Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to możliwe, że miałam okres i jestem w ciąży?!

Polecane posty

Gość gość
Autorko, jesteś w ciąży. Wychodzi na to że poprzedni partner był bezpłodny. Ile masz lat ? Czy ten obecny z którym zaszłaś w ciążę cie zostawił ?

Gość gość
Tu autorka 31 lat. W sumie to sie oboje zostawilismy, nic by z tego nie bylo. Na pewno nie moge na niego liczyc, nawet mu nie powiem.

Gość gość
Autorko, moze Twój poprzedni partner był bezplodny,a może to Ty masz problemy z hormonami, dlatego do tej pory nie wpadlas? Może Twój obecny problem wynika z problemów hormonalnych? Moja koleżanka zaszła w ciążę tuż po zakończonej miesiączce, zupełnie sie tego nie spodziewala, ale ona od lat ma, o ile dobrze kojarzę, pcos i nigdy nie jest w stanie przewidziec kiedy dostanie okres, a co za tym idzie, owulacji też pewnie nie jest w stanie tak po prostu rozpoznac. Zamiast szukac odpowiedzi na forum, kup drugi test i idź do lekarza.

Gość gość
Aj to czemu nie chcesz urodzić? Młodsza już nie będziesz.

Gość gość
Tu autorka No pojde do lekarza po weekendzie. Ja niestety okres mam jak w zegarku, raz w zyciu mi sie tylko spoznil tydzien czasu ale wtedy akurat bylam na wakacjach. Tak z reguly to czasem dostawalam z maks 3 dnipwym opoznoem no i teraz tez 4 dni mi sie spoznil okres ale ja mam zazwyczaj 4, 5 dni okresu ale teraz mialam 2 dni. Nie wiem co mi glupiego do lba strzelilo zeby sie nie zabezpieczyc.

Gość gość
Każdy seks bez zabezpieczenia może zakończyć się ciąża. 31 latka powinna o tym wiedzieć. Ale ja nie o tym.. Taki skąpy okres jest możliwy na początku ciąży. Rzadko bo rzadko ale się zdarza. Ktoś wcześniej pisał że to może być krwiak. No wtedy trzeba leżeć i brac lekki na podtrzymanie. Raczej nie było to poronienie, leciały by skrzepy i bolało by Cię. Może to być (co Cię by chyba ucieszyło) ciąża biocheniczna. Może jeszcze test wyszedł pozytywny. Zrób jutro z tej samej firmy i zobacz czy kreska ciemnieje albo beta. Jak wolisz. Jeśli chcesz ciążę utrzymac (w co chyba wątpię...) to lepiej szybko do lekarza. Aha, nie za wcześnie na objawy. Ból brzucha jest normalny na tym i późniejszym etapie.

Gość gość
Do 3 miechów moze wystapic..

Gość gość
Tu autorka Nie chce bo nie stac mnie na dziecko

Gość gość
Tu autorka Nie no poronic bym na pewno nie chciala. Wolalabym nie byc w ciazy. Do lekarza przeciez nie pojde dzis ani jutro ale w poniedzialek na pewno.

Gość gość
Słuchaj. Chyba nikogo nie obchodzi czy Cię stać czy nie. Naprawdę nie nasza wina ze nie potrafiłas się zabezpieczyć. Teraz ponos tego konsekwencje. Mnie Ciebie akurat nie żal. Żal by mi było 15 latki która wykorzystał chłopak. Ale dorosłej kobiety? Jestes w ciąży. Ogarnij się lepiej.

Gość gość
A dlaczego Cię nie stać? Nie masz pracy i jesteś bezdomna? Jak zechcesz to dasz radę, kobiety są niesamowite, wystarczy chcieć.

Gość gość
Tu autorka Nie mam stalej pracy niestety. Nie bede sie miala nawet z czego utrzymac w widocznej ciazy bo pracuje na umowe zlecenie i na pewno by mnie zwolnili. Mieszkac na szczescie mam gdzie.

Gość gość
Ze zlecenia ponoć jest macierzyński z urzedu pracy też poczytaj o tym i pokombinuj co zrobić

Gość gość
Wiesz, jest cos takiego jak 500+, jest coś takiego jak alimenty, jest pomoc spoleczna - sa ludzie którzy całe życie jadą na socjalu i ani myślą iść do pracy. I dobrze wychodzą na kombinowaniu.

Gość gość
Tu autorka No przepraszam bardzo ale ludzie zyjacy z pomocy spolecznej z reguly zyja na niskim poziomie. Ja mieszkam w duzym miescie i miesiecznie razem z rachunkami wydaje 3000zł. Watpie czy tyle bym socjalu wyciagnela. O alimentach nie mysle bo jak mowilam ojcu dziecka nie mialabym zamiaru nic mowic.

Gość gość
No to co mamy poradzić? Strasznie jesteś rozrzutna. Nie chcesz dziecka to zrobisz co uważasz, przykre to.

Gość gość
Tu autorka To nie ja jestem rozrzutna tylko zycie drogie. A to ze nie chce dziecka nie oznacza ze usune.

Gość gość
Nie jedna dała radę i Ty dasz.

Gość gość
autorko zrób drugi test. Jeśli zaszłaś w 16 dc to test się nie myli, ale niemożliwe byś miała okres. Moja siostra miała krwawienie w ciąży, ale to było tydzień po stosunku, a nie dwa tygodnie.

Gość gość
Nie można mieć w ciąży okresu. Krwawienie tak ale okres już nie. Zastanówcie się czym jest okres. Jest złuszczaniem nabłonka macicy w sytuacji gdy nie doszło do zapłodnienia.

Gość gość
Kobieto kosiniakowe, alimenty i 500+ na pierwsze dziecko. Za X lat będziesz sie cieszyć że urodziłaś, bo być może kiedyś to dziecko będzie twoją jedyną rodziną.

Gość gość
wiecie co? urodziłam 3 dzieci i nikt mi nie powie że pomimo okresu nie wiesz że coś nie gr. naprawdę dużo w życiu widziałam, też w drugiej ciąży miłałm normalnie jeszcze 2cykle miesiączkę, ale wecie....no jak się bzykasz bez zabezpieczenia, i chce Ci się wiecznie spać, i wymiotować na myśl o papierosie....to się po prostu wie! Ściemnianie w stylu "nie wiedziałam " to moze zstawmy dla 17 letnich dziewczyn ok?

Gość gość
tu autorka jestem w ciazy. Drugi test pozytywny. Chyba ze to cos ze mna nie tak. I mi np. nie chce sie wymiotowac na mysl o papierosie, wrecz przeciwnie ciagnie mnie do palenia jak zawsze. Dzis obudzilam sie to mialam takie uczucie zimna, cieplo w domu, na dworze, a mi ciagle zimno, brzuch juz dzis nie boli, mdlosci na szczescie tez nie mam, nie odrzucamnie od niczego. Pewnie na to za wczesnie jeszcze. Czytalam, ze wiele kobiet ma wrazliwe piersi. Ja nie mam. Problem mam za to straszny z lekami, ktore biore, nie wiem czy moge je brac,a do lekarza ide dopiero jutro.

Gość gość
Dziewczyno, ja do 2 miesiąca nie miałam żadnych objawów ciąży. Nie bolał mnie brzuch, nie miałam nudności, nie byłam senna, no nic. To, że zazwyczaj występują nie znaczy, że zawsze.

Gość gość
Tu autorka Wykrakalam sobie. Juz mnie mdli, wystarczylo ze poszlam pod prysznic i umylam wlosy swoim szamponem, zapach wydal mi sie tak intensywny ze zwymiotowalam:O juz sie nie probuje nawet oszukowac ze to nie ciaza:( Jutro ide do lekarza ale watpie czy mi cos potwierdzi bo na usg za wczesnie. A czy ktoras miala podwyzszona temperature i katar bo sama nie wiem czy to przeziebienie czy normalne w ciazy?

Gość gość
Po badaniu ginekologicznym może stwierdzić że jesteś w ciąży, oceni rozpulchnienie macicy i ewentualnie stan szyjki macicy. USG oceni później umiejscowienie pęcherzyka płodowego i jego rozmiar już w 5tc bez problemu.

Gość gość
Tu autorka Z tego co wyczytalam i wyliczylam to bylby 6 tydzien, nie licze tego ostatniego okresu tylko luczac od poprzedniego. Usg moze juz wykryc 6 tydzien?

Gość gość
6t i 3dc w tym dniu usłyszałam już bicie serca mojego pierwszego dziecka. Przy drugim dziecku w 6 tc był tylko pęcherzyk ale wszystko było ok.

Gość gość
Jaka jest data Twojej ostatniej @?

Gość gość
Tu autorka Ostatni okres był 22 czerwca