Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wam odpowiada w rządach PIS?

Polecane posty

Gość gość
Tvpis? to już nie wszystkie media opanował Kaczyński? Podobno jest dyktatura i brak wolności słowa, nie boicie się że was zgarną prosto sprzed klawiatury?

Gość gość
Mnie podobają się miesięcznice:D Ale odlot!

Gość gość
Kukiz nie jest opozycją, bo nie zawsze jest przeciwko Kaczorowi :D bo musi przecież krzyczeć, że PiS to zło pod każdą postacią tak jak robi to Schetyna i Rysiu, jak gdzieś przeczytałam, nawet jakby PIS się podał do dymisji to z zasady zagłosowaliby przeciw :D Kukiz bardzo często jest przeciwko PIS ale niektórych boli, że czasem sie z nimi zgodzi. Opozycja radykalna to g***o nie opozycja, bo oni dążą tylko do zabrania stołków PiSowi a nie do tego, zeby faktycznie cokolwiek wyszło jeszcze do następnych wyborów, najważniejsze to głosić, że PiS to zuoooo i tylko na tym się skupiają, na niczym pożytecznym.

Gość gość
Taką elita tu siedzi a zniżają się żeby z Grażynami i Januszami dyskutować... Kiedy tu nie wejdę to gorąca dyskusja a sami bogacze niby, nie stać was na rozrywkę w niedzielę?

Gość gość
dziś dokładnie, gdyby padły jakieś konkretne propozycje, został przedstawiony program to zyskaliby zwolenników a jęczenie i straszenie pisem jest słabe. Ich hasło to wszystko byle nie PiS a co dalej? Jak widzą przyszłość, co mogą zaproponować? Potem Ci powiedzą zmień pracę i weź kredyt...

Gość gość
Gdyby w Polsce były godziwe zarobki to 500+ byłoby niepotrzebne i nie gderajcie w kółko że trzeba się uczyć bo nie o to chodzi. Zawsze były gorsze i lepsze zawody. Dla ludzi wykształconych lub nie. Ale w Polsce się utarło że w sklepie najlepiej na czarno pracować za 800 zl, praca biurowa za najniższą krajową najlepiej na zleceniu, znasz angielski dorzucimy ci 200 zl. Wiadomo że lekarz to inna kategoria, ratuje życie, jest ryzyko błędu, konieczność studiów i musi byc rozbieżność w wynagrodzeniach ale każdy powinien zarabiać tyle żeby godnie żyć.

Gość gość
To jest fakt, ten cyrkuśnik Kukiz i jego banda jest zabawna :D Niby byli przeciwko 500 + ale zagłosowali za :D Zagłosowali za, a teraz to krytykuja :D Taka opozycja, co jest za, a nawet przeciw. Faktycznie, zdrowy rozsadek. Śmieszne pajace.

Gość gość
13:05, typowe myslenie tolerancyjnej ''europejki''- nie kazdy muslim jest terrorysta i nie kazdy siedzi na socjalu, generalizacja to zlo, ale za to kazdy, kto pobiera 500+ to patologia, nierob, Grazyna z Januszem, i co tam jeszcze wymyslicie? Wezcie sie juz zecydujcie z tymi pogladami, bo piszecie tak, jak wam akurat wygodnie. 13:54, Wolyn byl okropny, ale poczytaj,jak Wisniowiecki palil ukrainskie wsie. Zostawial za soba jedna wielka pozoge. Wiecej obiektywizmu.

Gość gość
Ta, za pomalowanie pokoju bierze się teraz tysiaka a wy jeczycie jakie to zle zarobki są w pl. Może trzeba pomyśleć z jaką gospodarka startowalismy w 89, popatrzeć sobie na Ukrainę i zrozumieć, że nie da się dogonić zachodu w parę lat. Ale kraj się rozwijał, a teraz przezrecie to wszystko i niedługo wystartujemu z poziomu -15 lat. Kurfa niektórym naprawdę wystarczy pocisnac trochę bzdur o kraju w ruinie, kascie sędziów, niemieckich mediach i juz sie ur******aja.

Gość gość
15:45 - ty zabawna jesteś :D A skad pewność, że to poglady tej samej osoby ? :D Nie mieści się w głowie, że można krytykować socjal nie o obrażajac tych, którzy go biora skoro jest ? Tak trudno pomyśleć krytycznie a nie ciagle wszystko uogólniać ? :O Jak 'a', to 'b', nie może być inaczej, nie ?

Gość gość
Nie każdy maluje pokoje i ma taki fach w ręku.

Gość gość
dziś tak unieśmy się honorem i solidarnie z tymi co im się nie należy nie pobierajmy 500+ żeby inni się nie rzucali.

Gość gość
Moja ciocia pracuje w urzędzie miejskim, zarabia 1600 zl i co ma zostać malarzem???

Gość gość
Jeśli ktoś nie potrafi przeskoczyć poziomu malowania ścian za 1000 od roboty to już nie wiem jak sobie może poradzić w życiu. Ale to nie powód żeby płakać że w tym kraju mało płacą.

Gość gość
To niech ma ! Kierwa, mój ojciec ze trzy razy w życiu zmieniał zawód ! Zrozumcie w końcu, że wasza przyszłość zależy od waszych decyzji i wysiłków, a nie od tego czy jaśnie pan polityk sypnie wam waszej własnej kasy jak będzie akurat miał taki humor ! Jesteś zdrowy/a w miarę kumaty to musisz polegać na sobie, innej rady nie ma. I tak jest dla ciebie najbezpieczniej, zrozum to wreszcie jedna z druga, to nie jest trudne :O

Gość gość
Jak twoja ciocia może w budżetówce zarabiać 1600 skoro wspaniały pis podniósł płace minimalna?

Gość gość
Moja mama pracowała w urzędzie, w wieku 44 lat poszła na rachunkowość (3 lata), zatrudniła się w biurze rachunkowym, popracowała tam 10 lat, nabrała doświadczenia, a 4 lata temu otworzyła własne biuro i bardzo dobrze sobie radzi. Żadnego cudu nie dokonała, normalna rzecz.

Gość gość
15:53, wlasnie probuje wam wytlumaczyc, jak rozumuje wiekszosc z was- ja od poczatku podkreslam, ze ludzie sa rozni i nie kazdy, kto pobiera 500+ siedzi w domu i nie pracuje. A to wy sie ciagle plujecie, ze wszystkie kobiety, ktore maja wiecej niz jedno dziecko to krowy rozplodowe, bo robia dzieci dla kasy. Nie znam ani jednej rodziny, ktora by sie powiekszyla ze wzgledu na 500+. Zapytam jeszcze raz, po raz trzeci: ile rodzin zglosilyscie do opieki ze wzgledu, ze pija, badz rozmnazaja sie jak kroliki, nie majac ku temu warunkow? Zamiast ujadac na kafe, wezcie sie w koncu realnie za problem, bo z uwagi na wasze wpisy musi byc on naprawde ogromny i nagminny. Skoro patolusy az tak bardzo niszcza kraj, pijac i mnozac sie jak kroliki dla pieniedzy, to dzialajcie, bo tu nie ma zartow.

Gość gość
Mówimy o zarobkach a wy tylko widzicie 500+ I 500+. Ja jestem np singielka i też uważam że zarobki w Polsce to nie są rarytasy i co teraz?? Czym mnie zaatakujecie?? Mam się przebranżowić albo tyrać na 3 etaty bo wtedy wam będzie lepiej niż jakby w Polsce godziwie płacili?

Gość gość
15:59 a skąd wiesz, ze ktoś jest zdrowy? może być bardziej chory niż ci się wydaje, ale na takie choroby nie dają rent ani zasiłków, skad wiesz jaką ma sytuację rodzinną? twoje podejście jest właśnie beznadziejne. Tak wszyscy mają walczyć ze sobą i konkurować, wyścig szczurów najlepszy, krwawy kapitalizm i niech najsilniejszy zwycięży, wszyscy mają się powyprowadzać do miast wojewódzkich albo najlepiej do Warszawy i tam zagryzać się o 100 zł czy 200 zł więcej chociaz i tak wiadomo, ze jeden wygra a kilku przegra i wróci tam skąd przyjechał, może zdychać za marne grosze i na tym na życie leci, cudownie :D nie dziwcie się potem, że sporo nie wytrzymuje presji i znajdujecie ich powieszonych w domach albo otrutych. na ch*j mi takie życie w którym cały czas muszę drapać pazurami. Krwawy kapitalizm promowany w Polsce przez Nowoczesną, PO jest tragiczny w skutkach.

Gość gość
"Krwawy kapitalizm promowany w Polsce przez Nowoczesną, PO jest tragiczny w skutkach." masz racje szkoda ze nikt tego nie widzi

Gość gość
To jest niestety problem mentalnosci czlowieka wychowanego w socjalizmie, ktory nasluchal sie jak to na zachodzie jest pieknie. Z jednej strony przyzwyczajony do opieki państwa gdzie wszyscy mają po równo nic, z drugiej chce żyć w drugiej Japonii. Chciałby bezboleśnie przeskoczyć z bloku z mebloscianka przeskoczyć do willi pod miastem. Nawet nie pomyślą, o ile lepiej teraz im się żyje za te "glodowe" pensje, że każdego stać na szynkę której za komuny nie było, wszędzie stoją po 2 samochody i nie da się przez miasto przejechac. Oni by chcieli żyć jak paniska i pis im daje taka ułudę.

Gość gość
@ 15:59 Wcale mi przykład Tojego ojca nie zaimponował. Ja mam 26 lat i już też trzy razy zmieniałam pracę - jako kelnerka, ekspedientka w małym sklepie i teraz siedzę na infolinii bankowej, no i co? Myślisz, że dzięki temu mam kokosy? Bzdurne receptury zasłyszane od Komorowskiego i Balcerowicza tu podajesz.

Gość gość
chyba nie masz pojęcia np. ilu ludzi w tych czasach korzysta z pomocy psychologa a nawet psychiatry, leci na prochach bo inaczej by z łóżka nie wstali zeby zap***alać dalej a czują nad swoją głową konkurencję że gdyby na chwilę zwolnili to zaraz zostaliby z niczym, mają lęki, koszmary senne, kredyty sredyty żyją z nerwicą człowiek to nie jest robot, ma też uczucia, słabości, nie każdy jest też mega inteligentny czy cwany, tak silna konkurencja i wydrapywanie sobie wzajem są zgubne bo jak to mówią raz na wozie raz pod wozem; narobisz się, na starasz potem na chwilę zwolnisz i już po tobie, a na pełnych obrotach nikt rady nie da

Gość gość
16:17 boże, ty naprawdę nie masz pojęcia jak ludzie, swoje wyobrazanie o życiu przeciętnego człowieka kreujesz chyba na podstawie nowego odcinka m jak miłość czy jakiegoś tvnowskiego serialu/programu, nawet te twoje stare meblościanki wielu ludzi ma NADAL, mieszkania nie wyglądają jak z katalogu ikei a samochody stare, kilkudziesięcioletnie, ilu ludzi pracuje zagranicą, ile rodzin rozbitych, masa moich koleżanek kilka lat temu w szkole miała ojca zagranicą, nie pamiętały jak wygląda tylko paczki przysyłał. Naprawdę jesteś taka głupia? bo ludzie mają internet i kilka szmatek z reserved z przeceny to znaczy, że żyją lepiej? i stare samochody, które czasem taki odgłos dają, ze cud, ze jadą, jakoś świeżutkich prosto z salonu nie widuję, no paranoja

Gość gość
@ 15:59 Wcale mi przykład Tojego ojca nie zaimponował. Ja mam 26 lat i już też trzy razy zmieniałam pracę - jako kelnerka, ekspedientka w małym sklepie i teraz siedzę na infolinii bankowej, no i co? Myślisz, że dzięki temu mam kokosy? Bzdurne receptury zasłyszane od Komorowskiego i Balcerowicza tu podajesz. X A z jakiej racji masz mieć kokosy, tym bardziej w wymienionych zawodach? Normalna pensja 2000 to maks co powinnaś dostawac. Czyli tyle żeby spokojnie przeżyć od 1 do 1.

Gość gość
Ta z 15:59 to jakaś kołczingowa naganiara na prozaku :D

Gość gość
16:17 jeszcze się nie nauczyłaś masz być lekarzem albo prawnikiem ewentualnie możesz po godzinach malować ściany.

Gość gość
2000? Hahaha, nie opłacałoby mi się nawet spać na infolinii bankowej za taki wyzysk. Nie dziwie się, że matki rezygnują z pracy na rzecz 500+, skoro 2000 to "kokosy" w percepcji "młodych, wykształconych z wielkich ośrodków miejskich"

Gość gość
Nie p********e o biedzie. Jeśli 2 osoby w rodzinie pracują to spokojnie miesiąc przezyja. Jasne, fajnie by było odłożyć sobie, kupić domek, pojechać na wakacje. Tylko jeszcze pytanie co ci ludzie robia. Bo pani z infolinii raczej nie zrobiła za dużo dla swojej kariery, a życie marzy się jej jak u specjalisty z doświadczeniem na rynku.