Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćPaulina

Wrześniówki 2017 cz.2

Polecane posty

Gość Kuleczkaaaaaaaa
O 10:55 Jest już nasz aniołek 3420 waga 58 cm Tina urodzona cc

Gość Wrześniowa Niespodzianka
Gratulacje :)

JA właśnie trzy godziny spałam tak mnie zmoglo.mała zaczęła wojowac po dwóch ciasteczkach a ja od paru dni jestem ciągle głodna jakby mi mała wszystkie substancje odżywcze zabierala.i mnie jakoś mdlic zaczęło.

Gość Karolinjaa
Gratulacje dla kolejnej mamuski;-)

Gość khii
Przeszlo mi calkiem. Juz mnie to wkurza, trzeci dzień mnie bóle męczą i dalej nic.

Khii to prawie tak jak u mnie, męczę się od piątku z bólami. Bettyzgr chociaż możesz się wyspać, ja po położeniu mam straszne bóle jakby brzuch chciało mi rozerwać, nawet godz dzisiaj nie poleżałam bo już zaczynał boleć.

Gość goscEwa
Kuleczka gratulacje! !! Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia! Dziewczyny mnie te bóle tez juz tak denerwują ze brak mi sił już na wszystko, już myślę że się rozkręca to po czasie przechodzi wszystko, A jeszcze dziś mam jakieś nerwy ze mnie cholera bierze! Ewa

Gość gość lili
Gratulacje!!!! Dziewczyny te co rodziły bóle przedporodowe "fałszywe" są tak samo bolesne jak porodowe. Mi czasem aż jajniki chce rozsadzic. Chodzę jak gejsza z bólu

Gość khii
Dziewczyny co ja mam zrobić jak jutro nie urodzę? W piątek mam ktg w szpitalu i juz mi zapowiedzieli ze mnie nie puszczą i zebym sie spakowala i wziela wszystko, a ja nie moge zostać i nie chce tez polozyc sie na weekend do szpitala. Co robić

Gość gość lili
Zawsze możesz się nie zgodzić na własną odpowiedzialność. Ale lepiej być pod dobrą opieką.

Gość khii
Wiem ze sie mogę nie zgodzić na wlasna odpowiedzialność, ale nie wiem co powinnam zrobic. Moj Lekarz prowadzacy mowil ze z usg termin to mu wychodzi 3tyg później niż z om i od razu powiedzial ze w terminie to ja nie urodzę. I nie wiem czy jest sens sie godzić na szpital skoro mogę byc o ten tydzień czy dwa do tylu przynajmniej. Chociaż no mam te skurcze i na dniach to chyba urodzę ale nie wiem czy do piątku. Beznadziejna sytuacja.

Gość Redsky
Khii i co zdecydowałaś,? Kuleczkaa gratulacje ! My czekamy na informacje odnośnie wypisu Teoretycznie juz dzis mogą nas wyspisac bo od 12.30 zaczynamy trzecia dobę a wypisy sa od godziny 15 . Ale liczę na jutro zobaczymy co powie pediatra zaraz ma obchód.musimy wiedzieć czy nie ma żółtaczki i czy nie za duzo spadła z wagi a spadła 160 g.;( niechce jeść z cyca tylko doi z butli jak starsza siostra i to dopiero od wczoraj po urodzeniu to nic niechciala zassac

Gość khii
Dzisiaj czwartek, moze urodzę w końcu. Jeśli nie to pójdę na ktg jutro, ale nie zostanę w szpitalu. W poniedzialek sie zgłoszę jak dalej nic się nie będzie dzialo.

Gość gość
Próbowaliście masować brodawki?

Gość gość
Dziewvzyny gratulacje,cudownie ze maluchy sa już nami!! Dziewczyny dzisiaj z rana się podniosłam wkoncu..jakas masakra.. już mniej krwawie..mala mogę zobaczyć ale dopiero po wizycie lekarza po 12:00 nie wiedziałam jej od czasu porodu od nd.. wyje..siedze i placze..jest mi tak zle... tylko maz mi na zdjęciu pokazywal i filmiki tak bym chciała ja przytulic... .pS dziewczyny wezcie sobie do spzitala suche szampony mogą się przydac ja wzielam z rosmana za ok 12zł pieluchy tetrowe ida ja już 8 zuzylam tzn do malej dalam wiec się prydaja jeśli chodzi o piersi pokarm naprawdę to jest problem a mianowicie kobiety które nie maja albo maja est taka ze mna na sali co ma ale ma sutki wklęśnięte ma zapalenie piersi...dramat ja sciagam laktatorem i piguły ja karmia dziewczyny które jeszcze nie rodzily naprawdę poki czas dotykajcie je aby pobudzić...żeby niemalże staly caly czas...bo jeśli się wklęsną do srodka może być problem polozna moja zartowala oczywoscie ale cos w tym jest odrobina prawdy ze poki czas to przed porodem prosić swoich aby się nimi pieścili dla nich przyjemność dla nas pożytek... aa i jeśli macie możliwość to ugotujcie sobie albo poproscie kogos aby ugotowal wam kompot z suszu na zaparcia.. mi mama ugotowala caly garnek poczestowalam koleżanki z sali.. bo bol jest niesamowity bol jelit po poridzie i mja ginka tez kazala żeby ugotwac sobie Ela Ela p.s dziewczyy jeśli

Gość Redsky
Betty Pije nan ale jej zmieniam w domu na benilon bo juz kupy nie moze dzis zrobić jak tylko zaczęła wiecej go pic. Suchy szampon dobra rzecz potwierdzam Elus ty jeszcze bidulko nie widziałaś malutkiej? Ehh moze Ci pozwolą w koncu :( My wychodzimy dzis jak badania krwi potwierdza brak żółtaczki :) piersi mnie bolą i sa pełne a mała niechce ssać tylko ryczy przy cycku żałuje ze nie kupiłam odrazu laktatora teraz muszę kombinować i dopiero na 19 bede miała cycki mi wybuchną do tej pory :(

Redsky a no właśnie tak to jest.jak kupisz to niepotrzebny albo zbedny a jak nie kupisz to potrzebny.ja wieczorem idę na wizytę.od wczoraj mala rusza się bardzo skąpo.co trochę mnie niepokoi.odzywa się raz N jakoś czas ale i wiele mniej niż ostatnio.niby ma mniej miejsca ale człowiek jest przewrazliwiony.

Iryskapp , nigdy nie słyszałam o domowym ktg , a rodzę już trzecie dziecko. Czego to ludzie nie wymyśą. Musze przyznać że taka możliwość jest jednak interesująca. Zwłaszcza że jestem "wiekowa mamą" i niestety obawy związane z ciążą są :( Jak coś dowiesz śię konkretnego podziel się informacją ;)

Gość gość lili
Urodziłam 3900. 60cm potem się odezwę

Gość GośćPaulina
Dziewczyny gratulacje. Ja jutro do szpitala na obserwacje a jak do niedzieli nie urodze to do domu a w poniedziałek na wywołanie. Nie śpieszy się temu maleństwu a ja już wykończona jestem do tego chyba zatoki mnie dopadły bo mnie mroczy co jakiś czas do tego po jakichś 15-20 minutach dretwiały mi ręce i buzia a w nocy i noga przekichane:(

Gość goscEwa
Gość Lili gratulacje i zdrówka Wam życzymy !!! Coraz więcej już dziewczyn rozpakowanych, zazdroszczę bo my ledwo się kulamy A noce stają się tragiczne pod względem skurczy przepowiadajacych , no ile można ???? Ewa

Gość khii
Caly czas czytam ze was do domu puszczają, u mnie tak nie ma. Wręcz przeciwnie, tylko by w szpitalu zatrzymywali. Nie wiem po co.

Gość khii
Cos tu się cicho ostatnio robi, tylko ja zostałam w tej ciąży czy jak

Kuurde....:(miała któraś z Was tego zasranego paciorkowca?gbs odebrałam i mam nieliczne śladowe ale jest.podobno co czwarta ciężarem to ma...muszę być ta czwarta oczywiście.gin powiedział żeby się nie martwić bo jest antybiotyk co w godzinę to zabija.dla mnie to nie M wpływu ale trzeba podać antybiotyk dozylnie żeby się mała nie zarazila.spytałem skąd to w ogole a ona ze taką naturą moja że to niektórzy mają po prostu.masakra.a cc póki co nie planujemy bo mala niedużo przytyla przez te dwa tyg.mam iść do niej za dwa tyg 28 a 29 do szpitala jakny mi się nic nie zaczęło.boję się tylko bo czytałam że to trzeba jak wody się sacza jak najszybciej do szpitala.

Gość gość lili
Dzięki, pn ale nikomu nie życzę tego co przeżyłam. Ale z efektów się cieszę

Gość Karolinjaa
Khi, ja tez co chwile wchodze i czytam a tu spokoj ;-) moze wszyscy juz na porodowce? Moja mama sie dzisiaj smiala i powiedziala mi ze mam okna pomyc, to moze mnie cos ruszy. Mi po pierwszym porodzie wyskoczyla opryszczka (z bolu zagryzalam wargi i chyba z przemeczenia,bo wczesniej nir mialam z tym wiekszych problemow). Nie wiem czy jestescie poinformowane ,ze to jest bardzo niebezpieczne dla noworodka a ja oczywiscie o tym nie wiedzialam(dlatego o tym Wam pisze). No i nie zwracalam na to wiekszej uwagi,nie dezynfekowalam rak, dopiero przy wypisie mi lekarz powiedzial ze w czasie karmienia mam uzywac maseczke ochronna i zeby czesto myc i dezynfekowac rece przed kontaktem z maluszkiem .pozniej bylam tak przewrazliwiona ,ze gdy ktokolwiek nas odwiedzil to patrzylam na usta czy ktos nie ma tego paskudztwa.mam nadzieje ze tym razem nie zlapie tego paskudztwa. Dzisiaj znowu mialam bezsenny wczesny poranek, bo znowu nie moglam spac miedzy 5 a 7:30, a gdy mi sie fajnir zasnelo, to juz musialam wstawac. Tez tak czasqmi macie , ze lezycie 2-3 godz i nic? Mam nadzieje ze dizisiaj bedzie lepiej ;-)

Gość goscEwa
Karolina na mnie nie działają takie rzeczy jak mycie okien. Dziś już wysprzatalam wszystko co możliwe nawet podłogę na kolanach umylam ! Chyba pozostaje czekać aż mała sama zdecyduje wyjść na świat. A co do spania to już boję się tej nocy bo wczorajsza była straszna, większe pół nocy nie przespane...Ewa

Khii jeszcze ja jestem nierozpakowana ale już w szpitalu, rano odszedł mi czop i jakby wody, co się jednak okazało to nie były wody, potem dużo krwi, niby rozwarcie jest ale małe i czekamy.