Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liluniata9o

cukrzyca ciążowa. pracowac, czy isc na zwolnienie?

Polecane posty

Gość gość
A wiec cukrzyca ciazowa jest choroba i przysluguje zwolnienie lekarskie. Dobra wola autotki jesli bedzie chciala zostac w pracy

Gość gość
Spadaj trollu, nie masz pojęcia o cukrzycy. Jak będziesz zmuszona jeść 8 posiłków z dokładnością co do minuty, kłuć się po każdym posiłku, robić sobie zastrzyki to się wypowiadaj o tym jak wspaniale pogodziłaś to z pracą np. na taśmie produkcyjnej.

Gość gość
Nie intereduje nas uk ani holandia, tylko nasze dzieci x miałam tego nie komentować, ale nie mogę się powstrzymać. Uważaj zeby od siedzenia przy kompie fasolka ci nie wypadła.

Gość gość
A ty uwazaj zeby ci ryj do ekranu nie przykleil

Gość gość
Ty z 13.15 tylko sie nie opluj, bo jad ci gębe wyżre

Gość gość
Ta co tu szczeka, to niech do pracy sie zbiera, skoro taka pracowita.

Gość gość
Uwaga mamuski atakują!!!!

Gość gość
Dziewczyny troche przesadzacie, mialam 2 razy cukrzyce, w drugiej ciazy od poczatku i nigdy nie jadlam z dokladnoscia co do minuty, co za bzdury. Po 1 mozna posilek przesuwac o pol godziny jesli nic sie nie dzieje. W drugiej ciazy mialam 2latka pod opieka i nie raz zapominalam zjesc, czego nie polecam. Jak dostalam insuline to baaaardzo sie pilnowalam, bo jak nie zjadlam to cukier lecial. Pierwsza ciaza owszem krecila sie w okol diety, ale w drugiej zylam w miare normalnie i tez mam zdrowe dziecko, nie jadlam czego nie wolno, ale juz tez jadlam na oko a nie wedlug rozpiski, nie wazylam trzech lyzek ryzu, bo nie mialam czasu na takie cackanie. W pewnym momencie jadlam za malo to diabetolog kazala zwiekszyc insuline i zjesc tyle ile potrzebuje, bo ja w ciazach bylam wiecznie glodna, w koncu mialam ketony w moczu, eh dobrze ze to juz za mna. Ale. W szpitalu dieta cukrzycowa nie istnieje, jest to wrecz dieta antycukrzycowa, chleb zaciemniany karmelem, rozgotowany ryz z marchewka i inne przysmaki. Ja polecam l4 bo po 1 po co sie przemeczac i stresowac, po 2 w pracy ciezko pilnowac cukrow i diety i kropka. Ale juz tez niektore robicie z tej cukrzycy niewiadomo jaka chorobe. L4 w ciazy jak daja to brac, chyba ze ktos lubi swoja prace. Ja mialam z powodu krwiaka a potem juz nie wrocilam.

Gość gość
Nie generalizujmy, każdy szpital jest inny. Ja leżałam w szpitalu, w którym były cztery diety dla ciężarnych: cukrzycowa, wątrobowa, wątrobowo-cukrzycowa i normalna. Na szpitalnej diecie cukrzycowej cukry mi spadły aż za bardzo. A co do zwolnienia, to sama ciąża może i nie jest chorobą, ale dolegliwości typu wymioty, zasłabnięcia, bóle kręgosłupa, to są dolegliwości z powodu których każdy człowiek może wziąć zwolnienie.

Gość gość
Na huj do roboty chodzic w ciazy. Chyba jakies idiotki tak robia.

Gość gość
Tylko ze autorka nie ma pod opieka jednej dwulatki, a cala grupe, czyli jakies 20 sztuk :-) podziwiam, ze jej sie chce

Gość gość
Każdy kto myśli inaczej niż leserki od razu jest wyzywany i ma spadać i się nie zna :/ co za ludzie. Dobrze, że pracodawcy nie chcą dawać umów kobietom na stałe. Dopóki się to nie zmieni. Gdyby było źle to by dostała l4 a nie się zastanawiała nad nim. Dla mnie logiczne, że ja się należy to się je dostaje, a jak się nie należy to się zastanawia czy brać, a nóż się uda ...

Gość gość
Co kogo obchodzi co w Hol czy Anglii? Idź na zwolnienie i wypoczywaj ile możesz.

Gość gość
Nic nikogo nie obchodzi. Chcesz to idź na zwolnienie tylko nie dorabiaj do tego glupowate ideologii w stylu "dbam o dziecko" "bo jak nie pójdę to nie donoszę "itd.

Gość gość
18.28 Jako kobieta która straciła już jedno dziecko radzę ci nie wypowiadać się na temat o którym nie masz pojęcia.

Gość gość
Ja autorkę podziwiam za to, że jeszcze się zastanawia czy iść na zwolnienie. Praca pracy nie równa i uważam, że praca o tej porze roku w przedszkolu to przeziębienia, choroby, jakieś dziecko może wpaść na brzuch itp.

Gość gość
18:31 No "wielki podziw", że się zastanawia. 18:29 A skąd Ty wiesz czy ona wie coś na ten temat czy nie! Bo niekoniecznie popiera to już nic nie wie w tym temacie? Kobiety! Ogarnijcie się! 13:13 jeżeli cukrzyca ciążowa jest chorobą to zwykła cukrzyca też. Wysłać cukrzyków na chorobowe! Wszystkich. A potem na rentę. Po co mają pracować. Muszą siedzieć w domu. Rozumiem, że przy cukrzycy trzeba pilnować regularnosci posiłków, ale naprawdę da się to zrobić pracując, trzeba tylko chcieć. A panienkom się niechce i tyle. Teraz zaś oprócz cukrzycy dochodzi okres chorobowy w przedszkolu i zawsze powód się znajdzie.

Gość gość
19.00 Powiedz to mojemu szefowi, który mnie ochrzaniał za 2 minuty spędzone w toalecie.

Gość gość
Masz taką pracę na jaką sobie zapracowałaś, wszystkie leniwe biedne szefów złych mają :/ daj zaświadczenie o ciąży, które daje Ci przywileje i olej krzywe patrzenie. Jak zaczniecie dobrze pracować to będzie Wam lepiej.

Gość gość
Tak, bo w każdej pracy możesz sobie dowolnie ustalać pory posiłków, wedle uznania... Zejdź na ziemię. Po co udzielasz się w temacie? Lubisz sobie poużywać? Jakaś ciężarna rozwaliła ci firmę swoim L4, że tak się pultasz?

Gość gość
gość dziś a tu co taka? Zazdrościsz?

Gość gość
Ja miałam krwiaka, cukrzycę, stratę wysokiej ciąży na koncie, ale według trollicy powinnam walić to wszystko i zapitalać dla idei.

Gość gość
Ale zamiast licytować się która miała ciężej w ciąży doczytajcie, że niektórym nie chodzi o to, aby wcale nie brać zwolnienia, a o to branie chorobowego dla zasady, bo należy mi się to wezmę a co, albo branie na całą ciążę bo tak i już. Nie było nowy o nie braniu l4 w ciąży zagrożonej.

Gość gość
Tak, cukrzyca ciazowa jest choroba i jak najbardziej przysluguje zwolnienie lekarskie. Nie wyjezdzaj juz tu z renta trolico,kpiąc, ze skoro choroba, to na rente. Zapalenie pluc to tez choroba i przysluguje na to zwolnienie, ale renta juz nie. Ma prawo wziac zwolnienie, to niech bierze. A ty to chyba bezrobotna jestes cos czuje. O kazdej porze dnia na kafe 🖐️

Gość gość
Mówię o rencie dla cukrzyków, oni mają cukrzycę dożywotnio. Czytaj ze zrozumieniem. A moja pracę się nie martw. Mam ją. A skoro siedzę na takim forum, na takim dziale to można się domyślać, że mam małe dziecko.

Gość gość
I wieje od ciebie nienawiścią. Musisz być bardzo sfrustrowana i w głębi duszy nieszczęśliwa. :)

Gość gość
Szkoda, że nie macie rzeczowych argumentów do dyskusji. Tak tak. jestem sfrustrowana, nieszczęśliwa i moje życie jest do kitu, bo nie siedziałam w ciążach bez powodu na l4 bo tak i już.

Gość gość
18:29 a skąd ty wiesz jakie przejścia ja miałam, że mi radzisz nie wypowiadać się na ten temat. I oczywiście straciłaś ciążę przez pracę jak mniemam.

Gość gość
Aha. I nie siedźcie przyszłe mamy przy komputerach tyle, telefonach, tabletach i tv, bo to jest szkodliwe, jak dmuchać na zimne to w pełni, żeby leżąc w domu na zwolnieniu krzywda się Wam nie stała od telewizora, jednak to nie jest za zdrowe, a nic Wam innego oblożnie chorym nie zostaje. Cóż. Musicie się poświęcić. Patrzcie 2 sufit. I śpijcie. Jakoś minie ten trudny czas. I nie tlumaczcie się czytaniem książek zaraz, to też na dłuższą metę dla oczu niewskazane. Może Wam zaszkodzić.

Gość gość
gość dziś Szkoda, że nie macie rzeczowych argumentów do dyskusji. Tak tak. jestem sfrustrowana, nieszczęśliwa i moje życie jest do kitu, bo nie siedziałam w ciążach bez powodu na l4 bo tak i już. Zgło X Ale spinasz się tu od wczoraj...