Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porady odnośnie farbowania włosów :

Polecane posty

Gość gość

Hej :-) Chciałabym rozjaśnić sobie trochę włosy, jednak z faktu, że farbowałam je już 3 razy ( ostatnie 1,5 miesiąca temu), boję się je znów farbować i niszczyć - włosy mam do pasa. Mam włosy blond, a chciałabym nadać im taką nutkę perłowego. Do fryzjera nie chcę iść, bo włosy do pasa to wydatek 200 jak i nie więcej złotych. Stad pytanie- jest tu ktoś kto zna się na włosach i doradzi mi czy spróbować pofarbowac je jeszcze raz, czy może zrobić je szamponetka i płukanka ? Wyjeżdżam w poniedziałek i chciałabym mieć taki ładny efekt w trakcie wyjazdu :-) Myślałam nad tym aby zrobić je płukanka, potem szamponetka, plukanka i jeszcze raz szamponetka :-) może akurat ktoś mi pomoże :-) I jeszcze jedno pytanie- czy po szamponetke i płukankę mogę je ładnie umyć szamponem odżywka i balsamem ? :-)

Gość gość
Haloooo :-)

Gość gość
Najlepiej udać się do sklepu fryzjerskiego. Oni po zobaczeniu Twoich włosów coś Ci zaproponują

Gość gość
szamponetka jest tylko na receptę i musisz miec zaświadczenie o lekarza specjalisty,że jesteś dziewicą albo,że utraciłaś dziewictwo w wyniku prawdziwego uczucia.W innym przypadku szamponetka może zepsuć ci włosy na całe życie albo i dłużej.Natomiast jesli chodzi o płukankę to musisz stosowac jak najczęściej,zwłaszcza jeśli nie golisz krocza zgodnie z zasadami islamu.

Gość gość
Fryzjer = 200 + jeśli chodzi o moje włosy do pasa...

Gość gość
Ja za zejście z czarnego koloru na taki blond naturalny zapłaciłam w sumie 100zl. Też właśnie kupiłam wszystko w sklepie fryzjerskim

Gość gość
z czarnego na blond:-D musisz miec niezle zrytą banię

Gość gość
A jaka dokladnie marka pukanki I szamponetki? No mi to wcale nie dziala:(. Tez mam dlugie wlosy I stram sir robic 1 Na miesiac. Bo farba niszczy jednak :(. Znalazlam nowosc we Szwarckopf super mam color, ale juz po 3 tyg wypadaloby farbowac or nowa bo sa odrosty. Moja sprawdzona do tej pory to Loreale nr9. Mam take ladne swietliste jakby pasemka a robic zawsze tylko gore odrosty a dol zostawiam w spokoju. Powodzenia!

Gość gość
Dół? czyli łona nie farbujesz ?

Gość gość
A jaka dokladnie marka pukanki I szamponetki? No mi to wcale nie dziala:(. Tez mam dlugie wlosy I stram sir robic 1 Na miesiac. Bo farba niszczy jednak :(. Znalazlam nowosc we Szwarckopf super mam color, ale juz po 3 tyg wypadaloby farbowac or nowa bo sa odrosty. Moja sprawdzona do tej pory to Loreale nr9. Mam take ladne swietliste jakby pasemka a robic zawsze tylko gore odrosty a dol zostawiam w spokoju. Powodzenia!

Gość gość
13:34 dzięki ekspercie a teraz wróć do podstawówki, bo na tym etapie się chyba zatrzymałeś, nie pozdrawiam.

Gość gość
Ja właśnie nie chcę farbować odrostów, bo są podobno w modzie i fajnie wyglądają :) Chcę sobie je rozjaśnić i jeśli ktoś się znajdzie kto mi powie: 1) Czy pofarbowac je czy lepiej używać płukanki i szamponetek aby nie zniszczyć włosów- są na prawdę długie i gęste i chcę aby takie zostały. 2) W jakiś sposób farbować szamponetką i płukanka i jak po tym zabiegu pielęgnować włosy 3) I czy mogę użyć szamponetka, potem, płukanki, szamponetka, płukanki w przeciągu 5 dni :-) Będę wdzięczna za odpowiedz na TE pytania. I nie pójdę do fryzjera, bo zal mi wydawać tak dużo pieniędzy na to aby efekt był taki sam jak mój farbą :-)

Gość gość
jesteś niemiła ale z pewnością gruntownie wykształcona i w świecie obyta i ja w przeciwieństwie do ciebie,serdecznie cię pozdrawiam i życzę aby twoje włosy przyćmiły wszystkie inne fryzury damskie w promieniu 3000 km od ciebie.

Gość gość
Rozumiem Cie doskonale, bo mieszkam za granica i tu to wydatek 50-75e a w domu mam farbe za 8e. W niedz.ost robilam wloski ale po odzywce tej ze Szwarckopf bardzo duzo wlosow mi wyszlo:(. A pachiala cudnie, taka maska na koniec juz po farbowaniu w zestawie. Pierwszy raz sama bardzo balam sie farbowac a teraz jest juz OK. Mozna w aptece tu kupic wszystko co potrzeba do farbowania czy wlasnie w PL w sklepie fryzierskim :).

Gość gość
"Perłowy blond zimny" chciałabym uzyskać coś takiego jak po wpisaniu w necie tego hasła na 3 pierwszych zdjęciach a mam teraz taki jak po wpisaniu a mam teraz taki blond wchodzący w brąz ale z takimi refleksami bardzo jasnego blondu, ogólnie to jasny blond ale wpada w jasny brąz

Gość gość
Dziś 13:48 no właśnie, super, że mnie rozumiesz ::)

Gość gość
Misz masz napsiałam ale nie wiem już jak to wytłumaczyć a zależy mi na tym kolorze już od 4 miesięcy ! :-( może inaczej! nie wiem jak osiągnąć jasny chłodny blond ! I z tym mam problem !

Gość gość
Daj nazwy pukanki I szamponetki bo to zalezy czy tam sa np. Amoniak woda utleniona i inne ktore moga Ci zniszczyc wlosy....

Gość gość
:-) jesteś wolna ?

Gość gość
Pukanki ? chyba płukanki,myślisz,że jestem dziwką bo się farbuję

Gość gość
Coś ze mną nie tak bez nudził mi się czarny kolor? Haha :D

Gość gość
https://m.youtube.com/watch?v=cI0huoWtzlM. O cos mniej wiecej taki color Ci chodzi? Ja sie wzorowalam na tej dziewczynie I na Vlog Lola podczas robienia w domu. Tylko farba, bo na rozjasniaczach sie nie znam. Zostawsz sobie odrosty i sproboujesz cos nowego ;). Na farbach tez jest napisane ze sa to np chlodniejsze kolory. Tylko uwazaj na wode utleniona - ona niszczy najbardziej!

Gość gość
Wszystko fajnie, ale osoby, które się podszywają mogą już wrócić do swojego nudnego życia i pooglądać sobie tv a nie wypowiadać się i wkurzać ;-) Płukanka od delia cameleo srebrna :-)

Gość gość
14:04, coś podobnego właśnie mam :-) Może inaczej. Chłodny jasny blond pierwsze zdjęcie w Google - mój ideał :-)

Gość gość
14:04 spoko, to jakiś podszywacz :-) Ja kiedyś miałam taki jaśniutkie blond jaki teraz chce osiągnąć coś mi się stało i przefarbowałam na ciemny brąz- żałowałam bardzo ale to nic dziwnego zmieniać kolor włosów, dlatego tak bardzo wkurzają mnie podszywacze, bo widać, że ich jedyne zainteresowanie to NIC

Gość gość
https://m.youtube.com/watch?v=cI0huoWtzlM. O cos mniej wiecej taki color Ci chodzi? Ja sie wzorowalam na tej dziewczynie I na Vlog Lola podczas robienia w domu. Tylko farba, bo na rozjasniaczach sie nie znam. Zostawsz sobie odrosty i sproboujesz cos nowego ;). Na farbach tez jest napisane ze sa to np chlodniejsze kolory. Tylko uwazaj na wode utleniona - ona niszczy najbardziej!

Gość gość
Ale jak się zmienia kolor włosów to ma się zryta banie jak ktoś napisał :D

Gość gość
Szamponetka od marion bez amoniaku 69 numer :-)

Gość gość
No to ja mam na prawdę zrytą, bo zmieniałam z blondu na blond kurczę ..

Gość gość
dziewczyny,tylko d***** farbują się na blond