Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę zbić dziecku temperatury pomocy co mogę zrobić

Polecane posty

Gość gość

Córka 4 lata,od rana gorączka,podaje co 4h ibuprofen na zmianę z paracetamolem (syropy ).Dwie godziny temu dostała syrop a znów ma temperaturę 39,3.Co mogę jeszcze zrobić?Robie jej okłady.

Gość gość
Chlodna kąpiel. Okłady na kark. Nie przedawkuj leków, można łączyć ibuprofen z paracetamol

Gość gość
Jak masz w okolicy nocną i świąteczną pomoc lekarską, to się przejedź. Gorączka, która nie reaguje na leki (mimo właściwego dawkowania) jest wskazaniem do takiej wizyty.

Gość gość
Do szpitala mamy 20 km wiec w miarę blisko,można wsiąść i jechać z nią,tylko nie wiem czy mnie ktoś z personelu "nie zjedzie" za to ze przyjeżdżam tylko z gorączka,innych objawów brak.Ale maz mówi,ze chociaż zastrzyk dostanie i jej może zejdzie ta gorączka.Sprobuje jeszcze z kąpielą.

Gość gość
Nawet jak cie opieprza to co z tego? Dziecko ważniejsze niż jakieś baby kręcące nosem. Możesz podać tez kidofen duo

Gość gość
zimne okłady na łydki

Gość gość
Do szpitala, taka goraczka to nie żarty. Tylko goraczka, to az goraczka u dziecka.

Gość gość
Powiedz ze masz PRAWO do korzystania z tej opieki a przyjęcie dziecka to ich OBOWIĄZEK.

Gość gość
Dziewczyny,spróbuje jeszcze z ta kąpielą plus okłady.A może czopki będą skuteczniejsze?Siostra mi tak radziła,ale ja nigdy u niej nie stosowałam,może Wy macie doświadczenie?

Gość gość
A ma kaszel lub jakieś inne objawy?

Gość gość
Wlasnie nie,nie ma nic,tyle tylko ze nie ma apatytu,dzisiaj zjadła jeden jogurt i dosłownie dwie łyżki rosołu.

Gość gość
Spróbuj z ta kąpielą może pomoże. Jak nie to w samochód i do szpitala dostanie zastrzyk może kroplówkę i wrócicie do domu spokojnie. Czopka podaj ale najwcześniej po 4h od ostatniej dawki. Jak nigdy nie stosowałaś to połóż dziecko na swoich kolanach na brzuszku posmaruj o***t,włóż i przytrzymaj pośladki żeby nie wyszedł.

Gość gość
Mała juz po kąpieli,dałam jej ciepła herbatę i położyłam do łóżka,jak nie spadnie za jakieś 20-30 minut to jedziemy do szpitala,strasznie sie martwię.Czy to może być coś poważnego?Ona nigdy nie chorowała,ewentualnie jakiś katar,kaszel i stan podgorączkowy,ale nie taka wysoka :(

Gość gość
Moja coreczka tak wysoko goraczkuje. Rozbierz dziecko do majteczek. Na glowe chlodny ale nie zimny oklad. Uwazaj z zimnymi kapielami zeby tez nie byly za chlodne.

Gość gość
Ja spi to nie przykrywaj pamietaj o tym

Gość gość
Kąpieli nie robiłam jej takiej zimnej,tylko mniej ciepła.Jej wlasnie jest zimno i okrylam ja kołderka,nie ma dreszczy.Jest rozdrażniona i płacze o byle co :O

Gość gość
Ma okłady na główce i łydkach.Pije,nie jakoś bardzo dużo,ale pije.Czopka nie podawałam.

Gość gość
Wiesz moje dziecko goraczkuje do 41 stopni nawet. Zazwyczaj jej nie przykrywam dopiero jej sie zaczyna robic zimno kiedy goraczka spada. Wiec moze tak jest u Twojej malej

Gość gość
Jakby doszły wymioty to bezzwłocznie do szpitala

Gość gość
Moje dzieci gorączkują w sezonie zimowym. Zaczyna się pierw od gorączki ,katar, później kaszel.Ale żeby gorączkować w sierpniu? To raczej nie przeziębienie o tej porze roku...

Gość gość
No to może jej spada i dlatego tak jej zimno,zobaczę za pare minut.Mam nadzieje ze wymiotować nie będzie. Chciałabym juz dzisiaj jej nie ciagnąć do szpitala,mam nadzieje ze nie trzeba będzie:(.41 stopni? O matko mam nadzieje ze u nas takiej wysokiej nie będzie. Ja sie wlasnie zastanawiam czy jej wczoraj nie przewiało trochę. Byliśmy na rowerach i jak wracaliśmy to zerwał sie wiatr i zaczęło trochę padać,może to od tego? Chociaż z drugiej strony nie raz była taka sytuacja i chora nie była

Gość gość
Wiesz jak nie ma innych objawow niz goraczka to moze byc zapalenie pecherza. Sprawdz to jutro.

Gość gość
Dla mojej najskuteczniejszy był kidofen, zbijal na 6 godzin okolo, więc bezpiecznie na noc, ale naprzemiennie też dawalam i też było jak piszesz, ze po 2-3 godz. temperatura wracała. Kulka razy tak było, niby dobrze, że walczy, ale jak nie da się zbić albo mija 3 doba to najczęściej potrzebne już inne leki.

Gość gość
Minęło pol godziny,a temperatura ani drgnęła,ubieramy sie i jedziemy do szpitala:(

Gość gość
Kidofen,zaopatrze sie,ale dzisiaj juz pojedziemy niech ja przebadają.

Gość gość
Włóż jej jeszcze ten czopek a nie będziesz sie teraz po szpitalach tłuc ja p*****le co za patologia dziecku czopka nie wsadzi woli do szpitala z byle gownem lecieć

Gość gość
39,3 to nie jest temperatura na szpital. Dobrze, ze karetki nie wzywasz.

Gość gość
Czy pewna hodowla z ZK w P dalej preferuje krycie martwym reproduktorem? :D

Gość gość
To jest indywidualna sprawa, ja zawsze czekam, zbijam, ale jak się niepokoisz to jedź, noc przed wami, może pomogą.

Gość gość
Nie trzeba się przejmować tym, co lekarz powie na to, że przyjechaliscie "tylko" z gorączka. Zresztą podejrzewam, że nic nie powie.