Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość gość
klotka super! A ktory to tydzień?

Gość lenka0311
Klotka to super wiadomości . oficjalnie gratuluje :) bo juz jest czego w 100% . :)

Gość gość
Tylko pecherzyk, ale pamiętam że w pierwszej ciąży w tc było widać serduszko.

Gość gość
Klara. Myśle ze zawsze będziesz pamiętać ta sytuacje ze mogłaś coś zrobić... No trudno oby cię to czegoś nauczyło a i przy okazji inne dziewczyny. Za nim zajdziesz w kolejna ciąże radzę znaleść przyczynę chyba ze straty spływają po tobie jak po kaczce to próbuj dalej ,,w ciemno" życzę ci abyś następna ciąże zakończyła zdrowym porodem i troszkę więcej odwagi w podejmowaniu decyzji, lekarz to nie Bóg pamiętaj o tym.

Gość gość
Klitka, pewnie masz zapalenie pęcherza tak jak ja miałam. Ginekolog zapisał mi urosept, do tego piłam herbatę z żurawina i dodawałam do niej swojska konfiturę z żurawiny, piłam wodę z cytryna, po tygodniu mi przeszło.

Gość cyferka123
klotka u mnie z usg także wychodzi 6 tydzień i 3 dzień :D W piątek jak bylam to maleństwo miało 2,22mm :D to teraz powinno być dwa razy większe! <3 Gratulacje!

Gość Czerwcowa mama 2018
Gość 20:50 to ja pisałam czerwcowa mama. Klara przykro mi. Często badacie betę, ja zrobiłam raz. 18 dnia wyższych temperatur miałam 1620. Dziś sobie zmierzyłam temperaturę i mam 37.00, czyli taka sama jak zawsze w III fazie. Macie już mdłości, ja jeszcze nie mam, ale za to mam wzdęcia i ból piersi, tez chce mi się spać i zmęczona jestem, marzę o zwolnieniu.

Gość Megulkaaa
Klara, olej trolla. To jakąś nawiedzona kobieta. Wspolczuje Ci bardzo. Trzymaj się. Ja mam pierwsza wizytę 27.10. To będzie jakoś 6+3. Licze na bijące serduszko. Czuje się ok

Gość gość
Megulka a niech mnie Klara oleje wszyscy to zróbcie. Ale to jej i tak nic nie pomoże. Właśnie dlatego ze olała rady tak to się skończyło zreszta z tego co widać było z wpisów inne dziewczyny te jej radziły działanie a nie siedzenie bezczynnie. Wiec? Ze ja niby taka zła? Nie było wpisów typu: nic nie rób czekaj spokojnie. Każdy jej kazał działać. Wiedziałam ze to się tak skończy o czym zreszta otwarcie pisałam. Oprócz mojego fakt mało delikatnego podejścia udzieliłam jej dużo cennych informacji których nie zakodowała. Mam chociaż nadzieje ze komuś się one przydadzą.

Gość gość
Odpowiem na pytanie zadane przez jednego gościa dotyczące Acort i Heparyny. Z reguły nie stosuje się tych leków jednocześnie. Acart jest lekiem stosowanym profilaktycznie przy ciąży jeśli jest zwiększone ryzyko zakrzepicy bądź badanie dd dimery wyszło ponad normę przed ciąża (pod czas ciąży dd dimery potrafią znacznie wyjść po za normę i z reguły nie jest to stan niepokojący) wówczas zaleca się branie leku. Heparyna jest silnym lekiem i ma działanie typowo przeciw zakrzepowe. Zawsze jest stosowana przy trombofili. Każdy lek rozrzedzający krew nawet aspirynę należy odstawić przed jakimi kolejek ingerencjami chirurgicznymi bądź porodem (aspiryna w ciąży zakazana!) Powyższy post jest jedynie postem informacyjnym i nie zastąpi wizyty i konsultacji zlekarzem ani farmaceuta. Należy go traktować jedynie poglądowo.

Gość kwiatek88888
Paulina tez bylam u lekarza wczoraj,jest pecherzyk i termin przewidywalny o na 21.06

Gość kwiatek88888
Tylko polowa wiadomości mi sie wkleila...Jestem bardzo niezadowolona z nowej Pani doktor,wracam do mojego starego lekarza choc bede musiala przez cale miasto do niego jezdzic..Ale liczy sie komfort i podejscie..Jak sie czujecie?Ja gdyby nie bol piersi nie wierzylabym ze to juz..Tym bardziej ze to pierwsza ciaza i nadal jestem w szoku choc dzidzius planowany:)

Kwiatek, tydzień temu mówiłam to samo a od przedwczoraj zaczęły mi się mdłości i nadrażliwośc na zapachy. Poza tym jest ok ;)

Gość Justyna010102
Klara, przykro mi... U mnie dziś jakos tak troszke lepiej, mdłości mniej ale wolę nie zapeszać. Ja początkowo też nie miałam żadnych oznak poza bólem piersi. Nudności zaczeły się jakis tydzień temu. Ale ja to chyba jestem najdalej w ciąży bo u mnie już 7+4, termin 02.06

Gość lenka0311
Kwiatek pewnie ze wracaj. Po co na wizytach masz się denerwować i wychodzić niezadowolona. Jak wstałam tez myślałam ze już lepiej dziś będzie ( aż się przestraszylam ze tak dobrze się czuje) . jednak już teraz standardowo. Mdłości. Dziewczyny miewacie już zgage?

Gość gość
Hej dziewczyny które z was już słyszały serduszko i kiedy bo nie wiem czy już iść do lekarza

Gość Justyna010102
Ja słyszałam w pon ale to już był 7+2. Wcześniej byłam w 5+2 i niestety było widać tylko zarodek, bez serducha.

Gość gość
Justyna dzięki za info. A ktoś miał serduszko w np 5 tydz 3 dni itp?

Gość Lisssaa
Ja ide jutro po 13stej na usg :) a będzie to 6t i 2d więc dam Ci Justyna znać, choć na nic się nie nastawiam aby nie było zawodu, że serduszka jeszcze nie ma...

Gość Lisssaa
Justyna/gość :) myślałam, że o to serduszko pyta Justyna ;p

Gość gość
pytanie do gościa naszego- od jakiej wartości bety hcg widać serduszko na usg? wiem że pęcherzyk to od wartości 1000-1500 chyba a nie wiem od jakiej warosci serduszko? - proszę podziel się z nami wiedzą

Gość cyferka123
u mnie 5t5d było serduszko!

Gość gość
Cyferki 5t i 5d od ostatniej @?? Czy od zapłodnienia?

Gość cyferka123
5t5d zgodnie z usg. Wg daty ostatniej miesiączki był to 6t0d, ale ja mam 30 dniowe cykle, stąd ta rozbieżność :)

Gość gość
Bijące serce pojawia się ZAWSZE w 21 dniu od zapłodnienia czyli 5 tydz i 0 dni. Ciężko jest określić dokładna datę oraz mało który sprzęt jest w stanie odnaleźć echo zarodka w tak wczesnej ciąży. Nie stosuje się żadnych granic bety co do jej zależności a tętna. A to dlatego ze później beta przyrasta u każdego inaczej. Prawidłowy przyrost to min 66% a max 300%. W ciąży pojedynczej jest inny niż w mnogiej ponad to amerykańskie badania dowodzą ze na podstawie pierwszych przyrostów hcg można określić płeć żeńskie płody maja wyższy przyrost dlatego są to płody silniejsze i zazwyczaj to one są właśnie ,,sztucznie” tworzone przy in vitro. Przyrost wyższy niż 300% może sugerować ciąże mnoga lub zasniad groniasty. Dlatego nie da się ustalić wartości hcg w porównaniu do serduszka. Przy dobrym sprzęcie powinno być uwidocznione po skończonym 5 tyg wedlug om zakładając ze owulacja była w 14 dniu cyklu. Do końca 7 tyg przy regularnych cyklach serduszko musi być widoczne. Jeśli cykle są nieregularne czeka się do 8 max 9 tygodnia Troll

Gość EwelinaEwelina
Dzisiaj caly dzien nerwowa. Kazdy oberwal. Wszystko irytuje. " podstawie pierwszych przyrostów hcg można określić płeć żeńskie płody maja wyższy przyrost dlatego są to płody silniejsze " hm fajna ciekawostka.

Gość gość
Niby w Europie tej teorii nie uznają. Jest to puki co trochę kontrowersyjne. Jak wpiszecie sobie w google to wyskoczą wam informacje ma ten temat. Jak macie ochotę to zapamiętajcie swoje procentowe przyrosty a po tem porównamy jak będziecie znac płeć. Z tad tez na normach są az tak szerokie zakresy.

Gość EwelinaEwelina
Na pewno przyrownamy :)

Gość gość
Trollu ;) jakie jest Twoje wykształcenie? Medyczne? :)