Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozwalniają idiotów po wprowadzeniu zakazu handlu w niedzielę. I dobrze

Polecane posty

Gość gość
a teraz jak taka kobieta, czy dziewczyna będzie wracała po nocy do domu, przecież to strach i ryzyko ze ja ktoś napadnie.

Gość gość
Rzadko robię zakupy w niedzielę,ale zdarza się . Nie podoba mi się ten zakaz. Może to będzie kwestia przyzwyczajenia. Ale jak zdarza się jakiś dłuższy weekend to ludzie się rzucają do sklepów jak by miała być apokalipsa jakaś,to podejrzewam że w soboty będzie podobnie,przynajmniej na początku,a ja właśnie w soboty robię większe zakupy :o

Gość gość
W niedzielę nie należy pracować,tak? Dzień święty święcić,tak? Do kościólka zamiast do pracy ,tak? To dlaczego do cholery do "świętowania"mają mieć prawo tylko pracownicy handlu? Wymieniać zawody,w których w niedzielę ludzie muszą pracować? Nie idzie o tych co służą typu policja,kolej,wojsko,szpital itp. Wszystko w niedzielę zamknąć! Oprócz kościołów rzecz jasna.

Gość gość
Jak ktoś nie chce pracować w niedzielę to niech szuka takiej pracy żeby nie musiał,a jak ktoś lubi siódmy dzień tygodnia spędzać na zakupach to czemu tego zabronić? Jakby im faktycznie zależało na ludziach to by tak prawo pracy napisali że wilk byłby syty i owca cała.

Gość gość
W mojej miejscowości jest kilka sklepów takich mniejszych,mozna tam kupić niby wszystko,ale ceny wiadomo nie to co w markecie,dlatego większe zakupy robimy właśnie w markecie. Niestety taka możliwość mam tylko w weekendy bo wtedy jest wolne i czas na to,nie wyobrażam sobie teraz tych tłumów w soboty. Większość ludzi jakich znam robi zakupy w weekendy,ale to są dwa dni,a teraz zostanie jeden :(

Gość gość
Będzie to samo co przed świętem. Jeden dzień bez sklepu a zakupy jak na wojnę. Paranoja jakaś ,wystarczy żeby sklepy w niedziele były otwarte do 12.00

Gość gość
Nie macie pojęcia jaki cudowny spokój panuje przez dzień w którym sklepy są zamknięte, na ulicach mniej samochodów. Raj. Naprawde nie tęsknicie za chwilą wytchnienia ?

Gość gość
Teraz też w niektórych sklepach pracują do 22.00 albo i całodobowo. To się nie zmieni. Nie będzie też zakupów jak przed świętami - ludzie się dostosują i pewnie szybko w necie będzie dostęp do pełnych list otwartych sklepów w każdej wsi. Markety odetchną bo skończą się na razie problemy kadrowe. Kościół nic tu nie ma do rzeczy, bo postulował to od dawien dawna, a dopiero znaczny spadek bezrobocia spowodował, że się da.

Gość gość
poroniony pomysł ten zakaz handlu i gwóźdź do trumny pis, PO już się cieszy bo pisiarnia straci w sondażach i to sporo... dziwi mnie że przykład Węgier nie dał do myślenia tej idio... Szydło /nie trawie jej... do Kaczora nic nie mam.../ Sklepy /markety/ wydłużą godziny otwarcia w piątki i soboty do maksymalnych godzin to jest do 24:00, niewiem jak będzie w pozostałe dni ale wiem że pis sporo straci... wielu studentów dorabiało w weekendy, w galeriach są restauracje, butiki, więc nie tylko tępe kasjerki... temat rzeka, można by pisać i pisać...

Gość gość
Jaki gwóźdź do trumny? Dali pincet plus i jeszcze długo będą rządzić :(

Gość gość
PiS wygrał, bo nie miał żadnego poważnego przeciwnika - mógł robić i obiecywać co chciał. I teraz pytanie tylko czy znajdzie się jakiś poważny przeciwnik na następne wybory (bo PO jakoś nie rwie się do naprawiania 500+ czy emerytur).

Gość gość
Niestety nie ma widoków na takiego przeciwnika :( ale kto wie ,do wyborów jeszcze troszkę czasu,moze coś się wykluje . PO nie popieralam, ale PiS nie lepszy :o tylko ludziom oczy mydla.