Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam pieska ,może być ze schroniska ,owczarek niemiecki lub labrador.

Polecane posty

Gość gość

Od dłuższego czasu myślimy z mężem o psie. Oczywiście możemy kupić szczeniaczka,ale tak pomyślałam,że można wziąć np ze schroniska lub jakiejś fundacji. Jednak interesuje nas wyłącznie owczarek niemiecki, labrador lub ewentualnie Husky. Tak do 2 lat. Mamy 2 dzieci,także też jest to pewne ograniczenie dla niektórych psów. Czy macie jakieś strony,nr tel,kontakty,gdzie mogłabym się zgłosić? No i ostatnie. Mieszkamy w Niemczech. Chodzi o możliwość dostarczenia pieska do nas,zapłacę za paliwo lub mam zaufaną osobę,która mogłaby psa odebrać i do nas przywieźć.

Gość gość
A co w Niemczech nie ma schronisk??

Gość gość
Są,ale wolałabym z Polski. Jeszcze jakieś pytania?

Gość gość
A to w Polsce są jakieś inne psy czy jak? Zresztą jak sobie chcesz. Szukaj sobie to wolny kraj!

Gość gość
Czy oprócz kwestii,że mieszkam za granicą nic innego nie ma znaczenia? Zadałam konkretne pytanie i poprosiłam o pomoc,tylko tyle. Tak,chcę psa ,najchętniej z Polski, dla mojej rodziny w Niemczech. Dlaczego z Polski? BO TAK. Wystarczy? Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość gość
Autorko , bardzo się chwali że chcesz dać dom naszym polskim psiakom . Niestety ja nie pomogę Ci nic zaoferować , jedynie mogę Ci zasugerować że dobry przy dzieciach byłby Labrador bo spokojny , Husky raczej się nie nadaje bo to pies który potrzebuje biegania i czasami lubi czmychnąć samotnie na spacer . Poszukaj adresów schronisk i podzwoń , dowiesz się wszystkiego osobiście ,

Gość gość
Te rasy, które wybrałaś one wymagają jednak ułożenia psa. 2-letni pies ma już swój charakter i niestety naleciałości poprzednich właścicieli. Psy, które trafiły do schroniska mają najczęściej jakąś niefajną historię. Nawet jeżeli to nie była przemoc to oddanie psa w tym wieku do schroniska to już jest trauma dla takiego zwierzęcia. Pamiętaj, że takie psy nie tylko odczuwają wdzięczność do swoich nowych właścicieli, ale także mają pokłady strachu, agresji itd. To są psy pasterskie, które przywiązują się do swojego stada. I dokładnie przemyśl czy warto brać takie psy po przejściach zwłaszcza, kiedy masz dzieci. Z rad, które mogę ci udzielić jeżeli zdecydujesz się na psa ze schroniska albo od kogoś to po pierwsze trzeba takiego psa poobserwować zanim się go weźmie. Jak zachowuję się do dzieci, konkretnie waszych dzieci, do was samych. To, żeby ktoś wam przywiózł psa do domu to jest skrajna nieodpowiedzialność. To są duże psy. 2- letni husky to już waga 16-20 kg.

Gość gość
Czyżbyś w Niemczech nie spełniała wymagań jakich oczekują schroniska? Jeśli tak to konkretne wymagania nie są z d**y, to, że w Polsce są żenująco niskie standardy trzymania zwierząt nie oznacza, że to jest OK i jak w DE są inne to, że od razu trzeba polaczkowo kombinować.

Gość gość
Chociaż nie wyobrażam sobie by jakiekolwiek polskie schronisko wypuściło psa dla kogoś kto mówi "bo ja jestem pośrednikiem i tam w Niemczech to mieszka taka super pani, ale zleciła mi adopcję psa".

Gość gość
ja Ci tylko doradze nie bierz haskiego to sa piekne psy ale niestety bedziesz musiala poswiecic mu wiecej czasu jak dzieciom wiem to z autipsji mialam huskiego potrzebuja bardzo duzo uwagi labrador byłby najlepszy