Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćPaulina

Wrześniówki 2017 cz.2

Polecane posty

Gość gość lili
Płyn z oliwka, to jest ta emulinka. No krochmal nam na potowki polecala. Ogólnie raz w tygodniu myślę w tym kompac. Mój ma dużo chrostek na buzi, i też nie wiem czy to normalne.

Gość gość lili
Mam zaczerwieniona pierś, nie boli, nie jest twarda, co to może być? Mam strasznie poranione brodawki. Ogólnie zastanawiam się nad mm. Bo tak to mieszam raz laktator i dostaje moje mleko z butelki, raz pierś. I czasem to mi się już miesza, z której dostaje itd.

Lili nasza mala tez od jakiegos tygodnia ma zaczerwienienia i krostki na buzi. Polozna powiedziala ze to normalne bo organizm dziecka oczyszcza sie z hormonow po ciazy. U nas niestety pierwsze przeziebienie :(

Gość gość lili
O jej. To niech wraca do zdrowia. A jakie ma objawy?

Gość wrzesniowa mamusia
Pażdziernik2016, co pediatra Wam przepisała na przeziębienie? Moja córeczka ma katar i pediatra kazała zakraplać nos solą fizjologiczną i odciągać. Dodatkowo maść majerenkowa. U mnie syn z przedszkola przyniósł jekiegoś wirusa. Boję się, że tak będzie do wiosny...Ciągle będzie jakieś syfy przynosił z przedzkola a noworodek w domu, u którego z kataru łatwo o zapalenie oskrzeli czy płuc.

Gość gość
Jak przystawiac dziecko do piersi z kapturkiem? Co probuje to odkleja się ten kapturek jak zacisne pierś do przystawienia? I czy dziecko szybciej się najada przez ten kapturek?

Ja przytrzymywalam skrzydelka kapturka palcami. Nie sciskalam piersi. Dziecko jak sie naje to wypluje kapturek po prostu nie wiem czy bedzie to szybciej niz z samej piersi ;)

Gość Kuleczkaaaaaa
Kobitki... A karmicie piersią?? Powinniście przeciwciala wyprodukować. Ja jak wróciłam ze szpitala mój syn i córka katar!! Lało się z nosa i syn rozchorowal się bardziej:((( wycalowalam ich i powiedziałam że narobie przeciw cial:)))i narazie odpukac jest ok:)

Gość wrzesniowa mamusia
Kuleczkaaa, tak karmię piersią, liczę na to że infekcja dalej się nie rozwinie. Położna poleciła mi by zakraplać mleko do nosa...

Gość gość
Tak raj kuleczka z pewnością to twoje cudowne mleko uzdrowiło dzieci :-)

Gość Kuleczkaaaaaa
Do gościa. Widzę i słyszę że Ciebie matka to nie karmiła cycem!!! Ubytki w rozumie duze:))) nir masz odwagi napisac pod swoim Nickiem???Wrześniowa mamusia jak karmisz to powinno być dobrze, nie powinno się nic rozwinac:) też się martwiłam że moja mała coś złapie. Dzieciaki już zdrowe:) córka siedzi w domu ze mną, ale syn do szkoły chodzi to wiadomo że może coś przynieść:((( ale karmimy piersią więc nie powinno być problemu.

Gość gość
Ha ha ha :-) szok jakie zacofanie po prostu strach się bać

Dziewczyny, a gdzie sa Ankass, Mama Maurycego, Ela? I reszta ktora sie nie odzywa? Czyzby macierzynstwo juz Was pochlonelo? :) U nas przeziebienie po jednym dniu prawie opanowane, jest juz duzo lepiej. Jutro kontrola u pediatry ale jestem dobrej mysli.

Gość Redsky
Dziewczyny zajęte dzieciakami pewnie :) została któraś jeszcze nie rozpakowana czy wszystkie juz jesteśmy mamuskami? Mojej małej zrobiły sie odparzenia pod paszkami masakra jak to zobaczyłam to szok z dnia na dzień poprostu.smaruje sudocremem i ładnie schodzi :) trzeba dokładnie osuszać ciałko po kąpieli i wietrzyć te wszystkie fałdki i zakamarki :) u mnie juz w sumie po połogu strasznie szybko wszystko wraca do normy po tej ciazy :)

Gość Kuleczkaaaaaa
Dziewczyny kapiecie dzieciaczki codziennie???

Gość gość listopadówka
Dziewczyny, ale wam zazdroszczę:-) mam pytanie pamiętacie mniej więcej ile przed porodem obniżył się wam brzuch? Pozdrawiam serdecznie.

Gość wrzesniowa mamusia
gośćlistopadówka - nim się obejrzysz też będziesz już po. Chociaż faktem jest, że ostatnie tygodnie w ciąży się starsznie dłużą... Mi się na 2 tyg. przed porodem obniżył brzuch. Październik2016, ponawiam pytanie, co podawałaś córce na przecięzbienie?

Gość khii
Ja kąpie co drugi dzień

Gość Pazdziernik2016
My tez kapiemy co drugi dzien. Wrzesniowa, zgodnie z zaleceniami pediatry 3 razy dziennie robimy nebulizacje sola fizjologiczna (poprawe w oddechu widac praktycznie od razu wiec nawet odzalowalam zakup nebulizatora, bo jestem przekonana ze jeszcze sie nam przyda) i 3 razy dziennie podajemy wit C w kroplach (Cebion). Smaruje tez pod nosem mascia majerankowa i odciagam wydzieline z nosa aspiratorem chociaz duzo tego nir ma bo kataru jest malo.

Gość gość lili
A przemywacie chociaż codziennie wacikiem z letnią wodą?

Gość gość lili
Ostatnio martwilam się ze mój szkrab nie je, a teraz co się przebudzi to tylko wisi na cycu. Nawet z godzinę. U was też tak jest? Też tak dużo jedzą? Pampersow idzie masa. Nawet już nie liczymy. :p dziś rozmawiałam z położna o nakładkach na sutki, bo naczytalam się ze szybko traci się pokarm przez nie. Ona uspokoila mnie zd zna dziewczynę co rok już karmi z nakladkami. Ważne by dziecko ssalo, i to pobudza laktacje i cienka warstwa silikonu nie przeszkadza.

Gość Pazdziernik2016
Ja codziennie przemywam tylko buzie i pupe wacikami z przegotowana woda kilka razy. A kapoe co drugi dzien chociaz np kapalam wczoraj bo byl dzien kapieli i dzis bo zrobila taka kupe ze z pampersa na plecach jej wyszla ;)

Gość Karolinjaa
Czesc dziewczyny, my nadal czekamy na nasza kruszynke,termin mialam w niedziele i co 2 dni musze sie wstawiac w szpitalu na ktg i sprawdzaja mi ilosc wod plodowych.a tu nadal nic.. dźizia wedlug usg wazy 3800 , a pierwsza corka wazyla przy porodzie 2960 g. Tutaj w De ,w tym szpitalu co chce rodzic to czekaja 7 dni po.terminie a potem wywoluja. Jutro znowu kontrola i ciekawe czy mnie juz na weekend zostawia i beda probowac. Schylac sie juz nie umie ,hehehe. Dzisiaj zrobilam sobie taki spacerek, ze bylam do wieczora padnieta. A co do kapturkow to polecam te z medela-one sie dosyc fajnie trzymia na piersoach, a w szpitalu dostalam.od.pielegniarek kapturki Nuk i one byly okropne, wogole.sie nie trzymaly i mysle ze one byly glownym powodem ,ze musialam odciagac i nie nauczyla siie ssac z piersi ,bo kupilam je dopiero po powrocie do domu. Tutaj radza ,zeby dziecko kapac 2 razy w tygodniu, i po powrocie ze szpitala czekaja zeby pepuszek odleciial, i dopiero jak odleci to kapia. Tak radzila polozna , ktora do nas przychodzila.teraz chce inna polozna to ciekawe co ona powie. Szczerze z ta kapielą sie tak do tych porad stosowalam i mala byla moze w ciagu 2 lat 3 razy przeziebiona.

Gość gość lili
Dziś miałam nieprzespana noc, co chwilę na cycu, co próbowałam go dac do łóżeczka, to oczy szeroko otwarte i ryk.już mi brakuje tego ze tak długo spał. Mąż w nocy też ledwo kontaktowy. Mówię do niego a on nie wie co. Ciekawe czy to się unormuje jakoś.

Gość Kuleczkaaaaaa
No właśnie po przednie dzieci kąpałam co drugi dzień plus przemywalam takim płynem z Mustela kąpiel na sucho. A teraz pediatra mi powiedziała że zdrowsze jest nie kapanie dzieci znaczy raz na dwa trzy tygodnie, ale ja sobie tego nie wyobrażam:((( ale fakt kapie ja rzadziej. Raz na tydzien:-) plus ta kąpiel na sucho tym fajnym plynem:))) s nakładek nie stosowalam ale w szpitalu położna laktcyjna mówił do kobitki że nakładki to z aventu i Medela tylko sa najlepsze

Gość gość
Dziewczyny jesteście takie kochane ze pamiętacie o mnie...o pozostałych naszych dziewczynach stąd. .. Basia miała przedwczoraj operacje w warszawie wiec od nas z Pomorza helikopterem do stolicy miała przytyć 500 g żeby wyjść. ..guzik... Zaczęła chudnąć okazało się ze ma z jelitkami coś. ..operacja niegrozna. ..wszystko w normie...pediatra chirurg powiedzieli ze takich operacji sporo jest u noworodkow i rzeczywiście tu gdzie leżymy jest caly oddział noworodków pooperpeanych...to jest szok....jak te maluszki są pokiereszoważne. Dziewczyny tez mam problem mam spuchniete piersi. ...śmieje się bo wyglądam jak Pamela Anderson przez problemy ze zdrowiem Basi i swoim ja schudłam od porodu 7 kg juz....to jest masakra.. Znacie jakiś sposób aby brodawki nie piękny? Ela

Powiem szczerze, ze nie wyobrazam sobie kapac dziecka rzadziej niz raz na dwa, trzy dni. Przeciez w tych wszystkich fałdkach, pod pachami, pod szyja, brod sie zbiera, nawet u takiego malucha... no i jednak cale dni w pieluszce... no ale wiadomo, kazdy robi jak uwaza :) nasza mala uwielbia kapiele wiec i dla nas jest to frajda wiec moze dlatego mam takie podejscie :) jestesmy po kontroli u pediatry i na szczescie przeziebienie opanowane. Polecam nebulizacje, wydaje mi sie to dzieki nim tak szybko udalo sie zwalczyc problem.