Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdyby wam w badaniach prenatalnych wyszlo ze dziecko chore to urodzilybyscie je?

Polecane posty

Gość gość
ość dziś gość dziś A skąd pomysł, że katoliczki? Statystyki katolików wynikają z podliczania ochrzczonych, bo z KK formalnie nie można się wypisać x tak samo malo wiesz o morderstwie nienarodzonych dzieci i o " wypisie z kk " poza tym ze wiesz gdzie masz wagine i jak sie rozkłada nogi to stanowczo mało

Gość gość
gość dziś Co ma choinka do bycia katolikiem? x poczytaj troche tepaku , rozłozyłas nogi , zasiał i matka sie nazywasz ? żalosne

Gość gość
gość dziś Ja wiem, że chciałabyś, żeby było tak uroczo, ale sukienkę teraz ma każda, święta też obchodzi się często dla rodziców, dzieci, czy po prostu wpajania tradycji. Zresztą sama wiara często mija po tym, kiedy właśnie dziecko rodzi się tylko po to, żeby umrzeć, więc mam wątpliwości, kto w tym układzie z kogo drwi.

Gość gość
Ahahaha a kiedy plod staje sie człowiekiem w takim razie???? A czy wy wiecie, ze większość ciężkich wad stwierdza sie po 22 tyg ciąży? Co ma czytanie podręcznika do czyjegoś przekonania czy nosi w sobie plod czy dziecko? Jestem aktualnie w 14 tyg ciąży, tydzień temu na badaniach prentalnych widziałam jak u mojego DZIECKA bije serce, wyksztalcony jest mózg, palce u rąk, nóg, żołądek, pęcherz moczowy i inne ma wszystko to co ma człowiek!!! Ale tak sobie to tlumaczcie, ze zabijacie zlepek komórek czy jak tam wolicie :)

Gość gość
skrobaczki sie tlumacza nazwami - płod terminacja , zarodek etc MORDERSTWO jestescie leniwe i nie chcecie wziac odpoedzialnosci za to co same w czesci stworzyłyscie

Gość gość
gość dziś To Ty może lepiej poczytaj, bo choinka przyszła do nas trochę później, niż Ci się wydaje.

Gość gość
gość dziś gość dziś Ja wiem, że chciałabyś, żeby było tak uroczo, ale sukienkę teraz ma każda, święta też obchodzi się często dla rodziców, dzieci, czy po prostu wpajania tradycji. Zresztą sama wiara często mija po tym, kiedy właśnie dziecko rodzi się tylko po to, żeby umrzeć, więc mam wątpliwości, kto w tym układzie z kogo drwi. x w tym co napisalas nie ma składu ni ładu i nie masz pojecia co to wiara . Dla tradycji , rodziców ? to moze dla mnie teraz sie zesraj na krzesło

Gość gość
gość dziś gość dziś To Ty może lepiej poczytaj, bo choinka przyszła do nas trochę później, niż Ci się wydaje. x choinka jest poganska , to ze kk uznaje to za tradycje to ich sprawa . Psalam o pokazie jakich dokonuja katoliczki sorka pseudokatoliczki . Co na pokaz a o najwazniejszym zapominaja . Moze teraz troche zrozumiałas czy tez nie ?

Gość gość
14:49 No wszyscy tacy , źli ... Biegnij do ośrodka specjalnego pomagać chorym dzieciom, urodzonym bo tak trzeba ale oddanym do ośrodka bo rodzice nie daliby rady. Nie pójdziesz? To wsadź sobie gdzieś swoje mądrości

Gość gość
gość dziś Ja o żadnym morderstwie nie pisałam. Owszem, wiem trochę więcej od Ciebie, bo apostazja, do której pijesz nie wykreśla Cię z ksiąg. Już pomijam, że projektujesz jakieś swoje zboczenia na mnie :-) I rozumiem, że tak okazujesz miłość do bliźniego? Może nie jestem przykładną katoliczką, ale potrafię zrozumieć innych.

Gość gość
gość dziś Nie zrozumiałam, bo nikt tu się nie przyznawał do wyznania, więc wsadzasz wszystkich do jednego worka zakładając, że wyznają konkretną religię.

Gość gość
gość dziś gość dziś Nie zrozumiałam, bo nikt tu się nie przyznawał do wyznania, więc wsadzasz wszystkich do jednego worka zakładając, że wyznają konkretną religię. x 85 % w polsce to katolicy , rozumiem ze na kafeterii akurat ich nie ma . spojrz ile kobiet wypowiedzialo sie ze zabiloby swoje dziecko ? ok to osoby niewierzace

Gość gość
No nie wierze co czytam ! Skrobaczki jak ktos trafnie je nazwal nie wiedza co piszą?! Raz piszą, ze by zabily zeby plod sie nie męczył i nie cierpial a zaraz potem jednak plod nie ma świadomości nic nie odczuwa i wtedy można go delikatnie mówiąc usunąć... Obrzucacie mnie blotem bo wolałabym oddać chore dziecko do ośrodka ale same wolicie zabić (a nie przepraszam terminowac) zeby nie musieć sie z nim męczyć to jest nie do ogarnięcia poprostu

Gość gość
gość dziś Zwyczajnie tłumaczę Ci na spokojnie, że nie jest tak idealnie, jak byś chciała i ludzie mają prawo robić różne rzeczy. Katolicyzm to przede wszystkim szacunek do bliźniego i zrozumienie i ewentualne nakierowywanie na dobrą drogę, ale co ja tam wiem? W końcu katolik powinien pluć na obrzydliwych grzeszników, a nawet na innych katolików. Czy chcesz, czy nie, tradycje związanie z praktykowaniem religii są związane z kulturą naszego kraju, więc mnie nie dziwi, że nawet ktoś niewierzący chce pokazywać dziecku te tradycje, bo jest Polakiem.

Gość gość
gość dziś gość dziś Ja o żadnym morderstwie nie pisałam. Owszem, wiem trochę więcej od Ciebie, bo apostazja, do której pijesz nie wykreśla Cię z ksiąg. Już pomijam, że projektujesz jakieś swoje zboczenia na mnie usmiech.gif I rozumiem, że tak okazujesz miłość do bliźniego? Może nie jestem przykładną katoliczką, ale potrafię zrozumieć innych. x terminacja to morderstwo , a ty mozesz to sobie nazywac jak chcesz .

Gość gość
gość dziś nie wiem czym jest katolicyzm ale chrzescijanstwo i wiara w Boga wskazuje na przestrzeganie zasad chocby takich jak ; nie cudzołoz , nie zabijaj etc

Gość gość
gość dziś Ja zrozumiałam, że chodzi im o cierpienie po urodzeniu, więc się nie bulwersuj. Jesteś trochę niekonsekwentna, bo aborcja, to pozbycie się problemu, ale już oddanie nim nie jest? Może zamiast wyzywać i prowokować pokaż im czym jest prawdziwe miłosierdzie i weź do siebie któreś z dzieci, które uchroniłaś przed aborcją namawiając na oddanie.

Gość gość
gość dziś Fora dyskusyjne funkcjonują w ten sposób, że w rozmowie uczestniczy kilka osób, więc wyluzuj.

Gość gość
To ja z 13.04 i późniejszych wypowiedzi. Jakby co nie jestem katoliczka. Nie chodzę do kościoła. Ślub mam cywilny. Dziecko ochrzczone na prośbę męża bo naciskala go jego matka. (nie popieralam tego). Niestety dalej po Waszych wypowiedziach nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego jestem szmata bo wole oddać dziecko do ośrodka niż je zabić :-) a te co zabijają to takie wspaniale bo przeciez cierpienia zaoszczedzily :-)

Gość gość
gość dziś Skoro uważasz się za chrześcijankę, to pewnie słyszałaś o przykazaniach miłości?

Gość gość
Dla mnie urodzenie dziecka po to, zeby oddac je do osrodka, jest tak niewyobrazalnie okrutne i egoistyczne, ze az mi dech zapiera.Okrutne- bo to dziecko nie zazna nigdy w zyciu milosci i akceptacji, bedzie tylko latami cierpiec. Egoistyczne- bo taka matka ma swiadomosc tego wszystkiego, a jednak swiadomie skaze dziecko na takie zycie dla SWOJEGO niby czystego sumienia. Nie ma w tym milosci do blizniego i jezeli pieklo przez przypadek istnieje, to takie idi0tki tam trafia w pierwszej kolejnosci.

Gość gość
15.05 a gdzie ja napisałam, ze jestem lepsza bo wole urodzić i oddać niż dokonać aborcji? !

Gość gość
gość dziś Ktoś tu ładnie napisał, że jak nie żyjesz, to nie żyjesz, a jak żyjesz, to nie dość, że cierpisz fizycznie, to jeszcze wiesz, że matka, czyli ta osoba, którą dziecko uważa za cały świat, kogoś najważniejszego i niemal nieśmiertelnego Cię zostawiła.

Gość gość
Nie urodziłabym świadomie chorego dziecka. Mój mąż jest tego samego zdania. Mamy już jedno zdrowe dziecko i komfort jego życia też biorę pod uwagę. Wychowywanie chorego dziecka to ciągła walka o normalność , szarpanie się i obwinianie na co dzień. Dziękuję to nie dla mnie- nie jestem siłaczką.

Gość gość
gość dziś A gdzie ja napisałam, że tak uważasz? Po prostu zarówno aborcja, jak i oddanie ma ten sam skutek - koniec problemu.

Gość gość
Też bym nie urodziła, wystarczy mi, że sama nie wiem, ile mi zostało czasu.

Gość gość
Do 15.10 o tym kto trafi do piekła w pierwszej kolejności jeszcze się przekonamy :-) na pewno te co abortowaly plod pójdą do nieba i dostana order miłosierdzia. Napisze Wam tak prosto ze juz bardziej sie nie da. Wole urodzić dziecko i w razie co oddać bo zawsze jest nadzieja, ze dziecko będzie zdrowe lub z jego wadami da się normalnie funkcjonować. Nie oddalabym dziecka, które ma dysfunkcje fizyczne. (brak raczki, nogi itd) Musiałoby byc naprawde ciężko uposledzone I niezdolne do samodzielnej egzystencji(czy takie dzieci maja poczucie odrzucenia itp pozostawiam waszej ocenie). Uwazam ze i aborcja i oddanie jest okropienstwem. Ale czuje z niektorych wypowiedzi ze ten kto zabija jest lepszy a ktos kto urodzi i odds jest smieciem czy tam szmata. Dla mnie obaczyny sa na rowni.

Gość gość
Do 15.12 czyli dzieci z domow dziecka powinny byc abortowane??? Tak by bylo dla nich lepiej? Bo rodzice je zostawili (zostaly odebrane)) I teraz maja hu...owe zycie??? Zastanow sie bad tym co piszesz.

Gość gość
gość dziś Ktoś tu chyba zaznaczał, że "największym" świństwem oddanie będzie oczywiście dla dziecka, które zdaje sobie z tego sprawę, bo logiczne, że np. głęboko upośledzone średnio ogarnia własną osobę, a co dopiero tak abstrakcyjne postaci jak matka, czy pielęgniarka, które dla niego równie dobrze będą bez różnicy.

Gość gość
gość dziś To nadinterpretacja, więc nie będę komentować.