Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość EwelinaEwelina
W poniedzialek. Dzisiaj miala lisssaa

Gość Lisssaa
Ja dziś miałam usg :) Lekarz miał bdb sprzęt i było widać bijące serduszko :) dodatkowo dodał, że najprawdopodobniej jeszcze wczoraj serduszka by nie było... Po wielkości zarodka tak stwierdził :) dziś biło pięknie :)

Gość EwelinaEwelina
Lisssaa ciesze sie Twoim szczesciem ! :) super teraz mozesz odetchnac :)

Gość gość
lissa a w którym tygodniu i dniu jesteś?

Gość Lisssaa
Gość wg. mnie 6t i 2d, ale wg. ginekologa 6t i 0d ;) termin z usg też dwa dni później niż z ostatniej miesiączki :) Ostatnia miesiączka 07.09 :) zupełnie inaczej czuje tą ciążę jak widziałam WYRAŹNIE to bijące serduszko :) czekam teraz na Wasze!

Gość EwelinaEwelina
Lisssaa, 6t1d pokazuje moja aplikacja :) A ostatnia miesiaczke mielismy w tym samym dniu

Gość bett
Ja jestem 5 dni bez okresu, testy negatywne, beta 52. Jutro powtórzę bo martwię się, że mało... W poprzedniej ciąży miałam ponad 400. Miał ktoś tak?

Gość Lisssaa
bett spokojnie, bo zwariować można! Poczekaj choć wiem, że to trudne. Ewelinka tak tylko moje cykle były 27dniowe, a Twoje? Hmmm te +/-2dni to pewnie nie ma znaczenia :)

Gość gość
Bett test ciążowy nie wykryje jeszcze bo za niska beta. We krwi jest zawsze wyższe stężenie niż w moczu. Zazwyczaj jak w krwi jest koło 100 to wtedy ledwo ledwo wychodzi na teście. Zależy który to dzień cyklu bo jak po miesiączce to beta powinna być wyższa co rokuje na poronienie. Chyba ze jesteś przed terminem okresu albo masz nieregularne cykle. Inaczej będzie słabo tzn nie utrzyma się

Gość gość
Dopiero teraz przeczytałam dokładnie skoro jesteś 5 dni po to stawiam na biochemiczna

Gość EwelinaEwelina
Ja mialam roznie 27/28. Dokladnie to bez znaczenia :) masz zdjecia na pamiatke? Bett, powtorz bete. Bo serio zwariujesz..

Gość bett
Czyli jeśli po 48 będzie prawidłowy przyrost to może będzie ok? Bo juz mnie zestresowani z tą ciążą biochemiczna :(

Gość gość
bett a kiedy miałas owulacjie i jak długie masz cykle? to ważne

Gość Lisssaa
Ewelina tak! Mam zdjęcie :) Bett, a masz w ogóle regularne cykle?

Gość bett
Owulacja ok 1.10, cykle regularne 28 dni

Gość gość
Teraz przyrośnie prawidłowo po tem spadnie. Będzie biochemiczna jak dla mnie 90% ze nic z tego. Nie tym razem

U mnie baaaardzo słabą kreska na teście była przy becie 19. W pierwszej ciąży test wyszedł dopiero przy becie około 100. Różnie to bywa. Testy o czułości 10

Gość gość
Przy takich cyklach to nawet 95% ze biochemiczna

Ale troll gwiazdorzy. Specjalista co po polsku pisać nie umie. Żenada. I diagnozuje biochemiczną przez internet. Też mogę pogooglować i eksperta udawać

Gość gość
Megulka ty to już ekspert od karmienia. Z niecierpliwością czekam na twoje usg :D

No co Ty. Już nie karmię - specjalnie na Twoje życzenie :D :D USG na pewno się pochwalę. Ekspertko :D

Gość bett
A po czym wnioskujesz że przyrośnie i spadnie? Może od razu spadnie? Albo będzie tylko przyrastac... Ja pytałam czy ktoś miał podobne, nie prosiłam o diagnozy

Bett, może owulacja się przesunęła. Regularne miałaś cykle? Powtórz bete. Trzeba czekać i tyle. Trzymam kciuki

Gość gość
Widać, że Troll faktycznie ma coś ze słownikiem. Widać odrazu po stylu, że to on zmienia wyrazy. I wcale trolla nie bronie. Jestem obiektywna :) Megulka na prawdę odstawilas dziecko od piersi?

Gość gość
bett dziewczyny mają racje na pewno owulacja się przesunęła stąd niska beta poczekaj troszkę na pewno podskoczy beta ,najważniejsze są teraz przyrosty co 48h musisz badać

Gość gość
bett kiedy kolejna beta? warto zrobić ją

Już więcej nie piszę o moim kp. Nie chce mi się ludzi uświadamiać. Jak ktoś ma wiedzę sprzed wieków to jego sprawa :) Mam się dobrze, moje dzieci też - to najważniejsze :)

Gość gość
bett a badałaś progesteron w drugiej fazie może powinnaś skonsultować tą bete z gin i wziąsć coś na drugą faze np. luteinę lub duphaston i wtedy poskoczy szybciej bo jest bardzo niska ale też owulacje mogłaś mieć bardzo póżno ,musisz z gin skonsultować to - bett trzymamy kciuki i dawaj znąć jak u ciebie ,fajnie ze tyle jest czerwcówek

Gość gość
pytanie do naszego gościa/trolla jaka powinna być beta w dniu miesiączki najniższa np. jej wartość przy cyklach 28 dniowych żeby rokowania były dla tej ciąży ?