Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia778

pęcherzyk ciążowy bez zarodka

Polecane posty

Gość gość
Zarodek pojawia się ok 6 tc liczonego od pierwszego dni ostatniej miesiączki, w rozumieniu cykli ok 28 dniowych. I tak to się liczy. Czyli po ok 4 tyg.od "tego" stosunku powinno bić serduszko. Czyli u Ciebie powinno to być ok 21. 10...

Gość gość
przy długich cyklach lekarze zawsze zwlekają z zabiegiem bo tygodnie ciąży się im nie zgadzają z om a u ciebie jeszcze szansa jest ze się pojawi trzeba zawsze mieć nadzieję do końca , a szyjke miałś zamkniętą czy otwartą to ważne?

Gość gość
A kiedy zrobiłaś pozytywny test?

Gość amelia778
szyjkę miałam zamkniętą a test robiłam 10 października

Gość gość
Czyli 3 tygodnie temu zrobiłaś pozytywny test? Przykro mi, raczej nic z tego nie będzie

Gość amelia778
tak dokładnie 3 tygodnie temu, w następny poniedziałek mam powtórzyć usg, następnie jeszcze za tydzień powtórzyć, dostałam do domu duphaston

Gość gość
u mnie owulacja przesunęła się o 2 tyg. i kiedy wg ost okresu był 8t4d na usg był 6t4d. Był widoczny zarodek z bijącym sercem. Nie wyglada to dobrze. jeśli wg usg wychodzi 7t6d to znaczy że tak jest bo usg ustala wiek ciazy wg wielkości pęcherzyka.

Gość gość
Witam, chcę ponowic temat i proszę o odpowiedź. Tydzień temu we wtorek byłam u lekarza na usg i totalnie nic nie było widać bo to wczesna ciąża, kazał czekać tydzień, zrobić wczoraj rano bete i wieczorem przyjść z wynikiem. Wynik wyniósł ponad 25 tysięcy z czego wskazuje na 7/8 tydzień. Na usg widać pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Lekarz powiedział, że już powinien być widoczny, ale da czas na dalszy rozwój. Mam czekać 2 tygodnie i po tym czasie przyjść na kolejne usg. Jeśli nadal będzie puste jajo skieruje mnie na zabieg. Jestem załamana. Czy jest szansa, że przez te 2 tygodnie ten zarodek może się pojawić? Czy już nie mam na co liczyć?

Gość gość
Przy takiej becie to już serce powinni być, myślę że nie ma szansy, obym się myliła. Sama straciłam już 3 ciąże, znam ten stres.. na twoim miejscu powtórzyłaby betę. Czy rosnie. Nie wytrzymałabym dwóch tyg w niewiedzy.

Gość gość
Bardzo mi przykro nic z tego nie będzie. Przy takiej becie i wieku ciąży niestety to pusty pęcherzyk. Przykro mi :(