Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zarbiacie i jakie są wasze koszty utrzymania?

Polecane posty

Gość gość
Co za bzdury ja na czynsz wydaje 650zl prąd+ gaz 300. Tv+internet 130 komórka 70+70+30. Pies okolo 100 rata za lodówkę +telewizor 400 rata kredytu 900 treningi syna 120 paliwo 350 życie 1500 skromnie 3 osoby od czasu do czasu jakieś wyjście do kina czy basen 100. Fryzjer raz w miesiącu 3 osoby około 120 lekarstwa 200. O odkładaniu nie ma mowy.

Gość gość
1480 zł - Czynsz ok. 300 zł - prąd - 80 zł - Tel - 20 zł - Kot - 80 zł - TV + internet 120 zł - Bilet mc - 90 zł To już wychodzi ok. 700 zł. Jedzenie + chemia/najtańsze kosmetyki - 500-600 zł To razem 1300. Niecałe 200 zostaje.

Gość gość
Do niedawna to było 4500-6000 jako zbrojarz, teraz 25000-30000. Założyłem własną brygadę i robotę biorę na siebie. Zatrudniam siedem osób płacąc im od 3500 do 6000 w zależności od umiejętności. Oczywiście na umowę o pracę. Teraz mamy dwa tygodnie wolnego i wchodzimy na wieżowiec, całość wziąłem. Robota na pięć miesięcy. Teraz jestem w Angli i szykuję następną po nim. Wiecie musiałem busa kupić do pracy, to mój pierwszy samochód a sam prawka nie mam :D

Gość gość
Ja mam 1400macierzynskiego mąż zarabia 3,5tys i ja dorywczo 1500 Mamy 6,5tys 2tys wynajęte mieszkanie 200 telefony i internet Mamy małe dziecko wiadomo pampersy mleko zabawki Maz pali Nie odkładamy nic bo z czego?

Gość gośćjjjrh
Maz zarabia okolo 4 tys ja 2300 plus 6 tys z doplat. Koszty utrzymania 2 samochody i 300 metrow domu. Wydatkow mamy tele se ledwo sie wyrabiamy z naszymi dochodami . Na jedzenie wydajemy najwiecej. Ogolnie kupujemy rzeczy dobre jakosciowo i nie patrzymy po cenach.

Gość gość
No ja właśnie też nie patrzę na ceny w sklepach i kupuję jedzenie głównie w sklepie ekologicznym, mimo to nie wydaje na nie miesięcznie więcej niż 600zł, nawet jest to raczej kwota 500zł. Dlatego zastanawia mnie co wy jecie i ile jecie? Nie wyobrażam sobie przeżreć więcej. Ile ważycie? Może kupujecie za dużo a później wyrzucacie?

Gość gość
Zarabiam: ~5.5 tys Wydatki: - 1500 mieszkanie - 100 tel i tv - 250 prad - 80 gaz ~1000 raty/kredyty ~ 1500 - jedzenie, srodki czystosci i codziennie zakupy ~ 500 - paliwo myjnia itp - zostaje okolo 500-1000 zł miesieczie

Gość gość
Zima mam zawsze więcej wydatków bo kupuję opał i dzieci zawsze zimą trochę chorują to też wydatek na leki itp. W tym roku szczególnie to odczułam i stres miałam dłuższy czas, aż zaczęłam na spokój łykać ziołowy nervomix , po nim przynajmniej spokojna byłam, nie chodziłam ciągle zdenerwowana.

Gość gość
U mnie też spore , dużo idzie na jedzenie i bieżące potrzeby, a na stres to te ziołowe tabletki nervomix control są bardzo dobre. Mi nie raz pomogły się uspokoić.

U mnie najwięcej pieniędzy idzie na jedzonko ;) Lubię gotować i dobrze zjeść XD

Gość Anna Grzelak

Koszty życia bardzo dużo zależą od miasta.
Duże miasto to koszty są ogromne a i pokusy większe.
Niestety zarobki nie są o tyle wyższe o ile droższe są np. mieszkania.
Zatrudnieni w budżetówce mają najgorzej...
Tutaj link do bardzo ciekawego tekstu dot. kosztów życia.
https://www.finansowysilacz.pl/ile-kosztuje-zycie-w-polsce/