Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość EwelinaEwelina
Troll napisal ze zazwyczaj wychodzi okolo 100. Do stowki mi daleko

Gość gość
troll jest laikiem i chciał się popisać- nie wyszło trudno musi się douczyć ,

Gość gość
Nie sprawdzisz tym badaniem. Ono sprawdza tylko czy masz przeciwciała a nie czy chorowalas. Jak dziecko było szczepione to ma przeciwciała ale szczepionka na ospę ma na celu pomoc w łagodnym jej przebiegu a nie zapobiega chorobie. Dlatego jest tak jak tam ktoś napisał nie możesz sprawdzić czy bylas chora a jedynie obecność przeciwciał. Wiem co mówię bo ja właśnie byłam taka ,, mądra” zbadałam poziom wyszło ze przeciwciała są potem byłam w ciąży i zachorowałam na ospę nie życzę nikomu :( potem prawie z morda na lekarza ze jak to i w ogóle a on do mnie spokojnie. Najwyraźniej była pani szczepiona jako dziecko stad obecność przeciwciał. Wytłumaczył ze ich obecność nie daje żadnej gwarancji na przebyta chorobę. Podsumowując można sprawdzic czy są przeciwciała ale czy się chorowało nie. Ktoś dobrze napisał wiem bo swoje przeszłam

Gość gość
Ewelina wynik około 100 jest zazwyczaj choć tez nie jest gwarancja jak bylas szczepiona i chorowalas. Z różyczka jest jak z ospa z tymi szczepieniami jak tam gość napisał. Ja bym obstawiała ze bylas szczepiona ale nie chorowalas chociaż ilość przeciwciał tez zależy jak organizm do tego podejdzie. Troll

Gość gość
dziewczyny pytanie z innej beczki również do trolla - do tych które już rodziły- a mianowicie termin z usg rozni się o tydzień niż ten z om tzn z usg jest młodsza czy cc może się odbyć np. po ukończonym 38tc czy lekarze czekają zazwyczej do 40tc ? po którym tygodniu ciązy bezpiecznie można wykonać ciecie? - listopadówka

Gość gość
Szczepionka na choroby zakaźne nigdy nie da tak dużej ilości przeciwciał co przebyta choroba bo gdyby dawała to by chroniła nas całkowicie a tak nie jest. Gość od ospy

Gość EwelinaEwelina
Aha, no to juz rozumiem. Wiem ze bylam szczepiona

Gość gość
Listopadowka nie ma jednoznacznej odpowiedzi o tym decyduje lekarz już na końcu w oparciu o wagę dziecka twoje ciśnienie ogólna kondycję ale na pewno jeśli z usg na końcu wyjdzie 37 a z om 38 to poczeka No chyba ze byś miała nadciśnienie albo tętno dziecka słabe czy coś. Od 36 tyg ryzyko oznak wcześniactwa spada do minimum ale jak nie ma wskazań to na pewno wcześniej niż 38 z usg ci nie zrobią. Troll

Gość EwelinaEwelina
Takie przemyslenia mam. Jak urodzilam poerwsze dziecko to w marcu 2016 r. Wzielam za namowa lekarza zastrzyk antu. Depo-provera czy jakos tak. Namawial mnie ze to mega z******ty sposob antykoncepcji przy karmienii piersia. No i wzielam. Czulam sie po nim tragicznie. W czerwcu juz nie wzielam kolejnej dawki. W pazdzierniku dopiero dostalam okres (jak odstawilam od cyca). Czytalam ze przez ten zastrzyk mialy problem z zajsciem przez kilka lat, albo kobiety ronily. Mi sie udalo za drugim razem staran. Myslicie ze moge sie czegos obawiac? Ze przez to moge jakies miec problemy? Przez wlasna glupote?

Gość EwelinaEwelina
Bardzo chaotycznie napisalam za co przepraszam mam.nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi

Gość gość
Jakbyś miała problemy to z zajściem wiec teraz to już raczej nie. Ewelina z tego co pisałaś to od początku wszystko idzie dobrze. Nie doszukuj się. Troll

Gość EwelinaEwelina
Taka moja natura

Heej, miałam dzisiaj USG, wszystko w porządku. Bóle brzucha, jajników są normalne. Slyszalam znowu serduszko, rozczulam się jak widzę ten pulsujacy punkcik ;) No i są nóżki i rączki, ale ja osobiscie niw umiem ich wypatrzec. Maluch ma 2,5 cm ;) Podobno trochę za mało jak na tydzień wg miesiączki (10). No i schudłam. 1,5 kg od ostatniej wizyty. To normalne? Lekarz nie skomentował, ja nie zapytałam i nie wiem teraz. Nie wymiotuję, jem normalnie, a tu mniej ma wadze...

Gość Marikaa88
Trollu Wczoraj cały dzień wymiotowałam na pewno ponad 20 razy. W końcu wzięłam tą rękę n wczoraj cały dzień wymiotowałam na pewno ponad 20 razy. W końcu wzięłam torecan i hydroxyzyne , Co miałam już wcześniej przepisane od lekarza. Dziś wymiotowałam tylko raz za to tragicznie boli mnie głowa. Nie mam się wstać z łóżka nie mogę jeść. WIwlam już 2 apapy , nie A duO ?

Gość Marikaa88
A głowa mnie dalej boli

Gość gość
Marika Apap w ciąży możesz brać zgodnie z ulotka. Tylko skoro az tyle wymiotujesz to raz ze apap ci się nie wchłania całkiem a dwa może dodatkowo podrażniać żołądek po mimo ze ogólnie jest delikatny. Może spróbuj w czopkach? Troll

Gość Marikaa88
A to spróbuje , bo nawet nie wiedziałam ze jest. Dziekuje

Gość gość
Matika Apap to nie wiem czy jest w czopkach ale paracetamol to ta sama grupa leków. Chodziło mi ogólnie o przeciwbólowy w czopku. Troll

Gość Nowiulka
Dziewczyny wszystkie wiemy jak ważne jest zdrowe odżywianie w ciąży, ale czy pozwalacie sobie czasami na jakiś grzeszek w postaci fast fooda?:) u mnie ciężko z jedzeniem, tzn. ciągle czuję głód i od razu muszę zjeść bo mi nie dobrze się robi, ale na nic nie mam ochoty, wmuszam w siebie jedzenie bez przyjemności z jedzenia. A przed ciążą to naprawdę byłam smakoszem - kochałam jeść. Dzisiaj pozwoliłam sobie na kebaba... no i mam wyrzuty sumienia:(

Gość gość
Do dzidziusia dochodzi jedzenie przetworzone a nie kebab. Także na prawdę raz na jakiś czas nic się nie stanie. Tak na prawdę to nie można alkoholu surowego mięsa i ogromu konserwantów. A reszta z umiarem Troll

Gość gość Julia
Dziewczyny mam termin na 29.06.18. Statalismy się z mężem od 1.5 roku. Mamy obecnie córeczkę w wieku 2l.i 2m. To prawdziwy cud ze się udało bo w przyszłym roku kończę 40. Jestem bardzo szczęśliwa! W poniedziałek mam USG i mam nadzieje zobaczyć i usłyszeć serduszko

Gość EwelinaEwelina
Jeszcze kebabow nie jadlam, ogolnie nie przepadam. Ale KFC juz odwiedzilam. Z trzy razy. Nie ma co popadac w paranoje. W pierwszej ciazy sie wystrzegalam wszystkiego a jak juz urodzilam to w ogole nic nie jadlam bo kazdy mowil ze tego nie mozna, tamtego tym bardziej nie mozna. Az sie glodzilam w pewnym momencie. Jak byla wigilia to sprobowalan kawalek ryby... glupia ja

Bez przesady, gdyby jeść tylko fast foody to wtedy byłoby to chore, a raz na jakiś czas to wszystko jest dla ludzi. Nowiulka właśnie narobiłaś mi ochoty na frytki ;)

Gość gość
julia w którym tygodniu teraz jesteś?

pierwszazabawka.pl Kontrastowe zabawki. Każda stworzona tak, aby od pierwszych chwil pomóc w stymulowaniu wzroku u maluszka, a to za sprawą biało czarnych kolorów, które są najbardziej rozpoznawalne. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami na stronie pierwszazabawka.pl oraz na black&white baby stuff na fb i instagramie.

Gość Lisssaa
Dziewczyny macie już termin pierwszych badań prenatalnych? Ja mam w Mikołaja 6.12 :)

Gość Justyna010102
Lisssaa, ja mam na 20.11 czyli już niedługo :-)

Gość EwelinaEwelina
Ja jeszcze sie nie umawialam. W srode mam wizyte i dopiero wtedy sie umowie. Do kiedy mozna roboc prenatalne? 14 tc? Bo jak bede w srode to bedzie juz 10 tc to akurat prenatalne wypadna mi jako nastepna wizyta

Gość lenka0311
Hej. W końcu zrobiłam ta krzywa. Moje wyniki : Na czczo - 95.4 Po 1 H - 132.5 Po 2 H -114. Dzwoniłam do lekarza. To chce mnie wyslac do diabetologa i tak. Dieta i powinno być okej . Tylko na czczo mam podwyższony ;/