Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem jak można mieszkać w 3 osoby w 2 pokojach na 50 metrach

Polecane posty

Gość gość
gość dziś no i właśnie o to się rozchodzi, już ktoś wyżej pisał: brak spokoju, intymności, własnego miejsca w tym domu. Dlatego niektórym ciężko sobie wyobrazić, że ktoś się na to świadomie decyduje (ja np. nigdy bym się nie zdecydowała).

Gość gość
:D Nie rozumiem jak można taki idiotyczny temat założyć :D to nie rozum :D za głupi jesteś :D

Gość gość
Kuzynka postawiła dom 400 m.Salon 70m, Sypialnia i kuchnia normalne, na górze 2 pokoje dla córek i pokój dla jej rodziców. Na górze duża łazienka. Na dole wc, spiżarka, kotłownia, pralnia i suszarnia i jaccuzi, z którego nikt nie korzysta, albo bardzo rzadko. Córka już ma 18 lat i zaraz pójdzie na studia. Druga ma 9 lat. Rodzice już odchowali im dzieci i będą wracać do siebie. No i kto im to będzie sprzątał?

Gość gość
gość dziś a dla ciebie tępy ośle istnieje tylko puszka po sardynkach albo hangar i nic po środku?

Gość gość
Moja mama z bratem i babcią spali i cały dzień przebywali w jednym pokoju, mimo, że były jeszcze 2 pokoje a to dlatego, że w tym pokoju był telewizor. Ja miałam swój pokój i też go nie używałam i znam jeszcze jedną rodzinę, gdzie też pokoje były nieużywane, więc nie każdy potrzebuje przestrzeni.

Gość gość
nie każdy też potrzebuje napieprzonych bachorów

Gość gość
gość dziś Po to właśnie jest salon, żeby w nim w dzień spędzać czas. A śpi się w sypialni a nie przed TV. Ale jak ktoś ma przyzwyczajenia rodem z lepianki, gdzie była jedna izba i jeszcze kozy w niej spały, to potem się w normalnym mieszkaniu odnaleźć nie umie, to fakt...

Gość gość
,,Jakby kobiety które siedzą po kolka lat w domach z dziećmi pracowały i odprowadzały składki to w NFZ byłoby więcej pieniędzy na np. leczenie raków. A tak to pieniądze podatników idą na darmowych pediatrów, chodniki, szkoły wiec takie nieskładające się na to matki korzystają z tego za darmo (kosztem ludzi pracujących) i brakuje na leczenia ludzi chorych. Wiec pytam: ile dołożyłas się do NFZ żeby twój maz miał darmowe leczenie ?" Alez sie usmialam do lez. Bredzisz człowieku . Gdzie jest to darmowe leczenie? Malo korzystam z NFZ , ale ostatnio przekonalam sie ze to fikcja. Na NFZ mozesz pojsc ale co najwyzej do rodzinnego.

Gość gość
17.51 Właśnie nie, bo oni mieszkali w tym domu od urodzenia. Tak samo jak ja miałam od urodzenia ten pokój ale z niego nie korzystałam, bo wolałam z rodzicami być, nie lubiłam samotności, dopiero jak byłam nastolatką to zaczęłam spędzać czas u siebie w pokoju i spać tam. A jeśli chodzi o mame i wuja to oni tam byli z babcią na jednym pokoju dopóki się nie wyprowadzili. Moja babcia ma jeszcze córkę 20 letnią, śpi ona u siebie ale trzeciego pokoju nie używają, bo babcia woli spać w salonie.

Gość gość
a ja jak się ze starym pokłócę to śpię w salonie :-)

Gość gość
jak można spać w salonie? a jak ktoś inny z rodziny chce rano czy do późna oglądać tv? albo sobie w tym salonie z kawą posiedzieć? masochizm... o konieczności bezsensownego składania i rozkładania pościeli czy tym, że spanie na kanapie do tego nie przeznaczonej to masakra dla pleców nawet nei wspomnę...

Gość gość
Mozna...przynajmniej stary sie nie dobiera :-)