Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćPaulina

Wrześniówki 2017 cz.2

Polecane posty

Gość wrzesniowa mamusia
Po tygodniu już było dużo lepiej. Na popękane sutki polecam smarować swoim pokarmem. Kapturków nie używałam.

Gość Wrześniowa Niespodzianka
Dziewczyny a czy macie problemy z wypróżnianiem po cesarce? Mała pochłania tyle czasu że nie mam nawet czasu na forum zajrzeć :)

Gość GośćPaulina
Mnie też bolała tak ok. 2-3 bardziej a później malutko teraz już nie czuje. Ale to dobrze bo wiadomo że wszystko dobrze się obkurcza. Pokarm miałam na ok tydzień przed porodem jak sprawdzałam to wypływał. W szpitalu cały czas synka przystawiałam jak tylko chciał i na trzeci dzień już mi się sporo tego pokarmu zrobiło.

Gość Karolinjaa
Co do wyprozniania to japo naturalnym porodzie mam problem i jeszcze nie bylam na toalecie... dstaje jakis proszek ale nrazie cisza. A co do gazow to w pierwsze ciazy niemialam kontroli i jaki wstyd byl jak puszczalam je w sklepie heheh.... Paulina - to fajne szczescie jak juz przed porodem mialas pokarm .mi dzis popoludniu troche sie pojawilo. Z kapturkami z nuka tym razem funkcjonuje super

Gość gość lili
A już kontrolujesz te baki? Bo to dla mnie jest okropne. Po jakim czasie to mija. I najgorsze ze przy sikaniu jak próbuje zaprzestać to nie potrafię zatrzymać i mnie boli. Już minęło dwa tyg a krocze też daleko boli, nawet jak noszę mojego szkrabka.

Gość GośćPaulina
Jestem 12 dni po porodzie i czekam aż się te szwy rozpuszczą już prawie nie boli tylko jak zachacze tymi szwami o bieliznę itp. To boli. A tak czasem łechtaczka zaboli i o***t na toalecie tak zakuje jak przy parciu podczas porodu tylko lżej ale wraz mocno ale powoli mija i podczas siusiania zapieką wargi ale to raczej od ciągłego noszenia podpasek i się zapieka mimo ciągłego mycia. Ale nic trzeba to przetrzymać jeszcze trochę i nawet nie będzie się pamiętać:) A mój synek przeziębiony ale to i jak ja i brat jego. Rośnie dobrze 240g w 3 dni przybrał. Kikut pępowiny jeszcze nie odpadł ale i u starszego dopiero po 17 dniach odpadł.

Gość GośćPaulina
A tak to tylko spać mi się chce:) każdą chwilę gdzie mogę przyciąć komara cenię sobie:) najgorzej gdy starszy pójdzie na drzemke a młodszy się budzi na jedzenie i nie idzie odrazu spać jak zje. W nocy pobudki do młodszego i starszego. A w dzień to tylko kolejka na zmianę pampersa. Zastanawiam się tylko jak rozwiązać kwestie kąpieli bo mąż będzie musiał zaraz do pracy wracać. W łazience jest dość chłodno jak dla noworodka i nie mam gdzie go tam położyć bym musiała grzać i za każdym razem nosić przewijak i wszystkie rzeczy a w pokoju starszak zalewa całą podłogę wodą i chce wchodzić do wanienki jak tylko ją przyniosę.

Gość GośćPaulina
Co do pokarmu to ważne żeby dużo przystawiać dziecko do piersi. Jak tylko się kręcił to dostawał pierś dużo się cyckowaliśmy tylko piersi zmienialiśmy. Do tego jak skończył jeść to nie chowałam piersi tylko taka w mleku się wietrzyła jeszcze trochę. Ze dwa dni sutki okropnie bolały i były strupy ale mimo to przystawiałam często choć nie miałam ochoty bo ból masakryczny. Tyle szczęścia mam że mam chwytne sutki to nie miał problemu z łapaniem.

Gość Pazdziernik2016
Dziewczyny, koniec wrzesnia wiec zakladam ze juz wszystkie jestesmy rozpakowane, co zreszta widac tu na forum- postow jest zdecydowanie mniej j pojawiaja sie rzadziej ;) u nas dzis mijaja dokladnie 4 tygodnie od porodu, az ciezko mi w to uwierzyc. Mala dzis chyba tez swietuje bo w nocy miala tylko jedna pobudke na karmienie i zmiane pieluchy. Polog na szczescie juz sie w zasadzie skonczyl i nie byl tak zly jak sie nastawialam. Na razie ciezko mi jest stworzyc jakis plan dnia wiec brakuje mi troche poukladania tego wszystkiego ale mam nadzieje ze wreszcie uda sie to wszystko jakos ogarnac.

Gość Karolinjaa
Te niekontrolowane baki to chyba okolo miesiaca mialam. Pociesz sie,ze teraz od wczoraj tez je mam i w dodatku zapachowe heheheh. Na szczescie leze sama w pokoju ;-) Ale bola mnie sutki jak mala je. Sama nie wiem czy bede dalej karmic,jesli to tak dalej bedzie wygladac., czy dam rade przy dwulatce i co jakis czas dzidzie karmic z piersi , bo ona kilka razy pociagnie i zasypia, jak ja odloze do lozeczka to za minute placze. Teraz jestem w szpitalu to.mam czas ale w domu wiadomo. A starsza siostra jaka dumna z dzidzi,caly czas patrzy do lozeczka, glaska , chce trzymac na rwczkach. Chociaz pierwszy raz jak ja widziala to zaoytalismy czy wezniemy bejbi do donu to odpowiedziala ze nie hehehehe. Malutka ma przestawiony tryb nocny z dziennym. Wczoraj caly dzien znowu spala, a w nocy od 12 do 4 nie spala i oczy jak gwiazdy... miala ktoras tak z dzidzia?

Gość gość lili
Mój ma chyba normalny tryb. O 1 w nocy i 4 daje mu jeść. Ale go wybudzam. Ale je może z 7, 10 min. I nie wiem czy to nie za krótko. W środę dopiero będzie położna to zobaczymy wagę. Ogólnie kazały mi wybudzac co 2,5 -3h i karmić minimum 20 min. Ale to nie jest takie proste. Czasami sam się wybudza, czasami jego trzeba budzic. Kilka razy miałam tak ze wisiał mi 4 h na cyckach. Ale miałam chyba mało mleka bp strasznie miękkie byly. Też do końca nie umiem rozpoznać czy jest glodny. Jak ma sucho, to daje mu pierś. Jak nikt nie doradzi to nie jest łatwo jak się nigdy nie bawiło dzieci

Gość gość lili
Mojemu dziubkowi rzadko się ulewa, ale jak uleje to dostaje czkawki.to normalne?I jest jakiś sposób na to? Bo aż się serce kraja jak go tak długo męczy

Gość Redsky
U mnie pojutrze 3 tygodnie ale przy maluszkach czas leci :):) połóg praktycznie skończony od tygodnia nosze tylko wkładkę i zastanawiam sie jak to z powrotem do życia seksualnego trzeba czekać do tych 6 tygodni ? Ja nie miałam żadnego pęknięcia ani nacięcia nic mnie nie bolalo i nie boli. Myślicie ze trzeba cZekac jeszcE 3 tygodnie w takim wypadku ?

Gość gość lili
Zazdroszczę połogu. Ale mimo to skonsultowalabym to z lekarzem czy jest ok. Mój robaczek chyba tryb na życie nocne zmienia

Gość goscEwa
Hej dziewczyny, ja chyba przenosilam ciążę najdłużej. .. byłam już 10 dni po terminie, lezalam w szpitalu i poród wywolywany dwa razy. Za pierwszym razem po kroplowce nic nie ruszyło, odczekali dwa dni i kolejna kroplowka więc jak ruszyło to w 1,5h urodziłam Marcelinke miała 3350g i 54cm... jesteśmy już parę dni w domu i uczymy się wszystkiego na nowo, a starsza córka nie odstępuje małej na krok i jak narazie jest strasznie pomocna. Pozdrawiam Was Ewa

Gość Redsky
Ewa gratuluje moja tez Marcelinka i podobnie ważyła 3340 i 55 cm :) My czekamy dzis na położna mam nadzieje ze juz 3 raz nie bedzie przychodzić bo muszę oczekiwać na nia a póki ladna pogoda trzeba korzystać

Gość goscEwa
Dziękuję Redsky! Dziewczyny powiedzcie po jakim czasie wychodzilyscie z Waszymi maluszkami na dwór ??? Ewa

Jak my wyszlismy ze szpitala bylo zimno i lal deszcz. Wyszlismy w srode, a w sobote wyszlam juz z mala w wozku na podworko i zostawilam ja na pol godziny na drzemke. Polozna w szpitalu powiedziala ze jesli pogoda jest ok to powinno sie wychodzic od razu tylko wydluzac czas spedzony na dworzu.

Gość wrzesniowa mamusia
Ja byłam na spacerze pół godzinnym na drugi dzień po wyjściu ze szpitala. Kolejnego dnia to był juz spacer godzinny...

Gość gość
Jak zajmujecie się dziećmi jak nie śpią?

Gość GośćPaulina
Zje i leży i sobie gadamy.

Chodze z mmala na rekach i pokazuje jej dom, oglada karty sensoryczne, mowie do niej, lezy sobie na moim brzuchu. Zalezy jaki ma nastroj i czy placze ;)

Gość gość lili
A kladziecie już na brzuszek? Bo u mnie płacze strasznie jak robimy takie próby. I ogólnie długo nie śpi. Teraz miał fazę ze co godzinę chciał jeść. A tak to co godzinę je. I teraz znów się chyba przebudzil do cyca. Ogólnie mało w domu robię, bo się nie da inaczej. I nie spodziewałam się ze aż w takim tempie lecą pampersy :o jeden za drugim

I ja i maz trzymamy mala na brzuszku u nas na brzuchach i chetnie lezy, calkiem niezle trzyma glowke, rozglada sie. Ogolnie to juz na poczatku 3 tygodnia sama nam sie przekrecila z boku na brzuch, bylismy w szoku. A dzis konczy miesiac :) i tez w domu za duzo nie robie bo ciagle mala sie zajmuje. Dzis udalo mi sie ciasto upiec ale na raty ;)

Gość gość
hej dziewczyny , Mam do Was pytanie , jaki laktator polecacie ? A drugie moje pytanie czy kupuje się dziecku jakies witaminy jak juz wypiszą mnie ze szpitala ??

Ja polecam elektryczny Medela Swing. Co do witamin to dostaniesz na pewno zalecenia ze szpitala przy wypisie. Trzeba dawac dziecku wit D, polecam taka na recepte, Devikap w kroplach mi od razu w szpitalu wypisali jak poprosilam. Mozna dawac taka bez recepty ale mi pediatra powiedziala ze to suplement diety a nie lek.

Gość gość
Pojawily sie u Was w ciazy lub po ciazy hemoroidy? Jak sobie z nimi poradzilyscie? Bo mnie dopadla ta przykra przypadlosc.

Gość gość lili
Wasze dzieci też charcza przez nosek? Bo mój tak. Lekarka mówi że to normalne, ale nie wydaje mi się. Nawet go nie osluchala

Gość Redsky
No moja tez tak charczy czasem jutro idziemy na pierwsza wizytę do lekarki śle tez myśle ze to normalne . My na spacer poszłyśmy kilka dni po wyjściu ze szpitala bo padał cały czas wcześniej :) Ela jak tam mała po operacji ? Betty a wy? Wyszliście ze szpitala ?

Gość gość lili
A co macie na zbicie gorączki dla dziecka?