Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zanigs

Hiszpanio witaj!

Polecane posty

Za parę miesięcy mam pełną rocznicę urodzin. Z tej powodu chcemy wybrać się rodzinnie na dwutygodniowy wyjazd za granicę (nieco ryzykownie w obecnych czasach, ale od dawna marzyliśmy o tym). Padło na Hiszpanię. Chcemy odwiedzić najważniejsze miejsca, w szczególności obszar Półwyspu Iberyjskiego łącznie z Balearami i Wyspami Kanaryjskimi. Szukamy dobrego przewodnika, strony internetowej, gdzie będzie "wszystko w pigułce" (atrakcje, noclegi, wyżywienie, ceny....), ewentualnie jakiegoś biura podróży, które ładnie nam to wszystko zaplanuje. Znaleźliśmy https://directspaintour.com/pl/ - korzystaliście może?

Jeśli chodzi o Wyspy Kanaryjskie to: Gran Canaria - park Palmitos, Teneryfa - Loro Park, Piramidy w Guimarze, można wjechać na wulkan Teide (trzeba mieć pozwolenie, ale dostaje się je szybko) Najlepiej sobie wynająć auto - jest tanio i można szybko objechać wszystko, co najważniejsze :) Jeśli chodzi o samą Hiszpanię (w sumie bardziej Barcelonę, niż całą Hiszpanię) to: Sagrada Familia - robi wrażenie, Plac Hiszpański, Pałac Narodowy, Park Guell i Parc de la Ciutadella - baardzo ładne parki. To mi chyba tak najbardziej zapadło w pamięć Ogólnie jest tego mnóstwo i "wszystko w pigułce" znajdziesz na stronach typu tripadvisor (hotele, restauracje, atrakcje z orientacyjnymi cenami). Biura podróży ci nie polecę, bo nie korzystałam :P