Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inteligentny dom pozytywy i negatywy??

Polecane posty

Gość gość

tak jak w temacie podzielcie się opiniami

W sumie nie wiem, ale dużo się teraz mówi o budowie inteligentnych domów. Z pewnością jednym z negatywów może być ich cena

Gość gość
Jeżeli wszystko rozplanuje się z głową to można znaleźć sporo ciekawych rozwiązań za rozsądną cenę. Ja nie inwestowałam w rzeczy zbędne tzn. takie, które nie ułatwiają mi użytkowania domu a jedynie są jakimś niepotrzebnym wymysłem. Wszystkim steruję z Ipada, który wygodnie ładuje się na ścianie w stacji dokującej:http://www.viz-art.pl/oferta/stacje-dokujace-do-ipadow/infinity-ipad-frame/ :)

Gość Bemolowa
Wszystko zależy od wybranego systemu. Przykładowo system f&home od polskiego producenta (fif.com.pl) to 2 typy systemów - przewodowe i bezprzewodowe. Modułowe systemy można rozbudowywać w każdym momencie, więc jednorazowy koszt instalacji nie jest tak ogromny, do tego firma zapewnia wsparcie techniczne takze po sprzedaży. Według mnie najważniejsze zalety to możliwość kontrolowania całej elektroniki i ogrzewania zdalnie. Minusem może być koszt, ale to da się przeskoczyc.

Gość Martynaxx
Chęć posiadania inteligentnego domu na pewno przez wielu ludzi jest bardzo duża. Nic dziwnego, dzięki nowoczesnym urządzeniom oraz specjalnie tworzonym oprogramowaniu można nawet samodzielnie pobawić się w inteligentne mieszkanie i złożyć wszystko jak najlepiej.http://www.cemsdirects.waw.pl/czym-sa-inteligentne-domy/

Gość gość
Moj inteligenty dom zaczal mnie obrazac bo mam tylko magistra