Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uciążliwi sąsiedzi...

Polecane posty

Gość gość

Mam 15 lat i uciążliwych sąsiadów, od rana do nocy disco polo puszczają.. Problem w tym, że mama nie widzi problemu bo jej to nie przeszkadza i twierdzi że wymyślam, przesadzam. Inni sąsiedzi już kiedyś chodzili do nich ale nic nie poskutkowało i temat został tak jakby zamknięty. A ja sama co zrobię...? Jakieś rady?

Gość gość
w dzien mozesz halasowac ile wlezie do wieczora

Gość gość
od 22 do 6 00 rano cisza wedlug prawa karnego

Gość gość
po 22 mozesz dopiero zglaszac jak beda drzec mordy

Gość gość
Jeśli lokator uporczywie, złośliwie przeszkadza w odpoczynku sąsiadom (nawet w ciągu dnia) - mogą prosić o pomoc policję albo straż miejską.

Gość ototo
Jeśli ktoś notorycznie zakłóca spokój np. słuchając głośno muzyki to czyn taki może stanowić wykroczenie zakłócenia spokoju z art. 51 kodeksu wykroczeń, zgodnie z którym -kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny – a zatem, można wezwać policję.

gość wczoraj w dzien mozesz halasowac ile wlezie do wieczora x x Oczywista nieprawda. Jest tak jak napisał user powyżej. Podobno prawnie coś takiego jak cisza nocna nie istnieje. Nie wolno i w dzień i w nocy hałasować.

Gość gość
Miałam podobnie wprowadzili się nade mną prostaki hałasowali dniami i nocami zgłaszałam do dzielnicowego ale zero efektów, po dwóch latach udreki przeprowadziliśmy się do mieszkanie na ostatnim trzwartym piętrze, mieszkamy tam od roku i mamy święty spokój,