Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żałuję że podjęłam pracę, teraz każdy chcę ode mnie pieniędzy, pożyczek itp !!!

Polecane posty

Gość gość
jakim dresem :D Ona napisała, że obowiązuje ją dress code, czyli, ze ma wyglądaać schudnie :D

:D Dress code = musisz ubierać się w określony sposób do pracy, bo jak ubierzesz się inaczej, możesz mieć z tego tytułu problemy.

Gość gość
Mi rodzice opłacili studia lekarskie 200 000, kupili auto Volvo i pomagają finansowo w budowie domu, Ciebie puścili z gołą dupą. Ubrania kupowali w Clainie czy Trussardi. Koszula biała np 700 zł. Twoi rodzice to nieudacznicy

Gość gość
Oczywiście mogę u nich mieszkać za free ile tylko chce, do pensji wręcz mi dokładają, a ja zarabiam jako lekarz sporo

Gość gość
To się EGO pochwaliło;))

Gość gość
Autorko, po co się tutaj używać, zamiast ustalić pewne zasady? Ale to TY musisz głośno o nich zakomunikować do wszystkich. Skoro mieszkasz z rodzicami, a zarabiasz pieniądze, to masz obowiązek wpłacania do budżetu domowego jakiejś comiesięcznej kwoty.Reszta pieniędzy jest do Twojej dyspozycji. Zamiast tu kwękac, naucz się mówić "nie". Pierwsze parę razy jest trudno, ale jeśli się tego nie nauczysz, tego dbania o siebie i własne interesy, to zginiesz w dzisiejszym świecie. Nie dogodzisz sobie i innym jednocześnie. Musisz wybrac- albo będziesz kasą pozyczkową są dla siostry, brata, znajomych całe życie, i do niczego nie dojdziesz, albo powiesz im po kolei, że od pożyczek są banki, a Ty masz swoje sprawy i cele, a kasy nie pożyczasz. I nie musisz się tłumaczyć, jakie. Polecam książkę Jorge Bucay "Pozwól, że Ci opowiem"... Jest dostępna w prawie każdej bibliotece publicznej. Ogarnij się, bo jojczysz jak nastolatka. Nikt za Ciebie pewnych spraw nie załatwi.

Gość gość
*po co się tutaj użalać. ..

Gość gość
gość dziś *po co się tutaj użalać. .. A gdzie?

Gość gość
Autorko masz 28 lat a jeszcze nie wiesz czym jest zycie dorosle.Rozumiem ze masz swoje potrzeby.Ze brakowalo ci tego i owego.Ale uwazam ze powinnas doplacac jakas czesc do budzetu domowego.Widze ze rodzice Twoi sa niezaradni.Musisz to niestety przyjąć na barki.Ale tez nie pozwalaj by sie rozporzadzali Twoja kasa skoro nawet swoja nie potrafia.Musisz ustalic z nimi ile doplacasz i tego sie trzymaj.Z reszty nie musisz sie tlumaczyc.I tak to tansze niz pojscie na wynajety kat i zycie samemu.