz na USG stwierdził 9 tydz. Miesiąc do przodu byłam w szoku ale nie panikowalam teraz siedzi obok 10 msc córa.

Gość gość
Tu autorka Kreska byla srednia tzn nie bardzo jasna ale tez nie tak wyrazna jak pierwsza. Ja jeszcze decyzji nie podjelam co do urodzenia bo jak pisalam bylabym z tym calkiem sama, ale z drugiej strony balabym sie aborcji. Nie wiem jak sobie dam rade, psychicznie i finansowo. Trzyma mnie nadzieja ze nie jestem w ciazy.