Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PatrykKucharz

Zakrzepica żylna 27 lat.

Polecane posty

Gość PatrykKucharz

Witam,wiem że temat się pojawiał Ale potraciłem się trochę i potrzebuje porady. Mam 27 lat kucharz aktywny powyżej normy....zero urazów nogi. Moja sytuacja: Ból nogi przez 3 dni nasilajacy się.....uczucie jakby skurcz łydki.. ..wykryta zakrzepica w żyłach.. .kończę leczenie w szpitalu.Heparyna do brzucha, ponczocha zakupiona....za 2 tyg kawalerskie Moje zrezygnowałem.Powiedziano że zakaz alkoholu i latania samolotem leczenie pierwsze 3 miesiące.Wakacje odwolane Ale za miesiąc mam SWOJE wesele.Każdy lekarz mówi o zakrzepicy ogólnie Ale nie mówi o moim dokładnie przykladzie.nie widział usg idę jutro do guru.......i on zna moja sytuacje więc on powie mi najlepiej co powinienem Ale wasze opinie.Czy nie mogę w ogole pić pierwszy taniec delikatny nie przesadzać na weselu .....Jak zakrzepica wygląda w zyciu.Moze ktoś miał taki przypadek doświadczenie.Dziekuje.Pozdrawiam.Patryk

Gość gość
Nosz k Zakrzepice masz i o przyszlym piciu rozmyslasz. Teraz pora zmienic w zyciu wszystko.

Gość dobra zmiana
ja po dwoch miesiacach biegalem a po dwoch dniach pilem alkohol.wazne aby nie jezdzic na rowerze etc. tanczyc spokojnie mozesz siedzenei jest gorsze.podobno na lekach typu xarelto mozna latac samolotem. nie wiem czy od razu ale sadze ze po 3 miesiacach spokojnie bedziesz mogl. jeden dziennikarz sportowy przebiegl 4 maratony z 11 plywajacymi w krwi zakrzepami(smokowski) nie demonizuj tak tego jak od razu sie nie oderwalo i nie umarles to po lekach prawdopodobienstwo jest male ten zakrzep staje sie wiotki. kluczowe sa pierwsze 10 dni aby przyjmowac zastrzyki i rozrzedzac krew.

Gość gość
A ja nie bylabym taka pewna. Moja koleżanka z zakrzepica walczy od lat, to nie jest latwo tabkrew tak uregulować, rozrzedzasz a poxniej jest znowu wspolczynnik za niski...ponadto ona lubi nawracać, bo już masz tendencje. Alkohol przy lekach raczej wykluczony, zapytaj dokladnie zeby biedy nie bylo, ale jestem niemal pewna, że przy lekach zakaz. Taniec pewnie nie zaszkodzi, ruch potrzebny nawet przy zakrzepicy.

Gość dobra zmiana
bo ona ma pewnie za duzo czynnika krzepniecia albo mutacje genowa autor tego tematu nie wiadomo czy ma moze miec zakrzepice bo s ie odwodnil, za duzo siedzial itd. nie kazdy kto ma zakrzepice ma problem z krzepliwoscia a bieganie i ogolnie rpaca lydki jest wskazana. przy pierwszje zakrzepicy nikt mu nawet badan genetycznych nie zrobi dopieor druga i kolejna jest wskazaniem do takich badan w mlodym wieku juz wieksze prawdopodobienstwo ze ma ja w wyniku nowotworu niz z przyczyn z ktorych zapewne ma kolezanka. ogolnie w wieku 27 lat to czesto jest pierwszym objawem nowotworu jesli wykluczyc czynniki typu praca siedzaca dlugi loty czy odwodnienie albo jakis uraz. nadkrzepliwosc ma niewielki procent populacji.

Gość dobra zmiana
mnie sie zdarzylo to przed sylwestrem chirurg powiedzial ze spokojnei moge alkohol w rozsadnych ilosciahc nawet lepiej jak rozrzedze krew. z clexane moglem mieszac z xarelto nie wiem ale na poczatku zapewne dostanei cos w stylu clexane i pic nie musi ale glupio by bylo nie jechac na miesiac miodowy jak ma wykupione. na pewno na xarelto mozna latac teraz sobie przypomnialem ze pytalem o to.