Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w szpitalu czy to juz koniec ciąży

Polecane posty

Gość gość
9:50"...mam swój duphaston to chyba sobie wezmę" a ja myślałam ze jesteś normalna. Skoro masz to chyba musisz regularnie brać? Jesli miałabyś wątpliwości należało by zgłosić to lekarzowi! Ręce opadają...

Gość gość
Trzymam kciuki zeby bylo ok! Ale niemadrze ze oklamujecie dziecko. Dwa dni jeszcze ok. Ale dluzej..? To duże dziecko, 6 lat ma. Moj 4 latek nie dalby sie na to nabrac bo nigdy tak nikt nie znika w domu. Wiedzialby ze jest coś nie tak. I mimo ze dziecko nie domysli sie co to pytalby gdzie jest mama i kiedy w końcu wróci

Gość gość
"Mam Duphaston, to sobie wezmę" Ja piertolę... Weź się jeszcze stuknij w swój pusty łeb...

Gość gość
Córka juz wie ze jestem w szpitalu. Rozmawiałam z nią i nie płakałam ☺ po prostu boje się i dlatego czasami pisze głupoty. Ale już zaczęłam trzezwo myśleć. A dufastonu pani ZAPOMNIAŁA mi przynieść. Ja nie mam siły do tych lekarzy. Każdy mówi co innego. Jutro się upomne o wymaz z pochwy i o badanie moczu. Słabo się czuje. Piersi bolą ale tylko przy dotyku . Kilka dni temu sprawiały bol nawet jak ich nie dotykałam. Wiec nie wiem... może ciaza obumara? Czas pokaże.

Gość gość
Myślicie że jutro mogli by mi zrobić usg ?

Gość gość
Autorko ty sie leczysz psychicznie ? Jesli nie , to już wszelki czas na to .

Gość gość
Autorko spokojnie. Jeśli nic się nie odkleja, nie ma krwiaka to może masz to co ja w pierwszej ciąży. Brązowe plamienie było spowodowane niedoborem progesteronu, który dostajesz właśnie w postaci duphastonu i luteiny dopochwowo. Zapytaj tylko czy masz brać wszystko na raz. Raczej nie zaszkodzi ale lepiej sprawdzić.

Gość gość
Wiesz nie wiem czy Ci zrobią USG? Ja miałam dopiero kilka dni po ustąpieniu plamienia, chyba że byłoby coś woda na USG przez brzuch ale to chyba za wcześnie.

Gość gość
A to jeszcze raz ja z 16:34 i 16:39 dodam że z tej zagrożonej ciąży mam piękną i mądrą sześciolatkę:-)

Gość gość
16 39. Dziękuję za pocieszenie. Ja pewnie czytałas cały temat ale ja miałam tez krwawienie nie tylko plamienie. Na ten czas plamienia nie mam.

Gość gość
To bardzo dobry znak. Pisz na bieżąco jak coś będziesz wiedziała. Trzymam kciuki.

Gość gość
Pytałam co dokładnie wyszło na usg nikt nic nie wie i dzisiaj musze pytać lekarza fajnie tylko ze lekarze pytają mnie co wyszło.... I dzisiaj niestety po nocy miałam brunatne plamienie na wkładce.

Gość gość
Pytałam lekarza jak dokładnie wyszło usg. Nic się nie odkleja najważniejsze że bije serduszko. W poniedziałek będę miała badanie i usg. No i każde plamienie jest niebezpieczne. A krwawienie to już w ogóle. I zrobią mi hcg chociaż to nie ma potrzeby ale jak mam się poczuć lepiej to mi zrobią

Gość gość
Albo Luteina albo duphaston!!! Nie oba naraz matkoooo!!!

Gość gość
No i jak tam autorko?

Gość gość
Dziś wgl. Nie plamie. Ale teraz znowu jestem przygnębiona i mam ochotę płakać. Ale wiem ze przecież nic mi to nie da. Dziś lekarz pytał czy bolą mnie piersi i mam mdłości. Piersi mnie bolą ale mdłości mam tylko rano przed śniadaniem. Powiedział ze to dobry znak. Ale ogolnie mam złe przeczucia. A do poniedziałku jeszcze trochę.

Gość gość
Strasznie się boje. Boje się poronienia.... Boje się ze jak nie poronie teraz zrobię to za kilka tygodni a wtedy będzie zdecydowanie gorzej. Boje się ze jak wszystko będzie ok to dzieciątko urodzi się chore bo coś się dzieje prawda? Może zarodek jest z wadami. Proszę tylko nie plujcie na mnie jadem ze tak marudze ale po prostu się boje czuje ze nie daje rady psychicznie.

Gość gość
Wszystko będzie dobrze:-) głowa do góry! Widzisz maleństwo walczy i Ty też musisz być dzielna!

Gość gość
Oj walczy walczy ☺ bo mi dziś nie dobrze mdli mnie. Ale bardzo się z tego cieszę. Ale jak będzie okaże się jutro

Gość gość
Będzie dobrze, bądź silną! Trzymam kciuki!!! 🌼

Gość gość
Miałam usg. Na ten etap nie jest źle. Mówił ze widzi coś ukrwione i dlatego miałam krwawienie.

Gość gość
zarodek nie musi mieć akurat wad żadnych możesz mieć krwiaka, możesz mieć coś z hormonami, a zarodek może być zdrowiutki tak miała moja szwagierka, krwawiła wręcz, znaleźli niby guza, później go nie było itd. urodziła w końcu zdrowe dziecko ale ona ma problemy akurat z krzepliwością krwi i z hormonami

Gość gość
Dzisiaj wypisują mnie ze szpitala

Gość gość
No i dobrze a tak sikalas

Gość gość
Na karcie mam opisane. Obecność krwiaka trofoblastu. W bliskości pęcherzyka ciążowego widoczny obszar niejednorodnie obniżony echogenicznie -wynaczynienie o wym 9x7mm

Gość gość
To fajnie pewnie musisz teraz mieć oszczędny tryb życia , nic nie nosić , unikać seksu , nie szarość itp. Powodzenia:)

Gość gość
Bardzo się boje. Tak mam leżeć. Na środę umówiłam się na wizytę do mojego gonekologa by pobrała mi wymaz z pochwy i dała skierowanie na pozostałe badania. Podejrzewam że mam jakąś infekcje.

Gość gość
Jak będziesz leżeć i wypoczywać powinno być wszystko oki,staraj się nie przejmować

Gość gość
Dziękuję mam nadzieje ze tak będzie. Staram się nie denerwować ale to trochę trudne myślę że w domu będzie inaczej.

Gość gość
Ja miałam większego krwiaka i donosiłam. Także nic się nie martw