Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Notoryczne pożyczanie pieniędzy

Polecane posty

Gość gość
W lidlu na start nie zarobi sie takiej kasy kasa wzrasta wraz ze stazem pracownika nie mieszajcie dziewczynie w głowie

Gość gość
Może faktycznie tak spróbuję zrobić. W czasie studiów zawsze mogę powiedzieć, że idę na uczelnię czy coś

Gość gość
p********a rodzina

Gość gość
Mówiłam, że będzie zła? Obrażona i naburmuszona przyszła, mówi że 'twój brat ma dla mnie więcej serca' wspominałam, że mi też robi regularne jazdy i twierdzi 'twoje życie jest beznadziejne' i że ja niby nic nie robię (no tak, nie studiuję, nie pracuję, nie idę teraz do policealki - chyba jej się z nią pomyliło). To nie tylko problem kasy, ale też atmosfery w domu. MA też bzika na punkcie sprzątania i uważa, że każdy powinien we własnym pokoju mieć błysk. Jak u mnie jest minimalnie rozwalone na biurku ?(tak, minimalnie) to słysże jaka to ja nie jestem. I zawsze jej mówię że to jest mój pokój i ona nie ma nic do tego psychoza po prostu

Gość gość
klasyczny przykład toksycznego rodzica.Tu nic nie zdziałasz.Pracuj,nie mów ze pracujesz,odkładaj na swój własny start po wyprowadzce,nooo troche ci może być potrzebne na psychoterapie jak masz słabszą psychike.

Gość gość
Chodziłam na dwie terapie, do psychiatry też ale szczerze, to mi najbardziej pomogło właśnie podjęcie pracy, częstsze wyjście do ludzi. Terapie niewiele dawały. Ale z jelitem drażliwym nadal się do konca nie uporałam, ono jest chyba na tle nerwicy wegetatywnej. Miałam duuże problemy przez prawie rok, z małymi przerwami, teraz trochę przeszło, bo chyba trochę podleczyłam te jelita i mam większy relaks w wakacje

Gość gość
dokładnie lepiej nie mów gdzie będziesz mieszkała,odetnij sie. Ja sie odcięłam,a po kilku latach matka błagała o kontakt,wiec nawiazałam,to był ogromny błąd.Mam 39 lat,jestem obecnie na urlopie,powiedziałam w pracyże jade na mazury żeby mnie nie atakowali telefonami,wczoraj matka poszła do mnie do pracy,ot tak odwiedzic mnie i dowiedziała sie ze od czwartku mam urlop,to powiedziała jak to? a mi mówiła ze w pracy jest. No tak,bo nie chciałam żeby mi przyłaziła bo malujemy pokój.I tak non sop,powiesz że cie wieczorem nie ma to przylezie "bo przechodziła" ,powiesz żeby nie przychodziła bo chcesz pobyć z mężem,obraza majestatu,skłamiesz obraza.Szczerze wam powiem ze moja teściowa w porównaniu do niej to anioł.

Gość gość
Takie jaja odwaliła, że nie oddała w pracy tej kasy (wywnioskowałam że ją miała bo mówiła że jej brat pomógł), tylko napisała karteczkę do ojca żeby jej zostawił kasę bo musi w pracy oddać, weszłam w nocy do kuchni po wodę i zobaczyłam :P

Gość gość
Dzisiaj usłyszałam, że z apartamentów dostanie poniżej 200. Wiec generalnie nie mam co liczyć na oddanie choć części kwoty. Pewnie dopiero 10. Mam dość, po prostu mam serdecnie dość. Całe szczęście, że nie kupiłam jednej rzeczy dla zwierzaków, teraz tylko mieć na weterynarza, a sobie to co najwyżej mogę ziemniaka na obiad kupić. Nie skomentuję, że chciałam gdzieś jechać z chłopakiem, a nie chcę, żeby on wszystko stawiał. Wszystko jest do niczego.

Gość Porada dla ciebie
Masz ewidentne "toksyczną matkę". Proponuje na wstępie przeczytać: https://www.psychologiczny.com.pl/art/104,toksyczna-matka-cechy W dalszej kolejności, ... i teraz nie poczuj sie urażona, odwiedzić psychologa. Pomoże ci ustosunkować sie do postawy roszczeniowej twojej matki. Powie jak powinnaś postępować w dalszym życiu aby nie stać sie jej ofiarnym kozłem. Jeżeli nie wyrwiesz sie z tego koła udręki, wzlotów i upadków to ... Niestety ale powiesisz profil i temu wariactwu nigdy nie bedzie końca. To nie twoja wina, pokolenie postkomunistyczne przyjmuje postawę roszczeniowa nawet w stosunku do dzieci. Powodzenia i siły ci życzę.

Gość Bazienka to do ciebie
Bazienka - ty piszesz takie bzdury ze aż słabo. Naucz sie czytać i pisać a potem proponuje samobójstwo bo i tak nikt twoich rad na serio nie weźmie. Pijana czy naćpana jesteś non stop? Podejrzewam ze samotna i niekochana siedzisz przed kompem i wypisujesz hejty bo świat ma cię głęboko gdzieś. To jedyna forma w jakiej możesz zaistnieć, czyż nie? Zakładam sie ze tak. Obojętnie co napiszesz ludzie i tak wiedza jak żałosna i samotna osoba musisz być. Co za wielki smutek buuuuuuu...

Gość gość_Andrzej
Nie znoszę notorycznych pożyczkobiorców!! To ludzie bez honoru i godności. Jak wiecznie potrzebują dopożyczać od innych to niech zmienią pracę czy pojadą zagranicę, a nie żebrać ciągle od innych! Ja osobiście robię kontraktowo zagranicą (co wiąże się ze sporymi minusami jak rozłąka z bliskimi, życie na walizkach, itd.) ale za to mam takie finanse, że jestem w pełni niezależny i nic od nikogo nie potrzebuję.