Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skrzep, "mieso", podczas okresu, co to moze byc?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem do końca jak to określić, skrzep raczej byłby złym określeniem, ale ostatnio podczas okresu zauważyłam kawałek "mięsa", wyglądał jak jakaś tkanka, koloru lekko różowego, skóry. Mam nieregularne cykle ale mimo wszystko mało bolesne tym razem z bólu nie mogłam wytrzymać, ani nie potrafiłam siedzieć ani leżeć, był niewiarygodny, po trzech dniach ustąpił i wszystko było w porządku. Wizytę u ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie, a zastanawiam się czy to normalne, ta "tkanka" czy powód do niepokoju bo zaczynam się stresować

Gość Cleo1976
Wraz z krwią miesiączkową wypływają fragmenty wyściółki macicy, które mogą być widoczne jako niewielkie skrzepy czy fragmenty tkanki.Niekiedy miesiączka to w rzeczywistości bardzo wczesne poronienie-wówczas to krwawienie może być trochę bardziej obfite, a skurcze nieco silniejsze.Jeżeli krwawienie wymaga zmiany podpaski lub tamponu częściej niż co 2-3 godziny, a bólu nie łagodzą normalnie stosowane środki lub miesiaczce towarzyszą omdlenia, gorączka, itp.należy udać się do lekarza.

Gość gość
A duża jest szansa, że było to poronienie? Gorączki nie miałam, ale osłabiona byłam bardzo, raz się zdarzyło ze mało co nie zemdlałam. Ból był po prostu okropny, bardzo silny, nie można do niczego porównać, do tego ból w dolnej części kręgosłupa. Jak już się położyłam, ciężko mi było wstać.

Gość gość
Nieregularne czyli od ilu do ilu dni? Wspolzylas, zabezpieczaliście się?

Gość gość
Dla mnie to wyglada na poronienie.

Gość Cleo1976
Dla mnie też.Niepokojące są te bóle kręgosłupa i osłabienie.Idź do lekarza.

Gość gość
Wiem, że to może głupie co teraz napiszę ale różnie to bywa przeważnie okres pojawia się co 2-3 miesiące, kiedyś bywało że co 4-5. Współżyłam bez zabezpieczenia z narzeczonym, byliśmy swiadomi że mogę zajść w ciążę , dziecko by było chciane i okres właśnie spoźniał mi się ponad 3 miesiące ale pomyślałam że nie ma objawów, a może poczekam jeszcze jakiś czas z testem bo w końcu mam nieregularny cykl i okres przyjdzie i przyszedł, ale taki właśnie jak opisałam. Żałuję teraz tylko ze testu nie wykonałam