Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dentysta usuwał Wam razem z korzeniem zęba więzadło przyzębia i 1mm gniazda

Polecane posty

Gość gość

Prosze pomóżcie. ja mam od nieleczonych przez ponad 10 lat zębów straszne powikłania, zakażenie bakteryjne całego organizmu, brałam już 3 antybiotyki przez okres 3 tygodni, teraz nastepne. mam wyniszczony organizm przez stosowanie antybiotyów przez tak długi czas a mam jeszcze kilka chorych zębów nadających sie do wyrwania które musze wyrwać. chce zminimalizować ryzyko zakażenia do minimum stąd pytanie: czy dentysta usuwał Wam razem z korzeniem zęba więzadło przyzębia i 1mm gniazda kostnego? lub czy znacie dentyste który usuwa oprócz korzeni więzadło przyzębia i te 1mm gniazda kostnego?

Gość gość
cytuję: Dentystów uczy się usuwania zębów i pozostawiania więzadła przyzębia a to więzadło może służyć jako inkubator dla groźnych bakterii. Większość ekspertów którzy badali ten temat zalecają usuwanie więzadła razem z 1 mm gniazdka kostnego aby drastycznie zmniejszyć ryzyko wystąpienia infekcji skażonymi bakteriami. info z https://martabrzoza.pl/rak/rak-zabojcze-leczenie-kanalowe/

Gość gość
ja mysle ze dentysta biologiczny sie tym zajmuje

Gość gość
ktos cos wie na ten temat? ja tez chcialabym bezpiecznie usunac chore zeby -wyrwac je w taki sposób w jaki powinno sie je wyrwac

Gość gość
już ci powiedzieli dentysta biologiczny zwraca uwagę na toksyczność ,idz do takiego ,jest ich mniej ale są :-)

Gość gość
ok dzieki. ale czy taki dentysta biologiczny usuwa zęby i korzenie razem z więzadłem przyzębia i wytnie ten 1 mm gniazda kostnego?

Gość gość
jak rozpoznano to zakazenie bakteryjne, jakie mialas objawy?

Gość gość
poprzez badania krwi bo zle sie czulam i wymusilam skierowanie na dokladne badania krwi i zrobilam je