Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę zbić dziecku temperatury pomocy co mogę zrobić

Polecane posty

Gość gość
Nie obrazajcie siebie nawzajem. Matka byla niespokojna o swoje dziecko i lepiej raz do szpitala pojechac za duzo niz za malo.

Gość gość
Do szpitala sie jedzie jak jest poważna potrzeba a nie jak matka nie potrafi zając sie własnym dzieckiem

Gość gość
21:45 to,że ciebie matka miała gdzieś nie znaczy że.każda matka ma.gdzieś swoje.Dziecko i zamknij już.jape

Gość gość
Ja od kilku lat pracuje jako pielegniarka,pracowałam tez na oddziale dziecięcym.Wiele rodziców jest takich"panikarzy",często to wlasnie rodzice potęgują strach dziecka tekstami np "nic sie nie bój,nic nie będzie bolało",zanim dziecko zorientuje sie o co chodzi.Wiele tez było sytuacji,ze dziecko lekki katar,kaszel a matka w szpitalu z dzieckiem-jednak uważam,ze niczego nie należy bagatelizować.Osobiscie tez uważam ze lepiej pojechać do szpitala raz za dużo niż raz za mało.Poza tym do gościa który tak czopki stosuje-licz sie z tym,ze nie każde dziecko je toleruje.

Gość gość
Autorko i jak temp spadla?

Gość gość
Hej tu autorka, Na hejty odpowiadać nie będę :D Byliśmy z małą w szpitalu-dostała dwa zastrzyki-po jednym nie spadło tak jak powinno.Zrobili podstawowe badania-diagnoza-angina,bez płaczu sie nie obeszło ale mamy antybiotyk i juz powinno być lepiej.Goraczka jest nada wysoka,ale o tym lekarka informowała,ze tak może być.Dziekuje pomocnym Mamusiom :) Pozdrawiam

Gość gość
Nie głupio Wam teraz hejterzy?

Gość gość
Nie, bo ja bym dawno była w przychodni, a nie siedziała na forum, a potem zwracała d**e na Sorze. To zwykła angina, matka panikara. Na drugi raz do lekarza, a nie temacij na Kafe.

Gość gość
Zarówno wysoka gorączka jak i angina są poważnymi dolegliwościami u dziecka, na granicy zagrożenia życia. To nie dorosły!

Gość gość
Jakieś tam opuchlizny, trudności z oddychaniem, konieczność podania zastrzyku jak najszybciej... z czym tu było czekać do rana i kolejki w przychodni? Do południa następnego dnia to dziecko mogło ledwo charczeć, głupi ludzie.

Gość gość
Weź się lecz. Moje dziecko miało mnóstwo angin ze względów na trzeci migdał, gorączki większe i gdybym miała tak panikować, bo angina... Jakbyś się uparła to zwykła grypa też może być niebezpieczna. A nawet katar...ech baby...

Gość gość
Oczywiście że zwykła grypa u małego dziecka może być bardzo niebezpieczna. Lepiej jak najszybciej podać pierwszą dawkę leku niż czekać x godzin niewiadomo na co.

Gość gość
Co za histeryczka niedługo bachorek kupy nie zrobi a ta będzie na pogotowiu

Gość gość
Ale trolle