Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zmartwiona2137

Czy jestem w ciąży!

Polecane posty

Cześć, chciałabym przedstawić wam mój problem. Otóż spóźnia mi się okres - miałam go dostać we wtorek, a, jak widać, jest już niedziela. Są momenty, gdy przychodzi regularnie, są momenty, gdy spóźnia mi się jakiś czas - najwięcej spóźnił mi się 2 tygodnie. (Jestem dość młoda) Od jakichś 2 miesięcy jestem aktywna seksualnie z moim partnerem, z którym się zabezpieczamy. Jedynie prezerwatywami, ale za jakiś czas pójdę do ginekologa po tabletki - narazie nie mam za wiele czasu z powodu natłoku pracy i chorej mamy. Nic nigdy nam nie pękło, nie zsunęło się, ale była taka sytuacja, że z powodu alkoholu i „głupawki” źle założyliśmy prezerwatywę - niestety ostatnią, jaką aktualnie mieliśmy. Od razu ją ściągnęliśmy, spokojnie i potem tylko się pieściliśmy. Zadowolił mnie palcami po jakichś 10-15 minutach od ściągnięcia prezerwatywy, gdzie od razu wytarł dłonie. Wracając do okresu; brzuch mnie boli jakbym miała dostać, a nie dostaje, choć nigdy tak nie miałam. Ale piersi mnie bolą i urosły - normalne objawy jak zawsze. Byliśmy uspokojeni, że zaraz przyjdzie, a po nim ani śladu. Nastraszona zaczęłam czytać w internecie i wystraszyłam się, że to mogą być objawy ciąży. W głowie miałam tylko „ale przecież to niemożliwe!”, ale w środku i tak się bałam. Wczoraj przed 15 zrobiliśmy test ciążowy - idealnie jedna kreska, bez żadnej smugi tej drugiej. Niby jestem uspokojona, ale z natury jestem ogromną panikarą, więc potrzebuję oceny tłumu. W głowie wiem, że nie jestem w ciąży, ale i tak się boję.. dopowiem też, że właśnie w tym tygodniu najadłam się dużo stresu związanego z pracą i życiem prywatnym - przy okazji wylewając wiele łez. Mam nadzieję, że jakoś mnie uspokoicie, bo mam straszne tendencje do wyolbrzymiania.

Gość ile razy jeszcze spytasz
TAK, jesteś w ciąży!

Gość gość
Wiadomo ze nie. Zrob jeszcze test czy dwa dla pewnosci bo to moze za krotki okres czasu by test wykryl ciaze

Gość gośćik
Nie panikuj, przecież sama piszesz że Ci się potrafi o 2 tygodnie przesuwać. Oczywiście możesz zrobić test drugi raz, ale jak na moje to jesteś bezpieczna.