Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciej Krzysztofik

Ocieplenie poddasza

Polecane posty

Gość Tomaszzz
Czemu akurat wełna a nie np pianka PU? Wełna powoli odchodzi do lamusa jeśli chodzi o izolację poddasza.

Gość gość
Wysokie parametry ma pianka Quadrant a dokładnie QuadFoam 500 którą na stronie doskonalaizolacja.pl mają w ofercie, a i cenowo nawet nie najgorzej mnie to wyszło, do izolacji miałem lekko ponad 100 metrów to się nawet załapałem na wkrętarkę od Millwaukee w prezencie.

Gość gość

Robiłem termoizolację dachu płaskiego pianką amerykańską QuadFoam500 po wycenie online doskonalaizolacja.pl/kalkulator/. Podana przez nich wycena zgodziła się u mnie w 95% około. Musiałem trochę więcej pianki użyć ostatecznie, ale różnice naprawdę minimalne. W każdym razie pianka amerykańska to zupełnie inna jakość, nawet w porównaniu do europejskich standardów. Tam jednak, jak coś robią to porządnie i technologia jest niezawodna. Do tego poinformowano mnie o dożywotniej gwarancji. Nie trzeba się też zimy bać z taką pianką. Chodzi mi o instalacje, bo poleci w minusowych. Rozmawiaj z Doskonałą Izolacją to ci polecą wykonawców, którzy na tej piance już pracują i rozumieją jej specyfikę. Bo tam masz tylko komponent tak naprawdę, a wykonawca do wybrania swoją drogą. Dobrze wychodzi.